Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Na aký tlak mám nafukat SUNTOUR vydlicu
Mám 78-80kg
Poraďte mi neaky mazací olej nanu a na teleskopu
Plus niečo na reťaz aby sa mi nanu nelepilo prach
Zobraziť komentár 30.09.2024 - 13:22:44
00
To záleží aký máš tip vidlice,tam je približne od 60psi do 120psi lebo každý tip má iné parametre.Vidlicu mažem obyčajným silikónovým olejom.A reťaz teflónovym olejom Shimano .
Zobraziť komentár 01.10.2024 - 19:28:24
00
Do buducna aspon takto: vydlica => vidlica, neaky => nejaky, nanu => na nu

Tlak vo vidlici: Podla vahy, bicykla, posedu, jazdneho stylu a terenu sa to lisi takze pozri/hladaj "nastavenie SAG-u na vidlici", napriklad https://www.mtbiker.sk/video/11273/video-zakladne-nastavenie-pruzenia-tlak-odskok-progresivita.html. Je to sice take zaciatocnicke nastavenie plne nepresnosti a nezmyslov ale priblizne to nastavis. Potom si to uz podla potreby upravis.

Mazanie klzakov: niecim na to urcenym, vacsinou silikonovym olejom

Mazanie retaze: podla toho v akych podmienkach jazdis, ci chces olej alebo vosk. Najmenej prachu sa ti bude lepit ked pouzijes mazanie do sucha, na druhu stranu vela nevydrzi a splachne ho i trochu vody ci blata. Mazanie do mokra je lepivejsie a tym padom vydrzi dlhsie i v narocnejsich podmienkach ale zase sa na retaz zachyti ovela viac necistot. Univerzal bude mat nabalovanim necistot blizsie k tomu mazaniu do mokra. Takze najlepsie riesenie je pravidelna ocista a premazanie retaze. Kludne po kazdom vyjazde a to s vhodnym mazanim do danych podmienok. A samozrejme prebytocny olej z retaze poutierat, nejde o to celu retaz zakonzervovat ale premazat jej casti kde dochadza k treniu
Zobraziť komentár 01.10.2024 - 20:33:20
03
keyboard_arrow_up