Snažím sa renovovať starý peugeot cestný bicykel. Aby som zhruba zistil, z akého roku cca pochádza chcem sa spýtať, že kedy sa pri závodných bycikloch upustilo od rozmeru kolies 630mm?
zmenil som kluky zo starého cesťáka, pôvodné boli 52/42 a vymenil som ich za 50/34. Z toho dôvodu mi nefunguje prešmyk tak ako by mal,tzn. prehodiť prehodí,ale vidieť,že to nie je ono. Keď napr. krútim pedál rukou,vtedy mi neprehodí - v rukách nemám takú silu. Radenie je páčkou na ráme - neindex.
Takže teraz otázka,čo s tým? Pôvodný prešmyk je pôvodný Raleigh,ktorý by som veľmi rád zachoval. Je nejaká možnosť ako zachovať aspoň objímku?
V prípade,že táto možnosť nie je,zostáva mi len kúpiť nový prešmyk. Stačí mi akýkolvek 2*x indexovaný ,alebo musím nutne hladať neindexový prešmyk?[img][img][img][/img][/img][/img]
A nie je to tým, že presmykač je príliš vysoko - vodítko je ďaleko od veľkého prevodníka? A ešte ak by sa podarilo dolnú časť vodítka sklopiť, aby vzdialenosť medzi vodítkom a prevodníkom bola hore aj dole rovnaká, tak by to možno fungovalo lepšie.
Edit - pozerám, že to máš ešte väčšie prevodníky. Vtedy to fungovalo o.k.?
Je tam aj bowden? (nevidím) Ak áno, starý, zaneseny? Doporučujem vymeniť, resp odmastit a premazat plastové klzne vodítko (ak tam bowden nie je) pod stredovým domčekom.
Zdar. Mám doma tento rám. Nechcel by niekto na nejaký projekt za pár €.Ja sa k nemu asi nedostanem tak skoro. Páčky prehadzovačky sú tam. Pridám kľudne aj predné koleso. No neviem či je originálne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Takže teraz otázka,čo s tým? Pôvodný prešmyk je pôvodný Raleigh,ktorý by som veľmi rád zachoval. Je nejaká možnosť ako zachovať aspoň objímku?
V prípade,že táto možnosť nie je,zostáva mi len kúpiť nový prešmyk. Stačí mi akýkolvek 2*x indexovaný ,alebo musím nutne hladať neindexový prešmyk?[img][img][img][/img][/img][/img]
Edit - pozerám, že to máš ešte väčšie prevodníky. Vtedy to fungovalo o.k.?
Dal som presmyk pár mm dole a funguje to oveľa lepšie. Veľká vďaka!
Rám je Cr-Mo. No netušil som že je magnetický 😁