Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
Jj vcera to bolo v spravach. Ze pokial konci platnost pred koncom roka, tak sa da lacnejsie kupit. Ja mam klasicku rocnu, takze nic... 90€ za take cesty...
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Slovenská diaľničná známka vychádza pri porovnaní s ostatnými krajinami s diaľničnými známkami alebo mýtom a po zohľadnení dĺžky platených úsekov v priemere o 1,6x lacnejšie než v Česku, 2x lacnejšie než v Maďarsku, 1,5x lacnejšie než v Portugalsku a Chorvátsku alebo o 2,6x lacnejšie než v Polsku.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Priznám sa, že tiež nerozumiem tým povzdychom nad 90 € známkou. To zdraženie nepredstavuje ani len jednu nádrž a celková cena tak 1,5 nádrže. Za rok. Nerozumiem tomu nariekaniu.
bicycletour, nema to byt "drahsie"? Z oficialneho zdroja som nasiel iba data z 2017, ale kedze nemyslim, ze sa u nas za poslednych 7 rokov postavilo ovela viac dialnic ako u susedov, priblizne to posluzi [1]:
CZ 1240km, HU 1937km, SK 482km, PL 1640
CZ 90e, HU 210e (prekvapilo) , SK 90e, PL s mytnym systemom neviem porovnat
Jaroh, navysenie ceny o 50% je dost, pricom uz rok predtym bolo 20% zvysenie. Nie ze by som preto hladoval, ale ked na to nie je zjavny dovod, za pofrflanie to stoji.
Hlavne si treba spocitat co ti to prinasa a co berie. Radsej 90 euro ako furt cestovat ba-bb 4 hodiny. Ja sa uz tesim aj na ten tunel popod karpaty, to sa mi zrychli este o polhodinu cesta
nedalo mi a zapojil som gugel ... novinári v pravde to spočítali trochu inak ako bicycletour
Krajina Dĺžka rýchlostných ciest Cena ročnej známky (€) Cena na kilometer (v centoch)
Slovensko 864 km 90 10
Česká republika 1 388 km 91 6,5
Maďarsko 1 867 km 130 6,9
Rakúsko 1 749 km 96,40 5
nedalo mi a zapojil som gugel ... novinári v pravde to spočítali trochu inak ako bicycletour
Krajina Dĺžka rýchlostných ciest Cena ročnej známky (€) Cena na kilometer (v centoch)
Slovensko 864 km 90 10
Rakúsko 1 749 km 96,40 5
Ako prepocitavas polsky mytny system?
A ako si prepocital Slovinsko? Cenu vidim 117,5e (odkaz z .gov.si stranky) za 625km dialnic (google, udaj z 2022).
stanos4
Rýchlostné cesty nie sú okresné cesty.
Samozrejme, že aj Metrostav alebo Skanska stavia radšej v Česku, Maďarsku alebo Poľsku, kde nemusia stavať toľko tunelov a estakád.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Buď rád, že nevidíš do zdravotnej starostlivosti, to by 90eur za cesty bolo to posledné, čo by ťa trápilo... Slovakia, good idea!
CZ 1240km, HU 1937km, SK 482km, PL 1640
CZ 90e, HU 210e (prekvapilo) , SK 90e, PL s mytnym systemom neviem porovnat
[1] https://www.mindop.sk/files/statistika_vud/porovnanie_dlzka_dialnic.htm
Jaroh, navysenie ceny o 50% je dost, pricom uz rok predtym bolo 20% zvysenie. Nie ze by som preto hladoval, ale ked na to nie je zjavny dovod, za pofrflanie to stoji.
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Zoznam_dia%C4%BEnic_na_Slovensku - hovori ze svk mam ~550km dialnic, od nov. roka 90€
https://edalnice.cz/kde-plati/index.html#/road_map prestal som pocitat pri >700km co by mali byt len spoplatnene useky - alebo zle chapem? Neviem ci od noveho roka rastie cena, dnes je to cca 95€
Dakujem!
Edit - otazka je smerovana na bicycletour
50€ diaľničná známka tu bola od 2011-2022, teda 12 rokov. Aj v 2022 ľudia pindali, že to je drahé.
Asi nevieš, že diaľničná známka sa platí aj na rýchlostných cestách.
Slovensko 864 km 90 10
Rakúsko 1 749 km 96,40 5
Slovensko 864 km 90 10
Rakúsko 1 749 km 96,40 5
Alebo Slovinsko 0,19 €/km alebo Poľsko 0,11 €/km.
A ako si prepocital Slovinsko? Cenu vidim 117,5e (odkaz z .gov.si stranky) za 625km dialnic (google, udaj z 2022).
Asi nevieš, že diaľničná známka sa platí aj na rýchlostných cestách.
Aha, takze staci aby stat spoplatnil znamkou mytnou aj okresne cesty a mame to vpodstate zadarmo. Skvely napad!
No, ale inak, napr tuna ked spocitam, este my stale nieco unika? https://eznamka.sk/sk/spoplatnene-useky/siet
648km vs 1109km zo zdroja skorej pre cr.
Taktiez, 90€ radsej budem platit z ceskeho ako svk platu.
Takze sa opakujem, prosim, dosledne oprav moj vypocet, ukaz ten svoj
Rýchlostné cesty nie sú okresné cesty.
Samozrejme, že aj Metrostav alebo Skanska stavia radšej v Česku, Maďarsku alebo Poľsku, kde nemusia stavať toľko tunelov a estakád.