Na tejto aferke som si celkom zgustol, kedze je z mojho oboru.
Ministerka Sminkovicova si objednal kamerovy system od samostatne hospodariaceho rolnika Romana Solcianskeho.
https://www.culture.gov.sk/objednavky-faktury/ObjednavkyZverejnenie.aspx?DN=34&YR=2024. 371/2024 ak by to niekto hladal.
Faktury bohuzial ministerstvo zverejnuje azpo mesiaci a pol, takze o tom ake skvosty si ministerstvo objednalo a aka tucna bola vata na tomto nakupe sa dozvieme az niekedy na vianoce.
Asi to Machala myslel akoze nam da vianocny darcek pod stromcek.
Na celej veci je zabavne najme to, ze dany pan okrem toho, ze este vcera rolnicil a dnes uz predava kamery nie je drzitelom technickej licencie, cize nemoze zo zakona projektovat, montovat, opravovat kamerove systemy.
Silne by ma zaujimalo kto potom robil projekt kameroveho systemu a kto ho namontuje, pretoze v normalnych firmach sa na kamerovy system kupuje od firmy, ktora ho navrhne a zaroven aj namontuje.
Silno ma vselico svrbi ist prvy krat v zivote podat trestne oznamenie, aj ked v tomto pripade Sminka urcite zahladi pripadne stopy antidatovanymi dokumentami. Pan totizto kamery predat mohol a projekt narychlo doda za nejaky tucny baksis opravnena firma so spravnym datumom...aj ich za odmenu namontuje samozrejme;o).
Edit: Takze ani na vianoce sa nic nedozvieme, kedze ministerstvo faktury nezverejnuje, ale len ich velmi hruby opis a nebudeme tak vediet, co sa na fakture nachadzalo.