Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Som biker začiatočník. Premýšľam, že si kúpim tretry. Aké máte skúsenosti so zvykaním na tretry, či ste sa nebáli pádov, či ste si rýchlo osvojili pohyb "vypnutia" tretry z pedála.... komfort jazdy. Díky za postrehy.
Zobraziť komentár 11.09.2008 - 11:54:26
00
myslim ze sa neda zvyknut na tretry bez toho aby si sa par krat polozil na zem, to k tomu patri :D ale v poho si zvyknes. Hlavne je potrebne povolit SPD aby si lahko vypinal.
Len pri vybere tretier dobre porozmyslaj ci kupis trekove alebo dake zavodne.
Zobraziť komentár 11.09.2008 - 12:33:37
00
Díky za postreh. Je rozdiel vo funčnosti trekových a závodných? Ja jedine trekove. Myslím, že viac využijem také a aj sa mi viac pačia. Takéto: http://cycle.shimano-eu.com/catalog/cyc ... 1129881347
Zobraziť komentár 11.09.2008 - 12:46:49
00
v trekovych sa lepšie ide okolo bike ak treba tlacit alebo znasat :D
mne sa na XC poodlamovali stuple ked som chodil po kamenoch a tak.., cize trekove su plne v pohode si myslim
Zobraziť komentár 11.09.2008 - 12:52:10
00
Aké by som si kúpil som viac-menej rozhodnutý. Skôr sa bojím toho, ako si na to zvyknem.... a či si nerozbijem hneď rypák.... :wink:
Zobraziť komentár 11.09.2008 - 13:31:27
00
Tie turisticke, resp. trekove nie su ono. Ono nie su tretry len o pripnuti na pedal ale aj o tom,ako ti drzia nohu a podobne. Manzelka zacinala na tych trekovych ale ked po par mesiacoch presla na "normalne" tak je to urcite lepsie, takze este porozmyslaj...
Co sa tyka padov, mne sa to nepodarilo, asi preto, ze manzelka zacinala s tretrami skor a zo zaciatku ma stale upozornovala :lol:
Zobraziť komentár 11.09.2008 - 14:20:33
00
Zdá sa, že to nechám na jar..... A ešte vydržím v polorozpadnutých teniskách...... :)
Zobraziť komentár 11.09.2008 - 14:59:33
00
ja som začal hned na tvrdých tretroch a pedály CRANK BROTHERS egg beater - ešte som nepadol, kôli tomu, že som nevypol... ked viem, že treba zastaviť, vypínam v dostatočnom predstihu a vteréne sa mi pár krát stalo, že som bol v situácii ked som už už padal - nejak podvedome som vždy vypol, ani sám neviem ako... :-) asi dosť záleží aj od pedálov...
nechcem chváliť značku,ktorú vozím ja (s inou skusenosti nemám), ale kamoš čo má shimano SPD, tak aj teraz ešte občas padne - v teréne ked podšmykne koleso napr.a to jazdí na biku už pekných pár rokov...
Zobraziť komentár 11.09.2008 - 16:06:03
00
Zo zaciatku s tretrami byvaju trapasi ci pady ,ale je to zalezitost jedneho dna . Clovek si to rychlo zafixuje do hlavy. A ako pisali aj iny dolezite je aj ake spd-cka pouzivas a ako ich mas nadstavene . Co sa tyka tretier ja preferujem sportove a nie tie trekove pretoze sa snazim uzivat jazdu a nie (pesiu) turistiku . Znacky pouzivam Diadory a planujem Sidi . Na ceste pouzivam Shimano . 8)
Zobraziť komentár 11.09.2008 - 17:10:23
00
opäť zbytočné obavy z pádov... keby si najskôr jazdil s košíkmi a remienkami, tak sa ti tejto otázke nečudujem. niečo o tom viem. ale báť sa tretier je takmer nezmysel. na bicykel nič lepšie neexistuje. super kontakt s bicyklom, žiadne obavy že sa zošmykne noha, žiadne obavy pri drobných skokoch, že stratíš kontakt s bicyklom. a ak sa bojíš vypínania, nastav si honajskôr na jemno a potom pritvrď podľa "pevnosti" svojich nôh ako je tomu na zjazdových lyžiach...
Zobraziť komentár 12.09.2008 - 12:36:34
00
Lordstvo to celkom správne zhrnulo, hlavne pre nás bývalých cesťákov, čo sme ešte výrazne zažili košíkoremienkovú periódu, sú obavy z rýchloupínania vyložene smiešne. Ale bolo to trochen naopak, my, čo sme poznali pády s košíkmi, sme prijali rýchloupinák ako vyslobodenie.
Pričom ani vtedy neexistovala racionálna diskusia košík vs nekošík - ak si chcel riadne dupať, kvôli kontaktu s bicyklom košíky byť proste museli. (A aj z nich sa počas pádov človek "zrazu akosi" vyvliekal, aj keď o kus menej pravdepodobne.)
Zobraziť komentár 12.09.2008 - 18:28:28
00
Este to dodnes boli ked si na tie "kosiky" spominam :oops: . 8) Jednoznacne treba ist do tretier .
Zobraziť komentár 12.09.2008 - 20:10:10
00
Zvyk je železná košela, pamätám si, ako po prechode na Looky príp. SPDčka, sa mi často stávalo pri zastavovaní, že mi ruka sklzávala dole, že povolím remienok, a tam nič!!! :shock:
A myslím, že keď už dôjde k pádu, tak pripnutú nohu si akurát tak poriadne zodrieš, ale voľne pohybujúcu sa si môžeš aj zlomiť.
V každom prípade SPD (prípadne hociktorý podobný systém) a tretry odporúčam, osobne preferujem viac športové (mám aj aj), ale záleží to od toho kam pôjdem, s kým, aké tempo, koľko "občerstvovačiek" :D cestou a tak.
Tretry áno, pádov sa neboj, na začiatku musíš na vypínanie myslieť, ale časom sa ti to úplne zautomatizuje! 8)
Zobraziť komentár 12.09.2008 - 23:38:17
00
Myslím, že už mám jasno. Ďakujem za rady.
Zobraziť komentár 16.09.2008 - 07:10:40
00
Zober radsej sportovejsie tretry. Su ovela lepsie odvetrane a na bike pohodlnejsie.
Zobraziť komentár 16.09.2008 - 09:45:50
00
keyboard_arrow_up