Ahojte, po prestudovani e
mtb fora kde propain dost blbo komunikuje s ludmi, ktorym motor klakol som propain zrusil aj ked pomer cena/vybava je fenomenalna.
nedalo mi to a bol som navstivit kosicky trek kde som si pozrel hned niekolko moztosti. trek fuel exe, slash+, nový rail+
https://trekbikes.sk/29275-celoodpruzene/7933-33940-trek-rail-98-gx-axs-t-g5-800wh-2025-pennyflake.html#/7-velkost_ramu-m tu by uz musela byt poskytnuta slusna zlava, alebo trek rail 7 gen 3 v slusnej cene 4100e s reachom 470 vo velkosti L
https://www.najsport.sk/elektrobicykel-trek-rail-7-gen-3-dark-prismatic-2024?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA_9u5BhCUARIsABbMSPvgKCMNDWwomZw7DWaRvRiKMYtp_UF1PaBczCFQIhrz9_Tn7atDf-kaApBIEALw_wcB#product_variant=51730mid power
ebike som nakoniec nejak zavrhol, nakolko niekedy idem na 1-2 hod vyjazd, ale niekedy aj na celodenku a to by ma uz zkavne obmedzovalo.
u noveho trek rail+, ktory ma dostupnosť marec 2025 je reach vo velkosti M 450 a vo velkosti L 494. doteraz som mal mondraker s reachom 490 a uprimne na singletrailoch som sa dost trapil, cize najhlavnejsi dvovod predaja bola kupa mensieho,hravejsieho bajku. Ak by som teda zobral novy vo velkosti L, pravdepodobne by som dlzkou bajku nic neziskal a vo velkosti M sa toho skoku na 450 reach dost bojim.
Je tu ale moznost zobral trek rail gen3 v dokonalej velkosti L za velmi priaznivu cenu a komplet ho vypimpovat. Vidlica Domain rc by urcite nejake pojazdy zvladla, brzdy code R ktorych sa v rodine asi nikdy nezbavim na kosicke singlace nejak vydrzia ,a myslim ze pocas black friday by sa dali urobit slusne kaufy.
celkovo som ti narychlo nascitaval takto :
rail+ za predpokladu 10% zlavy a odpoctu DPH : 6250e, kde treba vymenit casom max brzdy.
rail 7 gen 3 : 3200 bez dane
vidlica cca 1000
tlmic cca 300
brzdy cca 500
sedlovka 220
kolesa cca 800
gx axs 350
dokopy 6370.
v podstate nic z toho hned menit nemusim a mozem si ho pimpovat postupne a cakat na lepsie ceny danych komponentov, no
v podstate sa dostavam na rovnaku cenu ako je novy bajk v komplet karbone vratane kolies a s vacsou baterkou od vyroby mullet, no s dodanim skoro az za 4 mesiace a s dlzkou ktora mi moze a nemusi sediet.
tak a teraz babo rad