Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chlapici mi tam premrzli a chceli ist spat.
Dnes som bol na Kamennej bráne...v lese síce mokro, ale bez väčšieho blata, s krásnou vôňou po hubách🍄, na trailíku pod KB sú opäť spadnuté 3-4 statné stromy...ale dajú sa obísť, horšie to je zo sedla KB smer Kučišdorfská dolina,tam je to dosť zapadané, kopec stromov, konárov, miestami doslova neprejazdné...musel som to obchádzať inou cestou, ktorá bola po dažďoch a ťažbe rozmočená....😂😎
Ja som nedávno vzala 70-ročného otca prvýkrát do Karpát, lebo sa vozí len po hrádzi s tým, že som mu dala môj druhý horský bike a išli sme od Bufetu na Dobrom mieste smerom k Peknej ceste, hore k horárni a z tade po lese smerom na Koziarku a späť do bufetu. Prešiel to a veľmi sa mu ten trail alebo teda tá cestička páčila. Ako prvú skúsenosť s terénom to odporúčam.
Mimo asfalt by som odporucil trasu z Kacinu na Malinsky vrch, najmä na jesen to tam byva velmi pekne a pri tom je to siroka cesta, dalej sa odtial da napojit od Slivu udolim Vydrice smerom na Bieli kriz. A odtial uz po cervenej smerom Somar, Konske hlavy... kam az nohy pustia Dobre na taketo skusanie aj smerom hore aj dole. A pokial trail tak na zaciatok by som isto odporucil Pätbojar. Jednoduchy a celkom aj dlhy, pripadne potom klasika Cerovka.
Fuu, tak to este dobre ze som sa spytal, hned mam dalsi zdroj map (trailforks) a aj cestu, ktorej sa zatial oblukom vyhnut Upravujem trasu a namiesto Krivych Jarkov davam Koziarku podla tvojej mapy.
Kacin -> Malinsky vrch -> Biely kriz si taktiez pisem do poznamok, rovnako aj tie 2 lahsie traily. Dakujem!
Trochu inak sme išli, skúsim ti to nejako do mapy.cz dať a pošlem v správe... keď prídeš k Horárni tak za tou modrou unimobunkou s weckami sa dáš do lesa po žltom C a teda ideš smerom dole na Koziarku a tam, kde to začne stúpať na Kolibu odbočiš doľava a prídeš dole presne tam kde končí trail Krivé Jarky, ktorý ide z Koliby, tam prejdeš cez minipotok
a si dole o pár metrov na asfaltke do vinohradov.... zbruba takto. Pošlem ti to do správy.
Dakujem, nejak tak to mam teraz naplanovane aj ja. Uvidim ako sa mi bude chciet, mozno dam este zachadzku na Kamzik, mozno niekde nadbehnem Moznosti je tam vela, cize dakujem za zakladne nasmerovanie a na mieste to mozno budem menit podla situacie.
Hej sleduj žlté C, keď vyjdeš pod Kolibu na také razcestie s červeným a modrým C tak môžeš pokračovať rovno k afaltke a zase doprava na žlté C smer Tri Duby, odtiaľ smer k Slivovi a odtiaľ napríklad aj späť na Peknú cestu.
Čaute pár dní dozadu som bol pozrieť Salámu a včera Močiarnu takže stav trailov v Lozorne takto:
Saláma - na začiatku trailu bola ťažba, 4-5x treba preniesť bajk cez stromy. Inak trochu lístia. Ten kto to aspoň raz išiel tak nebude mat problém Močiarna - v žlabe tuším 3 zákruta je odtrhnutá, vid foto. Niečo tam vymyslím behom ďalšieho týždňa, nech to je bezpečnejšie. V žlabe aj na traily je navaleneho dosť piesku + sú od vody vyrite drážky.. nič čo by bránilo prejazdnosti ale opatrne. Ohek, F-ko, Kopanička, Stupavský - cez víkend ešte doťuknem Ohek, podohadzovat zbytok skokov, klopiek atď. F-ko je okej. Kopanička tak isto, akurát na konci je trochu punk prejst cez mostík na asfaltku. Stupavský má jednu "mokrinu" v strede, inak okej. Skala, Banské, E-čko mystery stav. No určite bude viac listov. Hlavne Banské bacha, mali sme tu vrtuľník a hasičov lebo sa tam typek vysekal. Na tých voľných zapadaných kameňoch to je o hubu. Strmok - Okej stav, no veľa zaludov a bordelu po zemi. Northshore lávka v strede rozpadnuta. Tak behom dvoch týždňov by sme sa chceli pustiť do kompletnej prerábky keďže trochu ten trail upadol. S veľkou pravdepodobnosťou bude úplná nová lajna ktorá nebude križovať cestu ale ostane na ľavej strane kopca.
Dnes bol zda sa posledny letny den (25 stupnov). Zajtra hrozi dazd a potom postupny pad teplot na 15 stupnov. Zatial to nevyzera, ze sa leto este vrati, tak som vyuzil pekne pocasie na "kontrolu" Cerovky.
Na Malom Slavine vznikol novy bazen pre vodne polo.
Par z Cerovky:
Na zjazde z konca Cerovky dole k Druhemu rybniku pozor na padnuty strom vo vyske riadidiel. Specialne ak niekto bude valit dole potme, ze iron.hide, tak je to nebezpecne.
Jaj a fanusikom konzumacie prerastenych plesni odporucam zajtra nabehnut na Cerovku v tomto useku. Je tam celkom slusny vyskyt bedli. Ak niekto nebude vyslovene hamizny, tak je ich tam dost pre viacerych.
Ahojte, hladam partaka na jazdu v nedelu rano. najlepsie start z okolia Kadnarovej (Raca-Krasnany), a len nieco mensie, ako npr.cerovka tam a spat. vychadzky mam len do 11tej....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dakujem za tip, znacim si a ked bude pekne pocasie behnem skusit
https://sk.mapy.cz/s/kajodojomo
Koziarka ide tadeto:
https://mapy.cz/s/jajenudaho
Kacin -> Malinsky vrch -> Biely kriz si taktiez pisem do poznamok, rovnako aj tie 2 lahsie traily. Dakujem!
a si dole o pár metrov na asfaltke do vinohradov.... zbruba takto. Pošlem ti to do správy.
To je päťbojár.
Saláma - na začiatku trailu bola ťažba, 4-5x treba preniesť bajk cez stromy. Inak trochu lístia. Ten kto to aspoň raz išiel tak nebude mat problém
Močiarna - v žlabe tuším 3 zákruta je odtrhnutá, vid foto. Niečo tam vymyslím behom ďalšieho týždňa, nech to je bezpečnejšie. V žlabe aj na traily je navaleneho dosť piesku + sú od vody vyrite drážky.. nič čo by bránilo prejazdnosti ale opatrne.
Ohek, F-ko, Kopanička, Stupavský - cez víkend ešte doťuknem Ohek, podohadzovat zbytok skokov, klopiek atď. F-ko je okej. Kopanička tak isto, akurát na konci je trochu punk prejst cez mostík na asfaltku. Stupavský má jednu "mokrinu" v strede, inak okej.
Skala, Banské, E-čko mystery stav. No určite bude viac listov. Hlavne Banské bacha, mali sme tu vrtuľník a hasičov lebo sa tam typek vysekal. Na tých voľných zapadaných kameňoch to je o hubu.
Strmok - Okej stav, no veľa zaludov a bordelu po zemi. Northshore lávka v strede rozpadnuta. Tak behom dvoch týždňov by sme sa chceli pustiť do kompletnej prerábky keďže trochu ten trail upadol. S veľkou pravdepodobnosťou bude úplná nová lajna ktorá nebude križovať cestu ale ostane na ľavej strane kopca.
Toť vše
Na Malom Slavine vznikol novy bazen pre vodne polo.
Par z Cerovky:
Na zjazde z konca Cerovky dole k Druhemu rybniku pozor na padnuty strom vo vyske riadidiel. Specialne ak niekto bude valit dole potme, ze iron.hide, tak je to nebezpecne.