chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
V principe, plaste pre e-bike alebo normalny bajk je jedno.
Je to iba marketing samozrejme (aj vratane veci z bikeradar.com napisanych vyssie), pretoze, aky je rozdiel medzi:
- tucnejsi bajker na normalnom bajku s celkovou vahou (bajk+jazdec) 95 kg
- stihly bajker na tazsom ebajku s celkovou vahou (bajk+jazdec) 95 kg
Jasné že môže byť aj štíhly e-biker. A rovnako si viem predstaviť aj scenáre použitia, kedy jeden jazdec (nie nutne ťažší) na bežnom bajku môže dávať tým plášťom zabrať viac, než iný jazdec (nie nutne ľahší) na e-bajku a nemusia to byť ani "egde cases."
Za mňa by som odhadoval, že pri bežných športových plášťoch typu Conti X-King, Schwalbe Racing Ralph a podobne, je to označenie E-25 len nálepka. Dokonca aj Vittoria E-Brazo, tváriac sa ako e-bike specific pneumatika, sa na základe deklarovaných vlastností aj ceny javí byť to isté, ako Barzo XC Trail... Conti má to E-25 označenie aj na základných plášťoch radu Performance, Schwalbe len na tých vyšších verziách Superground, no to bude za mňa len nejaká ich interná politika.
Ahojte, je tu niekto v BA a okolí, kto má obuté 29x2,2 Continental Race Kingy a bol by ochotný mi dať vyskúšať nahodiť takéto kolesá na môj gravel? Nepotrebujem sa voziť, iba chcem zistiť či takúto šírku zmestím do rámu prv ako si tie plášte kúpim. Ďakujem
No len pochybujem ze gravel bude mat boost rozmer osiek co uz je dnes rozsireny standard cize ak chces prehazdovat cele kolesa tak asi musia byt nonBoost a teda 100x15 a 142x12
Bike je určený pre plášte do 50 mm aj s blatníkmi. Čiže preto chcem vyskúšať 2,2, ktoré by mali mať nad 50 mm. Osi mám 12x142 resp. 12x100. V podstate to je jedno, mne stačí iba priložiť koleso, nemusím tam upevňovať osi
ale ked to koleso ma sirsi naboj tak ho tam ani neprilozis lebo ho nedostanes do ramu.
MTB plaste su aj vyssie casto a teda ten rozmer v sirke uz siaha vyssie vo vidlici napr kde uz 50mm urcite nie je.
ale mozno najdes niekoho. osobne to ale na 2,2 nevidim do 50mm kedze offi je to 56mm, conti budu mat tak 54, zalezi od rafiku
Ďakujem za postreh, to som si neuvedomil. Tak asi najlepšie by to bolo vyskúšať s niekým, kto má rovnakú šírku náboja, pretože presne ako píšeš, plášť bude vyšší a meranie nebude presné. Vnútorná šírka ráfikov 24,5 mm.
Ja nahodim dopredu Schwalbe Thunder Burt 2.1 alebo 2.25 (100x10/142x12). Len dozadu musim naist nieco rychle na 2.0 max.
Problem je ze tych 50mm mas pre 28 plast. 29 ma sice vnutorny priemer rovnaky, no vonkajsi nie. To vzadu komplikuje situaciu kedze sa tie vzprery prevazne zuzuju smerom k sedlovej rure.
Jedna rychla otazka ak nahodou niekto viete.
Uvazujem kupit cisto na bikepark (strojove skakacie flow traly) Magic Mary performance BIKEPARK + Big Betty tiez BIKEPARK verziu. Viem ze to je najtvrdsia zmes a nebude to mat boh vie aky grip, ale na strojovch tvrdych trailoch s klopkami to nie je to co ma trapi. Chcem to len pre to aby som usetril drahe trail plaste co mam obute a aby to neodskakovalo, nezvachlalo sa, proste aby to bolo predvidatelne na skakanie a v klopkach. Len sa trocha bojim toho ze je to vraj cisto dusove aj ked niekto nikde tvrdil, ze to obul ako bezdus. Neviem ci to mam pokusat a ist jazdit neovereny setup niekam 300km daleko. A jazdit z dusou 1600g plast si neviem predstavit to bude skoro k 2kg. Ako zotrvacniky na biku. Alebo mam radsej zobrat MM kalsicku performance TLE a HD performance TLE. Big Betty by som radsej lebo je 2.4 ale tu nerobia inu ako dusovu drotovu v performance rade. Alebo je este moznostr dat MM performance TLE kevlarovu do predu aj do zadu v 29x2.4 miesto HD 29x2.35.
Prosim nepiste mi ze si tam mam dat "overeny setup za 100E" to postrada cely zmysel setrenia drahych plastov.
Vdaka za kazdu radu.
Kamarát nahodil dozadu MM bikepark performance ako bezdusak aj s drotenou patkou, až som sa čudoval že to išlo. Aj dnes natom bol jazdiť a má to tak už asi mesiac a pol. Tým nezarucujem že to bude aj na tvojich rafikoch OK, len konštatujem že to tak ide.
Co jazdi v predu ? Obcas citam ze niekto dal MM do zdu a nevie si to vynachvalit. Ale je to uplne off label aplikacia. Nikdy som nemal moznost opytat sa preco MM v zdu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Je to iba marketing samozrejme (aj vratane veci z bikeradar.com napisanych vyssie), pretoze, aky je rozdiel medzi:
- tucnejsi bajker na normalnom bajku s celkovou vahou (bajk+jazdec) 95 kg
- stihly bajker na tazsom ebajku s celkovou vahou (bajk+jazdec) 95 kg
No ziadny.
Za mňa by som odhadoval, že pri bežných športových plášťoch typu Conti X-King, Schwalbe Racing Ralph a podobne, je to označenie E-25 len nálepka. Dokonca aj Vittoria E-Brazo, tváriac sa ako e-bike specific pneumatika, sa na základe deklarovaných vlastností aj ceny javí byť to isté, ako Barzo XC Trail... Conti má to E-25 označenie aj na základných plášťoch radu Performance, Schwalbe len na tých vyšších verziách Superground, no to bude za mňa len nejaká ich interná politika.
MTB plaste su aj vyssie casto a teda ten rozmer v sirke uz siaha vyssie vo vidlici napr kde uz 50mm urcite nie je.
ale mozno najdes niekoho. osobne to ale na 2,2 nevidim do 50mm kedze offi je to 56mm, conti budu mat tak 54, zalezi od rafiku
Problem je ze tych 50mm mas pre 28 plast. 29 ma sice vnutorny priemer rovnaky, no vonkajsi nie. To vzadu komplikuje situaciu kedze sa tie vzprery prevazne zuzuju smerom k sedlovej rure.
Uvazujem kupit cisto na bikepark (strojove skakacie flow traly) Magic Mary performance BIKEPARK + Big Betty tiez BIKEPARK verziu. Viem ze to je najtvrdsia zmes a nebude to mat boh vie aky grip, ale na strojovch tvrdych trailoch s klopkami to nie je to co ma trapi. Chcem to len pre to aby som usetril drahe trail plaste co mam obute a aby to neodskakovalo, nezvachlalo sa, proste aby to bolo predvidatelne na skakanie a v klopkach. Len sa trocha bojim toho ze je to vraj cisto dusove aj ked niekto nikde tvrdil, ze to obul ako bezdus. Neviem ci to mam pokusat a ist jazdit neovereny setup niekam 300km daleko. A jazdit z dusou 1600g plast si neviem predstavit to bude skoro k 2kg. Ako zotrvacniky na biku. Alebo mam radsej zobrat MM kalsicku performance TLE a HD performance TLE. Big Betty by som radsej lebo je 2.4 ale tu nerobia inu ako dusovu drotovu v performance rade. Alebo je este moznostr dat MM performance TLE kevlarovu do predu aj do zadu v 29x2.4 miesto HD 29x2.35.
Prosim nepiste mi ze si tam mam dat "overeny setup za 100E" to postrada cely zmysel setrenia drahych plastov.
Vdaka za kazdu radu.