Zacnem hned prvou jobovkou. Zo steny mi trci kabel v kuchyni, niekde ako byval sporak pri stene a v urovni digestora. Ma dva vodice. Cierny (faza?) a zltozeleny(zem). Problem je ze oba svietia na skusacke. Nemam sajn odkial je ten kabel napojeny.
Ten zemniaci by podla mna svietit nemal.
Napady?
V Rakúsku, Nemecku atď ... je to v poriadku.
edit: alebo su nejak zaspinene/vydrete, whatever
Techfun nema skladom.
https://techfun.sk/produkt/drziak-pre-jednu-18650-li-ion-bateriu/
Ideal by bol drziak na dve, ale nad sebou, nie vedla seba a taky sa asi ani nevyraba.
Keď nájdem prilepím.
hodnota impulzu je 100lit. cize dlho by sa cakalo na dalsi prichadzajuci impulz ak by ten predchadzajuci multimeter "zmeškal".
ta schema je moja predstava, ze ako by to malo byt zapojene....neviem, ci som spravne pochopil slovny opis zapojenia testovacieho okruhu ?
Caute, potreboval by som radu od nejakeho skuseneho elektrotechnika. Mame problem s plynovym kotlom na chalupe, v ktorej sa trvalo nebyva. Kotol obcas vypadne a treba ho priviest do prevadzky stlacenim tlacidla Reset na kotli. Teplotu sledujem wifi teplotnym senzorom - teda ked vnutorna teplota klesne pod teplotu nastavenu na izbovom termostate, a ja dostanem notifikaciu, znamena to, ze kotol vypadol. No a tu nastava problem, ako by som mohol “stlacit” to tlacidlo Reset na dialku? Mam za to, ze od toho tlacidla Reset vedie len nejaky kablik do elektroniky. Napadlo ma ci by sa ten vodic nedal prepojit cez nejake wifi relé (cez apku), ktoré by vykonalo tu istu funkciu ako mamualne stlacenie tlacidla na kotli. Je to nejak mozne?
Dik
Pravdepodobne to mozne tak bude ako pises. Ak k tomu tlacitku vedu len dva vodice, ktore sa len spoja stlacenim resetu, tak to mozes dat cez rele. Je mozne, ze to bude na doske a bude treba trosku pajkovania.
rozober a pomeraj. ak je to obycajny spinac tak ma dva alebo styri kontakty. daj si merak na pipac a merac co sa zopne. ak najdes, naletuj tam (nie trafo spajkou!!! kotol odpojeny od vsetkeho a vypnuty plyn) kabliky na tvoje rele. ja som takto ofejkoval ovladanie pergoly. dodavatel chcel 1300Eurnza speci modul na ktory by som sa napojil. tak som kupil univerzalne dialkove, nakodoval hi na pergolu a do dialkoveho naletoval kabliky ktore ovladam cez smart domacnost
Len otázka, (nechcem rýpať), nie je to už neodborné zasahovanie do výrobku? Pravidelná revízia kotla prejde v pohode?
a co sa stane ked vyberies/das naspat do zasuvky? teda ak je to zasuvkovy. Pripadne ak vyhodis/nahodis danu vetvu na istici. Ak kotol potom nabehne, tak by sa dali aj "inteligentne" (wifi, zigbee, bt, matter) zasuvky/istice.
toto ma tiez napadlo, ale toto nefunguje, zapnutie/vypnutie kotla evidentne nie je Reset.
To som myslel, proste či sa to nedá vyriešiť bez zásahu/letovania. Wifi tam už predsa má.
No a nebude ten "vypadok kotla" sposobeny prave vypadkom napajania?
Povedal by som, ze zatial malo detailov - typ kotla, ci je zalohovany UPS, mas chatu poistenu (revizia kotla)
vypadok napajania to nebude, ide o stratu plamena sa mi zda (kotol ostava pod napatim, toci zlahka cerpadlom), po resete znova naskoci. servisak to riesil minulu zimu - po vymene troch nejakych suciastok to asi rok islo, teraz sa ta chyba objavila zas. ale vypadava to tak 5-7x denne najnovsie… zajtra ma prist servisak. ak to neopravi do investicie cca100-150 eur, dame ho vymenit. Je to 19-rocny turbokotol Protherm Panther, asi uz melie z posledneho… reviziu ma skoro kazdy rok, resp. podla rozhodnutia revizaka