zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Už fakt neviem čo robiť. Buď som totálny idiot a robím fakt niečo zle, alebo… No dobre žiadne alebo nie je.
Ale už fakt neviem čo a tým. Jedine asi servis to vyrieši, ale tak chcel by som to vyriešiť sám, lebo však treba získať nejaký skill, prax a skúsenosti. To je predsa nevyhnuté.
Vyskúšam teda tam dať tmel a znova nahustiť s boosterom. Ale ten vzduch unikne celkom dosť rýchlo a nestihnem to s prstom zadržať. Navyše to je asi aj tak jedno, keď že sa plášt “odlepí” od ráfika a vzduch je fuč.
Btw, tiež mám plášte tufo swampero. A ráfik originál od Marin. A problém mám len s predným kolesom. Zadné bolo v pohode. A to som len dopĺňal tmel.
No nič. Idem to opraviť. Tentokrát to už dám snáď dobre.
Musí to byť obrátené V alebo ako by šípka vpred.
mne odskakovali patky po sfuknuti ked som mal v rafku dtswiss pasku. odkedy mam notubes tak drzia. mam uz ine rafky, jazdim ine plaste a vsetko drzi.
to odskocenie patiek po sfuknuti ale nieje dobre. v terene ked som prepichol plast a nestihol dat knot a dofukat kym bol dostatocny tlak, tak som musel davat dusu. to bolo dost na hovno. tmel zadarmo tiez nieje.
skus dat este jednu vrstvu pasky ked sa stym uz tolko piples.
Môže to byť napr. plášťom? Pozeral som tabuľku na webe Tufo a tam píšu, že odporúčaná vnútorná šírka ráfika pre tento rozmer plášťa je 23 alebo 25mm. Pri rozmere 21mm je napísané, že “možno.” Teda kompatibilné to nemusí byť.
Btw, na zadnom kolese mi toto nespravilo, keď som dopĺňal tmel. Plášť ostal v ráfiku.
Takže neviem v čom bude problém. Niekto tu tiež písal, že má s týmto problém iba pri plášťoch od Tufo.
Ale asi to dám aj tak do servisu teda. Prestavbu som dával robiť tiež do servisu. No prestavbu… Predtým som jazdil na dušiach. Ráfiky sú tubeless compatible už od výroby. Akurát tú inú pásku som dával a plášte som vymieňal samozrejme. A pásku som dal zmeniť, lebo som čítal, že aj keď je tubeless compatible, tak je lepšie to aj tak zmeniť. Že nie vždy sú tie od výroby dobré. Alebo také niečo.
Áno.