Zacnem hned prvou jobovkou. Zo steny mi trci kabel v kuchyni, niekde ako byval sporak pri stene a v urovni digestora. Ma dva vodice. Cierny (faza?) a zltozeleny(zem). Problem je ze oba svietia na skusacke. Nemam sajn odkial je ten kabel napojeny.
Ten zemniaci by podla mna svietit nemal.
Napady?
Samozrejme bola aj možnosť zapojenia indukcie na jednu fázu, ale potom by sa nedali používať napr. tri alebo štyri "horáky" naraz, zrejme by ich vypínalo.
Ak si to pamätám zle, resp. sa niečo za tie roky zmenilo, tak sorry....
Možno sa to nebude dať nakoniec zrealizovať a skončíme zase pri plynovej.
daj potom vediet ci sa to podarilo alebo aka bola cenova ponuka. nikdy som neriesil prerabku bytu na 3F. tam musi byt aj elektromer meneny, vacsia cast vyzbroje skrine. ak nemas prudove chranice pri prerabke by si ich uz mal mat (preraba/instaluje sa do najnovsej normy)
Nie su prilis utiahnute, zeny netrhaju spotrebice zo zasuvky, bezne pouzivanie kuchynskymi haraburdami. Nemyslim si, ze je to nekvalitou vyrobku, ostatne funguju bez problemov. Instalovane elektrikarom.
Nejaky tip, co to moze sposobovat?
Na základe obrázkov:
2. Poznámka: Ak dobre vidím, tak sú to schuko zásuvky, na Slovensku nemajú čo robiť.
3. Zjednodušene: do horľavého materiálu sa používa špeciálna utesnená vysoko tepelne odolná krabica + špeciálna zásuvka s bezskrutkovym pripojením vodičov..
Napríklad: https://nizke-napeti.cz.abb.com/zasuvka-jednonasobna-bezsroubova-s-clonkami-16219/zasuvka-jednonasobna-s-ochrannym-kolikem-s-clonkami-5519a-a02357-b