Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zdravím bikeri,

Mám problém so sedlovkou Eightpins mechanical 34.9 mm. Poistka (viď foto) ktorá je hneď pod sedlom sa povolí a sedlo padne a často krát aj keď idem iba po ceste. Bol som aj v servise a povedali mi, že tá poistka sa povolí otrasmi a nedá sa s tým nič robiť. Nemáte s tým niekto skúsenosť?
Alebo poradil by mi niekto, či by sa dala vymeniť za nejakú lepšiu?
Bike mám Ghost Lector Advanced 2021

Vopred ďakujem za odpoveď

Prílohy:

IMG_1166.jpeg
IMG_1166.jpeg 188.07 KiB thumb_up0thumb_down

26.12.2024 - 11:17:29
00
Nebola tá poistka zaistená gumeným klinkom?
Resp. neskúšal si ju niečim zaistiť v zamknutej polohe?
Na B-D stále vypredávajú hydraulické Eightpins za smiešnu cenu (iba krajné veľkosti), ja by som to skúsil. Mal som ju na Riote a lúbila sa mi, len bola krátka, tak som vymenil za OneUp.
Ak budeš riešiť inú značku, môžeš použiť aj redukciu na 31.6mm, ale táto konkrétna má iba 10cm, tak pozor, aby ti dočiahla aspoň po spodok spoja sedlovej trubky s hornou rámovou!
Rátaj aj so sedlovou objímkou a s rezaním do rámu :D

Inak teleskopky sa riešia tu: https://www.mtbiker.sk/forum/post2080913.html#p2080913

26.12.2024 - 11:54:21
10
Vsak daj loktajt na skrutky a jazdi
26.12.2024 - 12:48:07
00
Bol tam takýto klin, ktorý sa po čase odlomil. Ale robilo to ja aj s tým klinom a teraz keď tam neni a odomkne sa tak to znova zamknem napr. imbusakom. A najradšej by som tam dal nejakú pevnú sedlovku. Alebo ešte som rozmýšľal to nejako zaliať tekutým kovom🤔

Prílohy:

IMG_1167.jpeg
IMG_1167.jpeg 120.61 KiB thumb_up0thumb_down

26.12.2024 - 13:17:22
00
To som teraz nepochopil, či ten klinok vyskočil von a tá páčka (poistka) sa presunula do polohy odomknuté, keď ti sedlo padlo dole, alebo sa to stáva aj bez toho, aby sa páčka pohla.
V prvom prípade by mohlo pomôcť zaistenie nafurt, ale prídeš o doladenie výšky sedla, v druhom prípade je asi vadný mechanizmus v nútri sedlovky a oprava bude ťažšia. Minimálne by som ju rozobral a pozrel, či tam nieje niečo zničené. Na hydraulickej sú naspodu po 3 torxy čo držia mosadzné vodítka. Toľko vidím na svojej, ale rozoberať sa mi ju nechce, ešte je šanca, že ju použijem na starý bike. Ale to môže byť aj na mechanickej inak.
26.12.2024 - 13:59:16
00
Ta klinok sa presunul do polohy odomknute a po nejakom čase ako som to stále daval naspäť do polohy zamknuté sa odlomil. Na prvej foto to je vidno že tam už neni a na druhej som ho zakrúžkoval. Proste stále sa to odomklo a sedlovka spadla. Aj v servise mi povedal borec že to je chyba sedlovky a že otrasmi sa to odomkne a padne dole. Najradšej by som tam dal nejakú pevnú a hotovo…
26.12.2024 - 20:03:13
00
na mojej je ten zámok z bieleho plastu, prepokladám, že to budeš mať rovnako

zamkni ju (páčka nadoraz vľavo), úplne vpravo vyvŕtaj 2mm vrtákom pár milimetrov hlbokú dierku a zašróbuj do nej 2.5mm drevošrób a už sa neodomkne
26.12.2024 - 20:15:34
00
Áno aj ja tam mám biely plast (na prvej foto ho je trochu vidno) a z neho trčala ta páčka. No skúsim čosi vymyslieť. Ale najradšej by som tam dal nejakú pevnú sedlovku a vybavené.
27.12.2024 - 09:16:54
00
No to už je na tebe, či odjazdíš s pevnou..
Pozri najprv či máš drážku/y na sedlovkovú objímku, skôr nie, tak budeš musieť vyrezať. Na pevnú sedlovku by bol praktickejší rýchloupinák (odmeraj, či ti treba 38mm), bral som z Ali, vyzerá hrozne.
Pevných sedloviek 34.9mm veľký výber nieje a sú drahé, alebo s tou redukciou a riskovať, že to bude skôr vŕzgať...
27.12.2024 - 10:24:44
00
Vyskúšam to ešte s tým šrobom a uvidím či to bude držať. Ak nie tak to vymením, lebo nemám nervy na to už. Mal som už nejakú tu sedlovku ale toto sa mi ešte nestalo. Tá poistka robí z tej sedlový totálny šmejd predražený.
28.12.2024 - 08:17:28
00
keyboard_arrow_up