Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Caute, bol som v nedelu na trailoch a padol som na stranu s prehadzovackou, a teraz mi od 7 prevodu az po 12 (najtazsi) tak divne "kope" retaz ked pedalujem dozadu, ako keby sa snazi stale dostat na mensi prevod a padne. Neviete ako by som to mohol opravit?
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 21:55:15
00
V lepšom prípade máš ohnutú pätku, ktorú bude treba narovnať alebo vymeniť.
V horšom príapde máš ohnutú prehadzovačku, ktorú bude treba narovnať alebo vymeniť.
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 22:08:55
00
Urcite by som zacal standardnym zostelovanim prehadzovacky, t.j. dorazy a indexacia. Ak to nepomoze, tak asi to bude zavaznejsi problem ako sa spomina v predoslom prispevku...
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 22:21:54
00
Zajtra by som sem poslal fotku tej prehadzovacky, ze ako to vypada, ja moc nedokazem posudit ci je rovna alebo nakrivena, ja som ziadnu zmenu nevidel
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 23:17:18
00
Podľa fotky to nepôjde. Nájdi si video ako sa to rovná a pochopíš prečo
Zobraziť komentár 04.12.2024 - 04:03:07
00
okej, diky moc
Zobraziť komentár 04.12.2024 - 06:32:29
00
arrow_leftrs955i napísal:
Podľa fotky to nepôjde. Nájdi si video ako sa to rovná a pochopíš prečo

Ak spadol na prehadzovačku a zaradí prevod kde ramienko bude v zvislej polohe, tak pri pohľade zozadu vidíš, že ramienko nieje rovnobežné s rovinou kolesa.

Alebo ak zaradí najťažší prevod tak aj pri pohľade zvrchu.
Ale áno, môže to byť aj voľným lankom,
Zobraziť komentár 04.12.2024 - 09:15:56
00
Caute, vsimol som si podobny problem ktory sa vyskytol teraz nedavno.. jazdim v srackach (sneh/sol/voda)

Ked sa snazim pedalovat dozadu pri vyssej rychlosti retaz sa vzpriecuje.
Vsimol som si ze ked mam bike na stojane a tocil klukami dozadu, koleso sa jemne toci naspat.

Skusil som kydnut maziva (necistil som nevyzeralo to tam az tak zle) do ratchetu (naboj podobny DT swiss 350ke), aj povolit osku ale uplne to nezmizlo..

Skusim este druhe koleso aby som vylucil ine faktory ako zla retaz (zatvrdnuty clanok) a prehadzka.

Pokial by sa ukazalo ze to je len kolesom, na co sa zamerat? Nieco ako keby prilis pritlacalo ratchet? Loziska v zlom stave? Poriadne vycistit a namazat? :) diky za postrehy.
Zobraziť komentár 27.01.2025 - 11:13:01
00
treba zistit ci je to odporom kazety, resp. orecha. Ak ano tak skontrolovat loziska v orechu a premazat ratchet, ja som presiel na prevodovy olej prave pre mysteriozne spravanie v nizkych teplotach s vazelinou ..
Zobraziť komentár 27.01.2025 - 11:32:30
01
viem ze pri klasickom orechu sa mi to stalo ked som dal prechovky zle a prilis tlacili na lozisko.. ale tuto sa to stalo zrazu bez predosleho zasahu.. okej skusim to cele rozobrat vycistit a pozret loziska a ked tak, dam tam len olej.
Zobraziť komentár 27.01.2025 - 11:37:29
00
keyboard_arrow_up