Vidím to tak, že Alixpress je iba sprostredkovateľ. Niečo zabezpečuje z iných veľkoskladov, niečo od ďaalších sprostredkovateľov a niečo priamo od výrobcov. Podľa zloženia objednávky sa teda môž stať, že "nakúpi" vštko na jednom miste , a teda nie je problém to odoslať narraz v jednom balíku. Inak je jednoduchšie to odosielať postupne tak, ako mu to dodávatelia naskladnia. Aj mne už niektoré veci prišli pohromade, iné postupne. Niekedy trvalo dodanie aj vyše mesiaca, inokedy to bolo v priebehu 1-2 týždňov. Ale je tiež pravda, že Aliexpress má svoje "medzisklady" aj v Európe. Prišly mi už zásielky z Poľska, inokedy z Holandska, Španielska, Francúzska...
Tata1955 vidíš to úplne zle. Aliexpress nie je žiadny obchod. Nič nenakupuje, nič nepredáva. Je to portál, ktorý zastrešuje rôznych predajcov. Zjednocuje a garantuje určité pravidlá obchodu. Napríklad stráži, aby predajca dodržal, čo sľúbil a podobne.
Je to taký čínsky ebay.
Pri každom tovare najdeš vpravo hore info: Sold by: xxx To je predajca, ktorý to predáva.
Logistika jae zabezpečovaná rôzne. Viac tovarov od jedného predajcu príde v jednom balíku. Ale nie je to na 100% (možno je to prekupník)
Ale niekedy dostávam v jednom balíku aj od viacerých predajcov - mám dojem, že Alik podporuje aj logistiku niektorých predajcov. Tá logistika nie je jednotná. Teraz som mal doma v jeden deň dve rôzne kuriarske spoločnosti. Obe zásielky z Ali, samozrejme
ono je to v podstate jedno čo sa deje v pozadí ale ja to vnímam skôr tak, že každý seller odošle svoju objednávku a tieto zlučovania sa diali už ako postproces a spadajú pod čínske logistické spoločnosti. Čína ako najväčší exportér a so svojimi masívnymi dotáciami pre podporovanie exportu musí mať najviac sofistikovaný systém vývozu na svete. Ten 2€ shipping alebo nebodaj free sa nezaplatí sám keď ti to donesie kuriér.
Nám to síce chodilo v jednom balíku, ale vo vnútri toho balíku boli ďalšie malé balíčky priamo podľa danej objednávky u predajcu. Toto sa v poslednej dobe už nedeje a dôvodov môže byť viac buď tak stúpol export, že sa tomu zase musí systém prispôsobiť, alebo je to len jednorázový nápor kvôli sezóne.
Je to brutal keď sa zamyslím nad tým, čím všetkým ten môj modrý šróbik do rámu musel prejsť kým sa dostal ku mne za 2€ a tiež sa necítim úplne najlepšie z ekologického hľadiska, ale na druhej strane si niekedy neviem pomôcť a sú tiež veci (pre domácu dielňu) ktoré použijem raz do roka a nedáva mi zmysel preto kupovať nejaký park tool. Preto som sa snažil vždy urobiť väčšiu objednávku naraz a niektoré veci sušiť v košíku dlhší čas. Toto zlučovanie balíkov mi veľa vecí vnútorne ospravedlnilo. Tak snáď sa to vráti do normálu.
[tag]Aliexpress nie je žiadny obchod. Nič nenakupuje, nič nepredáva.
Preto sosm to "nakupuje" dal do úvodzoviek a uviedol, že je to sprostredkovateľ. A nie všetky zásielky idú priamo od výrobcov/dodávateľov. Prišli mi už aj zásielky od odosielateľa "Aliexpress".
Ahojte, vopred prepacte, ak sa tu tato otazka vyskytuje casto, ale nejak som sa nemohol vyhladavanim dopatrat k odpovedi na moju otazku a sice- hladam integrovane karbonove rajdy s vnutornym vedenim kablov na cestak. Podmienka na priemer krku 31,8mm (Scott addict 2024). Pozdavaju sa mi tieto, ale rad by som kupil nieco, s cim uz ma niekto z vas skusenost (aspon znacku, ked nie model).
Vopred vdaka!
Kukni si YT kanal Trace velo. Cely je zalozeny na tom, ze showrunner sklada lacne karbonove bajky z aliexpressu a na nich jazdi. https://youtube.com/@tracevelo
Mna inspiroval na kupu hydro-mechanickych brzd.
Hybridheory radsej si priplat, nez aby sa ti zlomil v zjazde, alebo aby si stale premyslal, ci vydrzi skok, drop atd.
Biker201 tu si najdi vhodnu temu a tam sa skus spytat.
Nič v zlom ale to je zbytočný dotaz a odpovede nemusia byť pre teba relevantné.
U ali sediel platí to čo aj pri značkových. Čo jednému sadne perfektne, na tom druhý nemusí obsedieť ani pol hodinu.
V prvom rade zmerať sedacie kosti a potom len skúšať.
potkanko007 ten je velmi pekny ale celkovo citam aj reddit a moc ludi to neodporúča je to dolezity komponent a nemusi to byt dobry material ale ja na motorke som mal vela komponentov ( páčky, chrániče kotúčov ale všetko to neboli veci ktoré boli namháné - niektorí maju aj stupačky na motorku a v pohode) v realite tej predajca z číny ktorý to predáva za 18 eur može vyrabat pre iba priklad Race face ktorí za to chcú 100 eur ale to sa nedozvieme. Ale asi to nechám tak a kupim Raceface alebo spank
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Je to taký čínsky ebay.
Pri každom tovare najdeš vpravo hore info: Sold by: xxx To je predajca, ktorý to predáva.
Logistika jae zabezpečovaná rôzne. Viac tovarov od jedného predajcu príde v jednom balíku. Ale nie je to na 100% (možno je to prekupník)
Ale niekedy dostávam v jednom balíku aj od viacerých predajcov - mám dojem, že Alik podporuje aj logistiku niektorých predajcov. Tá logistika nie je jednotná. Teraz som mal doma v jeden deň dve rôzne kuriarske spoločnosti. Obe zásielky z Ali, samozrejme
Nám to síce chodilo v jednom balíku, ale vo vnútri toho balíku boli ďalšie malé balíčky priamo podľa danej objednávky u predajcu. Toto sa v poslednej dobe už nedeje a dôvodov môže byť viac buď tak stúpol export, že sa tomu zase musí systém prispôsobiť, alebo je to len jednorázový nápor kvôli sezóne.
Je to brutal keď sa zamyslím nad tým, čím všetkým ten môj modrý šróbik do rámu musel prejsť kým sa dostal ku mne za 2€ a tiež sa necítim úplne najlepšie z ekologického hľadiska, ale na druhej strane si niekedy neviem pomôcť a sú tiež veci (pre domácu dielňu) ktoré použijem raz do roka a nedáva mi zmysel preto kupovať nejaký park tool. Preto som sa snažil vždy urobiť väčšiu objednávku naraz a niektoré veci sušiť v košíku dlhší čas. Toto zlučovanie balíkov mi veľa vecí vnútorne ospravedlnilo. Tak snáď sa to vráti do normálu.
Takže som samozrejme nevedel v ktátkom príspevku obsiahnuť všetko
Vopred vdaka!
https://youtube.com/@tracevelo
Mna inspiroval na kupu hydro-mechanickych brzd.
Biker201 tu si najdi vhodnu temu a tam sa skus spytat.
Na cestaku mam toseek aj s carbonovou sedlovkou, po roku zatial ok.
https://vi.aliexpress.com/item/1005005874228537.html?spm=a2g0n.order_detail.order_detail_item.3.2e3ef19cBLkLiE&_gl=1*py0btj*_gcl_aw*R0NMLjE3MzI4MTMyMDcuQ2p3S0NBaUF4cUM2QmhCY0Vpd0FsWHA0NTJFNzlrUFh1eEc2SFR2dXBwdXoyN1kwWFJhTmd1MDJDaFRvdHZOcV9PZFA3LW5BY21RbkpCb0NLSzRRQXZEX0J3RQ..*_gcl_dc*R0NMLjE3MzI4MTMyMDcuQ2p3S0NBaUF4cUM2QmhCY0Vpd0FsWHA0NTJFNzlrUFh1eEc2SFR2dXBwdXoyN1kwWFJhTmd1MDJDaFRvdHZOcV9PZFA3LW5BY21RbkpCb0NLSzRRQXZEX0J3RQ..*_gcl_au*MzY0NTgyNzc3LjE3MjgxMzA1MDE.*_ga*MTc1ODg5OTM5NC4xNzE5MjA0MDQ0*_ga_VED1YSGNC7*MTczMzk4NDE5MS40Ni4xLjE3MzM5ODQyMzQuMTcuMC4w&gatewayAdapt=glo2vnm
ja mam toto a som velmi spokojny, vydrzim na nom aj trenazerovat bez problemov, vaha okolo 115g myslim, ta 150mm verzia
U ali sediel platí to čo aj pri značkových. Čo jednému sadne perfektne, na tom druhý nemusí obsedieť ani pol hodinu.
V prvom rade zmerať sedacie kosti a potom len skúšať.
Ak si pozorne pozres obrazky, nie je to velmi precizne ani idealne. Predajca sa velmi nezaobral tym aby aspon na fotky vybral to najlepsie co ma. Cize za mna nie. Vyber nieco ine, je tam toho vela.
Napriklad tento ZTTO. Podobny design. Detaily vyzeraju lepsie. Predok sedi k zvysku. Vnutorne hrany pekne. Na fotkach nevidim defeky/nedokonalosti.
https://vi.aliexpress.com/item/1005007982155815.html?spm=a2g0o.detail.pcDetailBottomMoreOtherSeller.10.4126KnxHKnxHUj&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.14452.398467.0&scm_id=1007.14452.398467.0&scm-url=1007.14452.398467.0&pvid=de24f8ab-45fd-4e58-85bd-dff77725107d&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreOtherSeller,scm-url:1007.14452.398467.0,pvid:de24f8ab-45fd-4e58-85bd-dff77725107d,tpp_buckets:668%232846%238111%231996&pdp_npi=4%40dis%21EUR%2119.04%2118.02%21%21%21141.96%21134.36%21%402103847817339961226957619e71d2%2112000043143306537%21rec%21SK%21751711729%21X&utparam-url=scene%3ApcDetailBottomMoreOtherSeller%7Cquery_from%3A&search_p4p_id=20241212013522735518555430476115153_1
Ja mam taketo: https://vi.aliexpress.com/item/4001286062883.html
Ale kupoval som to od ineho predajcu davnejsie. Som velmi spokojny.