Chystam sa prejazdit pohorie Vtacnik-od Prievidze smerom na juh niekedy medzi 1.8. a 22.8, predpokladom je slnecne pocasie po cely den. Planovany koniec cesty mam v Topolciankach (Vtacnik-Velke Pole-Jedlove Kostolany), mozno v Partizanskom (Vtacnik-Rubany vrch, zelena dole-Oslany), uvidi sa podla aktualnej (de)formy... Pojdem pravdepodobne sam, nie som ziadny chrt (160/150), beriem to ako celodenny poznavaci vylet v turistickom tempe s velkym mnozstvom kochacich prestavok
Chcem sa spytat na nejake tipy ktore by sa zisli pri prechadzani tohto pohoria, resp. na zaludnosti ktore mozu cakat na cloveka ktory tam zatial nebol. Z toho co som doteraz vyzistil, odporuca sa obist tlacenie na Velky Gric po zelenej a potom sa napojit na cervenu na hrebeni, inak asi nic, az na zvysenu pozornost na skalach pred Vtacnikom. Rad by som pocul hlavne nazory od tunajsich, ktori maju tieto miesta prejazdene...
Áno poznám tu trasu na hrebeň, komentoval som ale pokračovanie na hrebeni samotnom, v úseku kde sa spojí zelená TZT s červenou, tam som už cyklo značenie nevidel ...
Januarovy Vtacnik sa ako zimny neratal a tak som vyuzil dnesne chladne pocasie a potlacil takmer 2 hodky. Uz cca. 300m pred spodnou chatou v Pokutskej doline sa zacinalo tlacenie, lebo to nebolo vyjazdene. Ale dole po zelenej super - cele v sedle. Potom este pomotanie po okoli, aby som neprisiel domov cisty. Zahradu som pozrel len na krizovani s lesnou cestou - hned pod cestou padnuty stredne velky strom. Zjavne len caka na dalsiu sezonu po zimnom spanku.
Januarovy Vtacnik sa ako zimny neratal a tak som vyuzil dnesne chladne pocasie a potlacil takmer 2 hodky. Uz cca. 300m pred spodnou chatou v Pokutskej doline sa zacinalo tlacenie, lebo to nebolo vyjazdene. Ale dole po zelenej super - cele v sedle. Potom este pomotanie po okoli, aby som neprisiel domov cisty. Zahradu som pozrel len na krizovani s lesnou cestou - hned pod cestou padnuty stredne velky strom. Zjavne len caka na dalsiu sezonu po zimnom spanku.
Riadny masochista , 2h tlacit.., mne staci 10min a som na prasky .respekt.
Prosim vas, isiel niekto v poslednom case po ceste od Malej Lehoty dolinou potoka Vozárka, ktora zacina pri kaplnke, smerom na Pílu, a ktora vyustuje na ceste č. 512 (Veľké Pole, Žarnovica....). Je to zjazdné na cestnom bicykli?
Vdaka
Dá sa to na cestnom prejsť. Išiel som to smerom hore po väčšom daždi, pekne pomaly opatrne. Ideálne je to opačným smerom - od Píly hore kopcom. Smerom dole si zjazd vôbec neužiješ.
Par zo vcera. Podmienky super. Chodnik (zelena TZT chata-Vtacnik) vyslapany nasiroko, hore sme po cyklotrase od chaty tlacili/slapali. Velmo potesila modra nad Prochotom - taka klasicka zimna bikovacka.
Cestou tam aj naspat ma limuzina s majakmi obehla. PPP aj s hradnymi junakmi bol nedaleko. Ale na neho sa slnko neusmialo
Aspon v niecom sme tych Irov o 27 rokov predbehli. Brutalne masakre boli teda obe udalosti. Krvava nedela I , Krvava nedela II (o tejto irskej som si az dnes detaily pozrel, aj ked pointu U2 piesne som poznal).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zahradu som pozrel len na krizovani s lesnou cestou - hned pod cestou padnuty stredne velky strom. Zjavne len caka na dalsiu sezonu po zimnom spanku.
Na bicykel mi to moc nepripadalo.
Zahradu som pozrel len na krizovani s lesnou cestou - hned pod cestou padnuty stredne velky strom. Zjavne len caka na dalsiu sezonu po zimnom spanku.
Riadny masochista , 2h tlacit.., mne staci 10min a som na prasky
Vdaka
Cestou tam aj naspat ma limuzina s majakmi obehla. PPP aj s hradnymi junakmi bol nedaleko. Ale na neho sa slnko neusmialo
Aspon v niecom sme tych Irov o 27 rokov predbehli. Brutalne masakre boli teda obe udalosti. Krvava nedela I , Krvava nedela II (o tejto irskej som si az dnes detaily pozrel, aj ked pointu U2 piesne som poznal).
Doplnenie - Rusi musia byt vzdy prvi
Doplnenie 2 - Horna Dolna mala onehda tiez namale.
https://www.aktuality.sk/clanok/IXQmPcj/v-pohori-vtacnik-skolaboval-cyklista-zasahoval-vrtulnik/
https://mapy.com/en/turisticka?source=osm&id=1241725293&gallery=1&x=18.5980942&y=48.5881949&z=18
Utulna stoji nedaleko tej povodnej na zltej znacke. Podla mapy je v tych miestach aj pramen.