Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Jj, kedysi sa to dalo (kúpiť alko za gastrace) 😀 Poznám z brigád v obchodnom reťazci 😀
Ja sa čudujem, keď napr. u nás v poradenskej firme majú ľudia ešte gastrokarty, najmä tí vo vyšších pozíciách. Osobne v tom zmysel nevidím. Možno v tom ale niekto vidí nejaké pozitíva...

Inak mám v peňaženke dva papierové gastrace už pol roka, čo mi dali pri darovaní krvi. Niet toho boha ich minúť, lebo málokedy si beriem celú peňaženku a keď ju mám, tak nato zabudnem...asi to najbližšie dám nejakému predavačovi nota bene alebo niekomu inému, kto to viac potrebuje a určite to využije
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 10:48:12
00
arrow_leftvolodaj napísal:
Tu máš na výber. Či chceš gastráče/gastrokartu alebo hotovosť k výplate.

V ČR je to bohužiaľ na rozhodnutí firmy. Ale daňová úľava už je rovnaká ako na gastráče, takže jediný dôvod bude buď neochota zo strany HR alebo efektívny lobbing zo strany vydavateľa gastráčov.
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 10:52:44
00
arrow_leftscart335 napísal:
Bohužiaľ HR "pracovníčky" u nás vo firme nemajú záujem zmeniť status quo lebo asi dostávajú všimné.

toto iste aj s d.piliermi... ani za boha si zvolit spolocnost co uz davno mas... len tu ich co ponukaju.
cize "fluktuant" bude mat x pilierov a v kazdom prd makovy.
zrusit a zliat dokopy to tiez nejde len tak, lebo zas x rocne lehoty ked do toho nemozes zasahovat.
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 11:08:12
00
arrow_leftJezus napísal:
Ked vypadne konektivita, alebo server banky, alebo sa pokazi terminal, tak mozes mat aj 5 karticiek..

Kartu v zavislosti od typu procesuje kartovy provider. A zase v zavislosti od typu k nej moze rozlicne pristupovat tvoja banka. V praxi sa napriklad sa platba kreditkou autorizuje voci kartovemu uctu u providera, ale debetka moze ist priamo voci systemu banky, kde je ucet ku ktoremu debetka patri. A obidva systemy (by mali) pracuju aj v rozlicnych off-line modoch v zavislosti od integracneho problemu. Je veeelmi velka snaha aj tlak, aby transakcny a hlavne kartovy biznis isiel, aj ked je cele banka zhasnuta.

Ale ano, ked pani Pohlova vypne tie internety, alebo pan Putin tu elletriku, tak je to jedno...
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 11:27:51
02
a potom sa vám môže stať taká vec ako mne včera :D

V jednej mobilnej hre nakupujem veci cez web v AED pretože to vychádza o 1/4 ceny lacnejšie ako to nakupovať priamo v eurách... naposledy som robil nákup v utorok. Včera na obed mi prišla SMSka že mi preventívne zablokovali kartu... :D

Im sa proste nezdali platby cez zahraničný web v cudzej mene... a keby tú kartu zablokujú hneď...aj by som chápal že to bola snaha o predídenie vykradnutiu účtu, ale KUA po dvoch dňoch? :D keby mi chce niekto fakt zneužiť účet už by bol za tie dva dni dáááávno vybielený.

Hlavne že keď som potreboval urobiť platbu kartou cez platobnú bránu za 3000€ tak mi okamžite volali (platba neprechádzala lebo tá super banka mala pevný limit na jednu transakciu kartou 2000€ a nedal sa navýšiť) že či som to ja....ale teraz, nič, žiadny telefónát a len tak mi po dvoch dňoch blokli kartu...

Novú som si vybavil na počkanie na pobočke ale už to ma štve že kôli ich úplne zbytočnúmu rozhodnutiu som sa ja musel niekam trepať... očividne na slovensku nieje úplne normálne platiť na webe v cudzích menách, čo trošku aj chápem ale KUA ak sú to dva dni od poslednej transkacie kým sa rozhýbu...tých pár sekún pokým by mi zavolali by už veľa nezmenilo...
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 11:43:45
00
to sa nam teda stat nemoze, lebo nekupujeme blbosti v mobilnych hrach :D
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 11:54:56
07
nejde o to čo kupuješ... nákup v inej mene lebo je to v konečnom dôsledku lacnejšie sa dá vužiť aj inokedy..... a všetko by bolo OK ak by slovenská banka po dvoch dňoch nezostresovala.... a z ničoho nič to nepovažovala za problém :D
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 11:56:34
00
tam mohol byt dovod, ze zahranicna platba s konverziou sa spracovava D+2, takze reagovali adekvatne
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 12:03:06
01
Problemy s offline treba zehlickou riesit :D
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 12:07:26
00
arrow_leftDudo napísal:
tam mohol byt dovod, ze zahranicna platba s konverziou sa spracovava D+2, takze reagovali
adekvatne

Ak sa nemylim toto plati pri prevode, platba kartou je okamzita… aj strhnuta z uctu bola hned :)

Navyse v tej hre robim nakupy uz par mesiacov 😂 az teraz to zacal byt problem 😳
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 18:50:44
00
Na letisku v bergame mi pri platbe strhlo ale im to "vraj" neprešlo. Boli to len dve kávy tak som po chvíli dohadovania nakoniec mávol rukou.
Stalo sa vám niekedy niečo podobné?
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 18:55:29
00
mozno 2-3x sa mi to stalo. Banka mi duplicitnu platbu vratila. Konkretne si pamatam, ako som raz takto zostal zaseknuty na mytnej brane Karawanke tunela. Zaplatil som, prisla mi aj notifikacia, ale im to nenabehlo (volal som cez interkom na brane). Tak som musel zaplatit znova. Jednu platbu mi neskor vratili. Tak snad aj tebe vratia.
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 19:02:01
01
Žiadna iná debata sa nikdy nehodila do tohto vlákna vácej
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 19:36:50
01
arrow_leftZipsik napísal:
platba kartou je okamzita

autorizacia je okamzita, zuctovanie nie, tam to moze trvat .. aj mesiac :lol:, okrem toho to prechadza cez viac systemov, nie je to len terminal obchodnika a banka, ale zalezi na type karty
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 21:13:28
21
corsair je to relativne bežná situácia, ako píše skorpion, pripadne este castejsie sa ta prva (jedna) platba ani neposle na zauctovanie od obchodnika na banku drzitela karty.

Kazdopadne si skontroluj vypis (ked bude vytvoreny a doruceny, napr na konci mesiaca) alebo po par dnoch pozri, ci mas zauctovanu jednu alebo 2 platby. Ak dve, reklamuj
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 23:23:26
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up