no ja len espresso, takže preto by som chcel vedieť ako to dopadne, ak tak možno aj tu Coffiu objednám

No ak ju chces mať, tak nesmieš váhať. Práve som kúpil poslednú kilovku na espresso, no ešte nejaké menšie balenia na filter a espresso majú.
Kerinci a Monteblanco od Coffia (obe na espresso) boli moje najlepsie tohorocne kavy. Btw, nie je Monteblanco ako Monteblanco, Monteblanco je len nazor farmy, a ako som zistil, pod tymto nazvom sa ponukaju rozne kavove odrody a spracovania.
mendez potvrdil, ze celkom ich je 12. Coffia ma odrodu Pink Bourbone, Extended fermentation washed, Coffein ma tiez Pink Bourbone, ale studena mokra fermentacie, takze si nie som isty, ci sa jedna o to iste spracovanie. Aj TripleFive ma Monteblenco (Pink Bourbon/Honey cold fermentation a Caturra, Bourbon/Washed, Tropical nectar), aj Gardelli (Purple Caturra/Special process), aj TheRoses (Pink Bourbone/Cold washed) aj dalsi, ktorych som nasiel. Takze kto sa hlási vyskúšať niektorú z nich? V hladani nahrady za Coffiu som vyskusal este Monteblanco od Fresh Black z Polska (Pink Bourbone, washed with extended fermentation, co znie stejne ako Coffia), prazenie na filter (do poznamky som ale uviedol, ze by som radsej omni roast alebo moderne espresso, takze neviem, ci to aj takto uprazili alebo nie) nie je zla, ale mohla by byt trosilinku svetlejsie prazena, necitil som konkretne ruzovy kvet ci bazu, ako u Coffie, ale nieco vonave ano (moja zena tiez, takze potvrdene).