chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
No ja mam skusenost.Kolegovi som ich daval na bajk a su krive.Hadze obidva.Podobny problem malo viac ludi ako som tak cital.K zmesi sa neviem vyjadrit.
Ja som jazdil na prednom Kryptotal enduro soft minule leto. V suchu a na tvrdom povrchu dobry plast. Ale ako zacala jesen a bolo vsetko viac oslizle,zacalo to neprijemne smykat i ked som siel s tlakom dolu. Zmes je ozaj tvrda, k maxxgripu to ma teda poriadne daleko. Plast je aj dost hranaty na 30 mm rafku, za mna uz nie na predne koleso.
... na bikepark (strojove skakacie flow traly) Magic Mary performance BIKEPARK + Big Betty tiez BIKEPARK verziu. ...
Kratky report po navrate z bikeparku.
Vsetko funkcne na 1*
MM BP v predu s tlakom 12psi a BB BP v zadu s tlakom 18psi (vazim 82kg vo vystroji) sa ako bezdusak nevyzuva, slusne drzi tlak (straca tak 1-2 psi za 24hod), Drzi to vyborne na tvrdom aj blatovom. Mohol som na tom jazdit ploche zaruty rychlejsie, ako klopky na TrailKing Protection a MountinKing Protrction kombe. Korene a kamene som neskusal. Vaha a valivy odpor je ale strasny, hore som na tom dokazal vysliapat zhrubva polovicu oproti Conti kombu. Cize bikepark 1* inde ani zdarma.
Neviem kde by si vedel vyuzit hroty.
Max na zladovatelom chodniku.V lese je teren clenity a 90% sa budes ajtak vozit na blate alebo snehu.
Ja by som isiel do tohto napr.
Ale tak ak mas vela korenov tak tam by asi tie hroty mali vyznam.
Ahojte, potreboval by som poradiť s výberom plášťov. Viem, že je v tejto téme popísané toho na mraky, asi sa tu aj x-krát riešili podobné požiadavky, ale i napriek tomu skúsim..Pred novou sezónou budem riešiť nové obutie na xc biku, keďže doteraz som dve sezóny odjazdil na default plášťoch (WTB Ranger 2,25 s dušami) nemám toho odskúšané takmer nič, neviem porovnávať, tak každá rada bude zlatá. Jazdím veľa asfaltu (70%), v teréne prevažne zvažnice (20%), sem tam lesné chodníky s koreňmi, lúky. So súčasnými plášťami som v teréne celkom spokojný, ale na ten vysoký pomer asfaltu si myslím, že optimálne asi nie sú. Premýšľam aj nad šírkou, neviem, či ísť do 2,00" alebo zostať pri 2,25". V cene som si nejaký strop nedal, keďže plášte nemením často. Taktiež sa neviem rozhodnúť či ísť do tpu duší alebo bezduše, ale to je už asi na inú tému. Vedeli by ste mi poradiť nejaké optimálne riešenie?
Čaute oplatí sa do hôr nahodiť na zimu plašte s hrotmi? Ak áno ktoré odporúčate? Prípadne pneumatiky bez hrotový aké? Jazdím MTB, zvažnice a pod.
Hroty vyuzijes iba ľade a ujazdenom tvrdom snehu... Mám spravený na zimu set plášťov, Vittoria Motta s navrtanymi texami, no reálne majú význam iba na pár výjazdoch, ale zasa stojí to zato ?. Tiež ich nenahadzujem kvôli pár metrom ľadu na trailoch.
Aspen ST bude na 1000000% rychlejsi a v terene lepsie podrzi…
Rovnako Thunder burt a Race King. Tieto 3 budu asi najlepsia volba. Thunder Burt je ale dowt nachypny na defekty takze by som bral bud Race King 2.2 chili, alebo Aspen ST 2.25 Exo
Mozno bude, ved skoro nema dezen
Pace je z mojho pohladu alternativa k Ikonu, ktory je super na XC a Pace vyzera ako mensi brat, teda lepsia volba k jazde na asfalte.
PeterK2 Jazdím podobný terén, ako ty, no viac lesných ciest, čo je často asfalt v katastrofálnom stave, alebo horišie .... Plus teda normálne cesty, zvažnice. Vybral som TUFO XC11 a zatiaľ ma nesklamali v žiadnej situácii.
Ahojte, prosím poraďte s výberom, ozaj je toho toľko, že si neviem vybrať.. Už len občasné jazdenie, detská sedačka, terén 70% asfalt 20% nespevnené cesty 10% lesné cesty, niečo aby sa dalo rýchlo ísť po asfaltke / betonke ale aby podržalo v zákrute. Dušové obutie. Cenovo taký ani nie lacák ani nie drahé.
A hlavne sú to papiere. Ak by urobili 2.4 a lepšou odolnosťou, možno by som aj skúsil, čisto pre zvedavosť. Ináč s Vittoria Mezcal race som spokojný 29x2.4 na xc som si našiel plášť a som veľmi spokojný.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kratky report po navrate z bikeparku.
Vsetko funkcne na 1*
MM BP v predu s tlakom 12psi a BB BP v zadu s tlakom 18psi (vazim 82kg vo vystroji) sa ako bezdusak nevyzuva, slusne drzi tlak (straca tak 1-2 psi za 24hod), Drzi to vyborne na tvrdom aj blatovom. Mohol som na tom jazdit ploche zaruty rychlejsie, ako klopky na TrailKing Protection a MountinKing Protrction kombe. Korene a kamene som neskusal. Vaha a valivy odpor je ale strasny, hore som na tom dokazal vysliapat zhrubva polovicu oproti Conti kombu. Cize bikepark 1* inde ani zdarma.
Max na zladovatelom chodniku.V lese je teren clenity a 90% sa budes ajtak vozit na blate alebo snehu.
Ja by som isiel do tohto napr.
Ale tak ak mas vela korenov tak tam by asi tie hroty mali vyznam.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-wet-scream-29x250-dh-3c-maxxgrip-plast-tr-kevlar-p122193.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=2MTB0001I%7C25%7Coth%7Cflo%7Cpfx-mtbiker-sk~ads~pmax~~only-feed-under-index&utm_id=20604262075&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw99e4BhDiARIsAISE7P_YaiVDbz7xjBrdr3d9RjCPgH53Hg83QoLdWUiZwEfYoI7n1VsAx48aAhkxEALw_wcB
-6% Maxxis Wet Scream 29x2.50" DH 3C MaxxGrip plášť, TR, kevlar
84,90 € -6%
MOC 94,99 €Hroty vyuzijes iba ľade a ujazdenom tvrdom snehu... Mám spravený na zimu set plášťov, Vittoria Motta s navrtanymi texami, no reálne majú význam iba na pár výjazdoch, ale zasa stojí to zato ?. Tiež ich nenahadzujem kvôli pár metrom ľadu na trailoch.
-31% Maxxis Pace 29x2.10" EXO plášť, TR, kevlar
35,90 € -31%
MOC 69,99 €Rovnako Thunder burt a Race King. Tieto 3 budu asi najlepsia volba. Thunder Burt je ale dowt nachypny na defekty takze by som bral bud Race King 2.2 chili, alebo Aspen ST 2.25 Exo
Pace je z mojho pohladu alternativa k Ikonu, ktory je super na XC a Pace vyzera ako mensi brat, teda lepsia volba k jazde na asfalte.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/continental-race-king-29x220-protection-plast-tlr-kevlar-bernstein-edition-p199307.html
Na predné aj zadné objednať rovnaké?
Budú Race King na asfalte citeľne rýchlejšie ako moje súčasné WTB Ranger TCS Light Fast Rolling?
Tie WTB nepoznam, ani na rollingresistance nie su, ale RaceKingy su umiestnene vysoko
https://www.bicyclerollingresistance.com/mtb-reviews
Dakujem !
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/continental-race-king-29x220-protection-plast-tlr-kevlar-bernstein-edition-p199307.html
Na predné aj zadné objednať rovnaké?
Budú Race King na asfalte citeľne rýchlejšie ako moje súčasné WTB Ranger TCS Light Fast Rolling?
Race king su asi najrychlejsie MTB plaste ale necakaj ze teraz zacnes jazdit o 2km/h lepsie priemerky alebo nieco take.