Lokalizácia
Formulár sa odosiela
https://www.machacek89.cz/trump-co-vime-jiste-co-ne
Zobraziť komentár 12.11.2024 - 02:43:13
21
Poradca prezidenta pre národnú bezpečnosť bude zrejme Michael Waltz. V Kremli neoslavujú. Zhruba pred mesiacom povedal, že vojna musí skončiť tak, že ruskí vojaci opustia celé územie Ukrajiny, vrátane Krymu. Chcimírom začína praskať žilka. No, uvidíme.

Prílohy:

Waltz on Ukraine.jpeg
Waltz on Ukraine.jpeg 129.41 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 12.11.2024 - 13:52:56
111
nový mzv by mal byť Marco Rubio.
Zobraziť komentár 12.11.2024 - 22:51:52
00
Pali65 Rad by som bol optimisticky, ale zatial nie som. K tomu printscreenu si dovolim dva "fact check"y. Ten pan sa snazi predat zasah USA v Syrii (Battle of Khasham), ako dokaz o tom, ze Trump sa Rusov neboji. Lenze to je uplny nezmysel, pretoze rozne zdroje popisujuce tu bitku sa zhoduju na tom, ze USA dopredu kontaktovalo Rusov a zautocili az po tom, co dostali potvrdenie, ze ziadny Rusi sa v oblasti nenachadzaju. Dovod, preco vtedy ruske vedenie hodili Wagnerovcov cez palubu mozeme len hadat, ale vyvadzat z tej udalosti, ze Trump sa neboji zakrocit proti Rusom je absolutne prekrucanie faktov. Okrem toho viacero faktov naznacuje, ze o zasahu boli Putin aj Trump inofrmovany az niekolko dni neskor.

Druha vec je, ze absolutne suhlasim so zvysovanim ekonomickeho tlaku na Rusko, ale pisat o cene ropy pod 50$ za barel, je podla mna absolutnou neznalostou americkeho ropneho priemyslu. To je cena, ktora je likvidacna pre istu cast americkych nezavislych taziarov a bude mat za nasledok presny opak, znizenie tazby a navrat ku vysokym cenam. Mozno sa mylim, a Trump dokaze nejakym zrusenim zakonov znizit naklady, ale najprv by som to chcel pocut od nejakeho experta v oblasti, nie od vojaka.
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 04:42:35
21
Pali65 ...no neviem

https://www.startitup.sk/o-38-dni-prides-o-vreckove-trumpov-syn-si-striela-zo-zelenskeho-usa-ma-ukrajine-pomahat-ovela-menej/
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 07:28:00
00
Samozrejme, predvídať kroky tejto administratívy, ktorej šéfuje ešte horší narcis od Matoviča, zločinec, kurevník a populista, sa dá iba veľmi ťažko, ale podstatné je, že Waltz je tzv. "jastrab", ktorý zrejme vie, že hodiť cez palubu Ukrajinu, znamená doslova vyprovokovať Čínu k útoku na Taiwan. To, že MAGA už dlho blokovala pomoc Ukrajine a je to typická izolacionistická banda, to je jasné, ale Trump bežne robí piruety a potom sa musia všetci tváriť, že "tak to predsa myslel" a povinne s ním súhlasiť. Svet s Putinom a Trumpom je veľmi nebezpečné miesto, ale ešte by som vec Ukrajiny nehádzal cez palubu.

Treba si pripomenúť, že svojho času Trump začal dodávať zbrane Ukrajine, keď predtým úplne bojkotoval a úprimne nenávidel Zelenského, lebo ten odmietal splniť jeho vrtoch s Hunterom Bidenom a tváril sa podobne ako náš Igor, keď Sulík nenakúpil testy. Giuliani a Parnas žiadali, aby prokuratúra začala vyšetrovať Huntera, čo Zelenský odmietol a dobre že ho Trump potom neposielal "kopať hroby".

Príloha:
Lev Parnas stop pomoci Ukrajine.jpeg
Lev Parnas stop pomoci Ukrajine.jpeg 143.95 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

My teda čelíme najmocnejšiemu mužovi sveta, ktorý koná impulzívne a vždy to je "niečo za niečo", teraz to však bude zrejme Putin, ktorý pošle Trumpa do péčka, keďže je veľmi nepravdepodobné, že by ten dal Putinovi celú Ukrajinu na tácke bez toho, aby mal nejaké zásadné požiadavky. A Trump sa môže zrazu úplne prepnúť, je to základná súčasť jeho povahy.

Teda očakávať sa dá úplne čokoľvek, od zavedenia fašistickej diktatúry v Amerike a vytvoreniu novej osi zla Moskva – Washington, až po obrovskú roztržku medzi tými dvomi magormi, podobne, ako sa zo spojencov stali úhlavní nepriatelia, keď sa pozrieme späť na Hitlera a Stalina.

Doba je zlá.
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 08:58:14
02
PS: Som rád, že Jake Sullivan ide preč, lebo ten by priviedol Ukrajinu ku kolapsu.
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 09:04:04
02
Sulivan sa bojí aj vlastného tieňa a startitup je žumpa pochybujem,že doktorovi za to niekto aj platí.
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 13:17:20
00
...a nový minister obrany.je pravdepodobné,že to nebudú žiadni ustupovači....

https://x.com/RadovanSamotny/status/1856577241267786131
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 14:13:24
11
ten komentar pod tym ma naplna opatrnym optimizmom.
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 14:58:14
01
lepšia neistota na ktorú nejakým spôsobom dokážeš pôsobiť ako pomalá vyčerpávajúca smrť.
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 15:19:05
00
super volba, dalsi trumpov magor, tohto najviac trapi, ze v armade sluzia zeny, geopoliticky prehlad bude este aj pod tvojou urovnou a to uz je co povedat
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 15:54:51
00
To, že Sorosov človek má byť ministrom financií, z toho niektorým vybuchne hlava.

Príloha:
Besset minister financií.jpeg
Besset minister financií.jpeg 136.05 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Ale zatiaľ najhoršia voľba je Tulsi Gabbard. Ešte nikdy nešéfoval tajným službám niekto, kto je zreteľne vplyvovým agentom úhlavného protivníka...
Zobraziť komentár 14.11.2024 - 08:17:45
00
je to taká koordinačná funkcia.reálne má každá tajná služba svojho riaditeľa.to sú klúčové osoby.
Zobraziť komentár 14.11.2024 - 08:45:30
00
to bude particka...
Zobraziť komentár 14.11.2024 - 08:59:34
00
keyboard_arrow_up