Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftZipsik napísal:
Canyo pan je nalozeny v krypte :)

5 rocnica vyzera lepsie 😎

Pan se vyzna ☺️
A spavas v pohode s takym portfoliom?
Zobraziť komentár 03.01.2025 - 07:19:16
00
Uprimne, ticho zavidim. Ja som v tomto strasna konzerva a vyslovene mam strach davat moje uspory niekam do neznama (ak sa da, tak investujem skor do nehnutelnosti). Ale celkovo je krypto nieco, co mi hlava vobec neberie (a preto mi usla lod). Absolutne nechapem, preco sa v nejakych 0 a 1 tocia take peniaze, kedze cele krypto je podla mna asi ta najzbytocnejsia vec, co sa vymyslela v IT.
Zobraziť komentár 03.01.2025 - 09:19:01
01
clxno1 Tak zasa blockchain technológia je celkom zmysluplná vec, špeciálne v dnešnom svete IT.
Zobraziť komentár 03.01.2025 - 09:44:52
02
Aj ano aj nie, blockchain je urcite zaujimava technologia, ale realne vyuzitie na nieco zmysluplne (zametanie stop po financnych transakciach urcite nepovazujem za zmysluplne) je otazne.
Zobraziť komentár 03.01.2025 - 09:53:55
00
To je IMHO len nedostatok predstavivosti, veď pár firiem už vydalo trebárs blockchainové dlhopisy, aby sme zostali v téme.
Zobraziť komentár 03.01.2025 - 10:11:14
00
wawrik, moze byt, predstavivost ohladom roznych fenomenov poslednej doby (hlavne crypto a socialne siete) mi vyslovene chyba. Este chapem investovanie do roznych akcii technologickych firiem, chapem investicie do AI, ale crypto mi uplne unika (fakt nevidim jedine pozitivum pre ludstvo).
Zobraziť komentár 03.01.2025 - 10:25:05
00
To portfólio s BTC, eth a Tesla není pre strachoputov. Tam by som bol trochu dosť v strese. Na druhú stranu potom mám aj neporovnateľne nižšiu výkonnosť portfólia.
Zobraziť komentár 03.01.2025 - 10:49:02
00
Canyo za nepredstavuj si ze v tom mam stovky tisic 😂 tak bohaty ani tak stary niesom…

Ale ano po prepadoch z rokov 2017, 2022….ma uz nechava vsetko chladnym, nepredal som ani vtedy takze cakam na svoje urcene exit hodnoty a dovtedy neriesim :)

Kedze vacsina mojho portfolia je proor of stake tak to cakanie tiez nieco zaraba :)

A cast je natazene ethereum ktore som v podstste vytazil len za cenu elektriny kedze miningovy rig som stihol predat len o 3stovky lacnejsie ako ma stalo ho poskladat 😂😎 to bol moj najpodarenejsi exit 😂😂 trosku lutujem toho chalana co to odomna kupil…ten to kupoval prilis neskoro/ moc kratko pred koncom proof of work na eth…

A aj ta cena elektriny je otazna kedze nam to vykurovalo celu zimu byt 😂 takze nedoplatok na elektrine ale preplatok 400€ na kureni 😂😎

clxno1 nemas co zavidiet… ja tam mam tak na jednu garsonku niekde na konci sveta na vychode… ak uz investujes do nehnutelnosti tak tvoje investicie / majetok je nasobne vacsi ako ten moj flusanec 😂
Zobraziť komentár 03.01.2025 - 10:57:32
02
Takže si mal skvelý rok, ale vlastne nič moc, však? To je taká skromnosť na úrovni. Uč ma, majstre!
Zobraziť komentár 03.01.2025 - 12:13:21
00
investujes preto, aby si mohol ostat skromny, ale pritom hnusne bohaty, co je na tom take zahadne.
Konfucius 1520
Zobraziť komentár 03.01.2025 - 13:29:22
10
arrow_leftYogisz napísal:
To portfólio s BTC, eth a Tesla není pre strachoputov. Tam by som bol trochu dosť v strese. Na druhú stranu potom mám aj neporovnateľne nižšiu výkonnosť portfólia.

to len tak vyzera BTC tvorí 10% portfolia a TSLA tiež len 10%, zvyšok vratane ETH je pod 1% a všetko ostatne je v americkych indexoch
Zobraziť komentár 03.01.2025 - 15:16:21
00
arrow_leftclxno1 napísal:
Aj ano aj nie, blockchain je urcite zaujimava technologia, ale realne vyuzitie na nieco zmysluplne (zametanie stop po financnych transakciach urcite nepovazujem za zmysluplne) je otazne.

treba rozlišovať medzi kryptom a bitcoinom. používat BTC na nelegalne veci asi nebude najvhodnejšie kedže každa jedna tranzakcia je navždy verejne zaznamenana a dohladatelna, cash je ovela lepšia voľba.

ak chces ziskat rýchly vhlad do problematiky tak odporúčam tuto hodinovú minisériu v ktorej sa dozvies všetko podstatne https://procbitcoin.cz/
Zobraziť komentár 03.01.2025 - 15:21:03
00
Ja sice viem, co BTC je, ale dal som sancu tym videam. Zial v polovici druheho videa som to musel vypnut, lebo sa tie (pre nna) nezmysly nedali pocuvat (prve video bolo fajn). Za 1., BTC je ako piramidove investovanie, ti, co zacali, budu mat vzdy najviac. Za 2. ako mena je BTC nepouzitelny prave pre neustale meniacu sa hodnotu. Mena musi byt co najstabilnejsia. Takze stale mi unika realny zmysel BTC (potrebou decentralizacie na mna nechod, aj ked suhlasim, ze sucasny penazny system nie je dokonaly, tak lepsi neexistuje). To, ze pocet BTC je pevne dany sposobuje to, ze cim skor si prisiel, tym mas viac (ukazkova ponzi scheme).
Zobraziť komentár 03.01.2025 - 20:24:06
03
clxno1 cize vies,ze bitcoin pouzival algo digi podpisu eliptickej krivky na generovanie klucov a overovanie tranzakcii a od 2021 mame novu aktualizaciu Schnorrovych podpisov? DEV z Kaspy toto cele implementoval,nakodil a aktualizoval a tym sa sprehladnilo podpisovanie tranzakcii v davkach namiesto vyhodnocovania po jednej tranzakcii,a tym padom jedna velka vyhoda Schnorrovych podpisov je linearita :lol:
Tento mlady genius menom Elichai pracoval pre MOSAD,a jeho aktualizacia implementacie v juni 2021 spravila taky ofuk v crypte,ako nikdy predtym.Spolu s nim spolupracovali aj ini z Izraelskej univerzity, aj pajko, ktory uskutocnil prvu konferencie o crypte v usa Yonatan Sompolinsky.

to len tolko,ze nie je vsetko o bitcoine,nakupoch apod. preto aj Kaspa vyletela tak,kde je,lebo stoja za nou typci z BTC github komunity
Zobraziť komentár 03.01.2025 - 20:50:17
00
1., BTC je ako piramidove investovanie, ti, co zacali, budu mat vzdy najviac.

čiže ako všetko ostatne akcie, zlato, nehnuteľnosti .. akurát prvý krat v histórii niečo take prišlo z dola a nezarobil na tom tradičný finančný svet, chapem že to kde koho nasere :D

Za 2. ako mena je BTC nepouzitelny prave pre neustale meniacu sa hodnotu. Mena musi byt co najstabilnejsia.

1, usecase bude to čo meny už davno neplnia a to je uchovávateľ hodnoty to platí pre nas v EU a zapadnom svete, v krajinach 3 sveta kde žije väčšina populácie to už dnes je stabilnejšie ako ich vlastné meny + nezabudaj že vačšine nema pristup k bankovému účtu.

1btc bude vždy 1btc, pozri sa na a M2 zasobu doláru tam máš stabilitu - stabilnu stratu hodnoty, 80% dolárov vzniklo za posledné 2 roky

Zároveň platí že s rastúcou kapitalizáciou klesá volatilita.

Takze stale mi unika realny zmysel BTC (potrebou decentralizacie na mna nechod, aj ked suhlasim, ze sucasny penazny system nie je dokonaly, tak lepsi neexistuje).

realny use case je mat aktívnum ktoré nepotrebuje 3 stranu a nikto ti ho nevie zobrat, zaroven možeš posielat akúkolvek velkú hodnotu kam kôlvek na svete v sekundach až minútach bez poplatkov, skus napr. vo fiat svete poslat 10tisíc z EU do US alebo do nejakej krajiny 3 sveta
https://www.youtube.com/watch?v=7bOo3zLFhEk&ab_channel=JackMallers

To, ze pocet BTC je pevne dany sposobuje to, ze cim skor si prisiel, tym mas viac (ukazkova ponzi scheme).

ako bolo spomenute vyššie toto platí pre každé aktívum a nema to žiadny súvis s konečným počtom. To že to má konečný limit je jedno z najdoležitejších vlastností

myslel som že v dobe ked inštitucie pumpuju miliardy denne do ETF, nakupujú ho dochodkove fondy, v niektorých krajinach je davno zavedeny ako legal tender a v US je nastole pridanie tohto aktíva do rezerv už nebude treba vysvetlovat že to naozaj nie je ani ponzi ani pyramída :D
Zobraziť komentár 04.01.2025 - 05:08:51
00
keyboard_arrow_up