Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Konecne dobre napisany clanok k teme.
Zobraziť komentár 21.10.2024 - 20:10:29
00
z rovnakeho media, tiez dobry:
https://www.aktuality.sk/clanok/8pYmU8j/zo-sudnych-sieni-k-leteckym-dispecerom-pravnik-para-ziskal-necakanu-zakazku/
Zobraziť komentár 21.10.2024 - 20:32:06
00
arrow_leftskorpion napísal:
Ako sa podnikatelia mozu vyhnut transakcnej dani? Mozu fakturu zaplatit postovou poukazkou na poste. Zatial co ine krajiny sa snazia vyuzivat elekronicke systemi, my sa vratime k peru a papieru. Vitajte v modernom Slovensku :fubar:

Kamenického rana pre ekonomiku: Ušetriť na dani z bankových platieb môžete na pošte (+ ďalšie triky)

Článok je zamknutý.
Neviem, či poplatok za výber hotovosti v radoch tisícov nie je väčší, ako transakčná daň. A ak dnes nie je, tak či nebude - mne moja bankárka vravela, že ju to mrzí, ale že ceny zrejme pôjdu z novým zákonom hore.
Kua, som v tej banke so všetkými svojimi účtami od roku 1992 a za živnostenský účet, ktorý ako paušálnik vôbec nebudem využívať, budú odo mňa chcieť plnú cenu...
Včera ešte písala Renáta Blahová, že ten zákon by ako diskriminačný mohla stopnúť Európska komisia...
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 05:54:52
00
Jaroh ako živnostník nepotrebuješ mať živnostenský účet. Ak nepotrebuješ mať oddelené financie pre lešpí prehľad.... No ako paušálnik predpokladám, že ani nie.
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 07:01:12
00
Veď teraz ho ani nemám.
Ale podľa zákona o dani z finančných transkacií ho ako živnostník potrebovať budem, bude povinný. Respektíve, aby som bol presnejší, bude povinný "transakčný účet", zrejme potom závisí od banky, aký typ účtu to bude môcť byť. Ale skrátka operácie, súvisiace s podnikaním budem musieť robiť na ňom.
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 07:04:53
01
Ak budeš používať terajší účet, budeš platiť daň aj za súkromné platby, tak som to pochopil ja.
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 07:29:31
00
Nie. Banka bude zdanovat len platby z transakcneho uctu. Ak ho nemas, musis si ho zalozit. Ak si ho zalozis a napriek tomu budes uhradzat zo sukromneho, je to (zatial) legalne obidenie napr pre pausalnikov...
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 07:46:55
01
Nie, je to porušenie zákona. Ten hovorí jednoznačne: "(2)Daňovník, ktorý je fyzickou osobou - podnikateľom, je povinný vykonávať finančné transakcie, ktoré sa vzťahujú na podnikanie, na transakčnom účte".
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 08:11:38
00
Koltár ide .. to je neskutočná mozgová brzda, ako toto môže byť doktor :facepalm:

Splnomocnenec Kotlár sa na tlačovke rozhorčuje, prečo sa zaňho nepostavili lekári. Tvrdí, že sa za nich hanbí, pretože podľa neho neveria vakcínam, ale mlčia o nežiaducich účinkoch. „To sa neviete postaviť za mňa?“ pýta sa.

Zároveň nerozumie tomu, „čo ide teraz vyšetrovať Eštok“.
Kotlár zároveň povedal, že nemôže dôverovať vyšetrovaciemu policajnému tímu, pokým on nebude na jeho čele. „Ak ho nebudem viesť, nemám dôvod im dôverovať,“ vyhlásil Kotlár.

Kotlár hovorí, že niekto z Ficovej vlády sa stretol so šéfom WHO a prisľúbil, že Slovensko podpíše pandemickú zmluvu. Kotlár to zásadne odmieta a trvá na tom, aby vláda prijala jeho uznesenie.
Ak vláda jeho uznesenie neprijme, vzdá sa postu splnomocnenca.
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 11:43:27
213
arrow_leftSrsen napísal:

Už včera bolo neskoro.
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 11:47:12
023
arrow_leftJaroh napísal:
Nie, je to porušenie zákona. Ten hovorí jednoznačne: "(2)Daňovník, ktorý je fyzickou osobou - podnikateľom, je povinný vykonávať finančné transakcie, ktoré sa vzťahujú na podnikanie, na transakčnom účte".

Raz za rok urobim prevod z transakcneno na sukromny a zuctujem.
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 11:48:12
00
arrow_leftSrsen napísal:

LOL :)
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 12:04:17
02
Toto bude velikánsky prúser:

https://www.aktuality.sk/clanok/mx7faAk/lekari-z-nemocnic-su-pripraveni-podat-hromadne-vypovede-do-konca-oktobra/
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 12:27:50
02
Ale čoby, to je len také Šaškovanie ;-]
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 12:33:07
01
arrow_leftSrsen napísal:
Koltár ide .. to je neskutočná mozgová brzda, ako toto môže byť doktor :facepalm:

Vyzerá to teda, že Kotlár je autentický magor a nie len nastrčený panák. Dúfam, že spolu so svojimi spolustraníkmi budú čo najviac gaunerom otravovať život takýmito sprostosťami.
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 12:35:18
03

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up