Ja Ti to vysvetlím inak. Sú tu ľudia, ktorí s 30 ročným Olpranom zjazdia to, čo ja nedám s novým Supercaliberom. Prečo? Lebo čo sa týka jazdenia na bicykli som totálne nemehlo. Viem ísť ako tank dopredu a to je tak všetko. A preto sa radšej k takým témam nevyjdarujem a nebudem tvrdiť, čo gravel prejde a čo nie. Takisto je to s autom. Niekto proste točiť volantom vie, niekto nie. Ak niekto chodieva aj na autodrom, bol školený jazdami cez Brenner na vydojenej RWD a vie presne čo obuť, ako auto naložiť a ako s ním zaobchádzať, tak budeš zírať kam dokáže zájsť so slušnou RWD.
A ako som už napísal, nevkladaj mi do úst niečo, čo som nepovedal a neurážaj sa. Nikde som nepísal, že jazdím v zime, ako ostatní za sucha, alebo po zapadnutých Martinkách. Napísal som, že aj s RWD sa dá dostať dokonca tam, kde už FWD nemá šancu. A keby si nad tým trochu pouvažoval, tak zistíš, že prečo. Takisto nie je nič nepravdivé a ani nafúkané na tom, že ľudia jazdia na nevyhovujúcich gumách - hlavne aby auto dobre vyzeralo, ale nech to moc nestojí. Ak si na céčko dáš v zime dozadu starú gumu 245/40 R17 so 4mm vzorkom, tak si skončil.
19.11.2024 - 10:25:19
00
Otázkou je, ako je riešený RWD pohon pri BEV. Možno väčšina z nich má riadiacu jednotku, čo nedovolí kolesám prekĺznuť a teda nikto problém neeviduje.

Zase na inom fóre, kde som, tak sa tam sťažovalo niekoľko ľudí, že Citogo IV a jeho klony, že ľudia sa tam za mokra nevedeli rýchlejšie rozbehnúť, lebo hrabali kolesá, že treba štvorkolku. 61kW a 212Nm nie je zrovna niečo čo by malo robiť extrémne problémy. Za mokra som vedel zahrabať aj na Favorite pri rozbehu, keď som stál, na Fabii 1. generácie to zvládala aj 1.2HTP za sucha zahrabať. Problém bude skôr niekde inde.
19.11.2024 - 10:43:34
00
Ja som jazdil na nových špičkových gumách a určite to nebolo nič oslnivé. Ale áno...vyšiel som aj ja, kde som potreboval, ale tá jazda isto nebola v medziach zákona. Rýchlosť nebola problém, ale nesprávna jazda v jazdných pruhoch áno. Jednoducho šiel som po celej šírke vozovky v 2 pruhoch. Ale vyšiel som. Viem, že tam predokolky šli pohodlnejšie. Ja som tam šiel skôr zábavnejšie, ale keď ideš niekam ďaleko v noci čakajú ťa rôzne horské prechody, tak si radšej ak auto má AWD a nič neriešiš. Takže ja som skôr riešil bežné jazdné situácie, kde nemôžeš auto držať v otáčkach, lebo pre tebou je dlhá kolóna čo robí veľké chyby a často aj zastavuje.
19.11.2024 - 10:50:03
00
To je pochopiteľné, že ak jazdím pravidelne miesta s kopou snehu, vyberiem si 4x4. Rovnako ako nebudem riešiť, či sa dá jama vykopať lepšie metlou alebo hrablami. Vezmem si lopatu. :)
19.11.2024 - 11:15:46
00
No veď sa asi chápeme, tak ťa teda ďalej registrujem ako človeka čo sa vyzná v MB solídne. Lebo takých ľudí je fakt málo. Tie autá bežný mechanik nemá šancu správne diagnostikovať a keď si dáš aj niečo mechanické opraviť, tak nájdeš zalomené veci, poškodené. Diagnostika mimo odborníkov je ale absolútne bez šance. V ZA našťastie na toto ale mám osobu, keby som sa k MB ešte vrátil.
19.11.2024 - 11:23:08
00
Pri SND je zraz milovníkov Alfa Romeo 😀

Prílohy:

IMG_7187.jpeg
IMG_7187.jpeg 360.42 KiB thumb_up0thumb_down

19.11.2024 - 19:52:00
01
To je skôr nejaká promo akcia nejakého dílera značky. Čo si pamätám, tak Alfisti jazdili väčšinou na 146, 156, 159 a iných vydojených kusoch. Ja som mal v tej dobe (2015 - 2019) AR Brera. Giulia či Stelvio, boli fakt raritné kúsky na zrazoch.
19.11.2024 - 19:56:16
01
No nehovor :)
19.11.2024 - 20:15:33
00
Parada, vyzera, ze sa zisli vsetci!
19.11.2024 - 20:25:13
016
myslel si vsetci, ktorym sa po ceste auto nepokazilo?
19.11.2024 - 20:48:03
14
ale toto malo ist do vtipkara :)
19.11.2024 - 21:41:32
01
arrow_leftJano1987 napísal:
Otázkou je, ako je riešený RWD pohon pri BEV. Možno väčšina z nich má riadiacu jednotku, čo nedovolí kolesám prekĺznuť a teda nikto problém neeviduje.

Zase na inom fóre, kde som, tak sa tam sťažovalo niekoľko ľudí, že Citogo IV a jeho klony, že ľudia sa tam za mokra nevedeli rýchlejšie rozbehnúť, lebo hrabali kolesá, že treba štvorkolku. 61kW a 212Nm nie je zrovna niečo čo by malo robiť extrémne problémy. Za mokra som vedel zahrabať aj na Favorite pri rozbehu, keď som stál, na Fabii 1. generácie to zvládala aj 1.2HTP za sucha zahrabať. Problém bude skôr niekde inde.

Ano u BEV je kvoli defakto okamzitemu maximalnemu krutiacemu momentu problem prave s prednym pohonom, kedze na prednu napravu priprada u BEV znacne mensi pomer hmotnosti ako u ICE s motorom vpredu.

Co sa tyka RWD tak elektronika je klasicke ESP, limitujuce preklz, co ale prave na snehu nie je ideal, kedze nejaky minimalny preklz je lepsi ako znizenie vykonu pri preklze. Riesi to ciastocne vypinatelne ESP alebo trakcna kontrola, no to dnes nemaju vsetci vyrobcovia.
19.11.2024 - 21:43:01
00
Jazdil som s Peugeot RCZ R, čo má od 1900 rpm 330Nm, pri 1500rpm má 250Nm, skúšal som aj Hyundai i30N, čo má pri 1500rpm tiež 230Nm, pri 2000rpm má 350Nm. Zase, je tam nejaký motor vpredu, ale zase tie autá nemajú vyváženie 60:40 na predok a výkonovo sú niekde úplne inde ako to Citigo. Problém je ten, že veľa ľudí jazdí štýlom hodím tehlu na pedál a potom nastáva problém s trakciou. Na Malorke som jazdil chvíľu so Seatom Mii s 1.0 MPi, čo má 60kW a 95Nm a je to spaľovacia verzia elektrického Citigo. Tam tiež, keď napriek tomu že to bol len 1.0 atmosferický motor, keď som ho zadupol pri rozbehu, tak tiež bol schopný zahrabať.
Napríklad s Oplom Omega 2 som vyšiel v zime na Skalku bez snehových reťazí a to tam bol na ceste len ujazdený sneh. A to je v tomto ten Opel dosť nešťastný, ozaj nemá dobrú trakciu. Samozrejme, v momente, kedy by som bol nútený zastaviť, tak končím a nerozbehnem sa. Ale to sa nerozbehol ani kamoš na Oktavii 3 4x4 (lebo proste zabrzdil a už to nedal) a za ním bol nútený zastavil aj Discovery 3, ktorý to tiež nerozbehol a ani Tuareg 1. A to bola jediná vec čo som sa tam desil, lebo kamoš povedal, že reťaze nemá, tak sme sa vymenili, že ja jeho Opel, on Octacia 4x4, našťastie sa zasekol na mieste, kde som ho vedel predbehnúť a nešlo auto v protismere.
19.11.2024 - 23:51:52
00
arrow_leftZoidberg napísal:
Parada, vyzera, ze sa zisli vsetci!

Ja som nebol... :D

SND uvadza nove predstavenie Romeo & Giulia
20.11.2024 - 00:17:26
08
Chalani, pri objednávaní aditíva SUPER DIESEL ADITIV 500ml do nafty som sa nejako "uklik" a omylom som objednal viac ako potrebujem. ponúkam za 8€/ks, kebyže niekto chcel.

Mám to vo Vrakuni, alebo po dohode donesiem domov BA5.
25.11.2024 - 14:36:16
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up