chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ? )
Kúpil som ten tire booster od Schwalbe. Dal som preč tmel, trochu som očistil ráfik, a aj plášť od trochu zaschnutého tmelu. Hlavne pätky, tam to bolo treba odstrániť nejakým predmetom a potom som to len utrel handrou. Jarovou vodou som namazal pätky… Klasika. A potom som nafúkal booster. Jadro ventilu som odskrutkoval a použil som booster. Plášte pekne zapadli do ráfiku a bolo počuť aj ten typický zvuk. Plášť pekne tesnil a nikde vzduch neunikal. No ako som odskrutkoval hadičku od boostera, tak samozrejme vzduch unikol a plášte sa zase nedržia v ráfiku. Skúšal som to nafúkať aj klasickou pumpou, ale bez šance. A ako tam dám teraz tmel, keď vždy musím aj tak odskrutkovať jadro ventilu a tým plášť sa aj tak “odlepí” od ráfika a nebude tam držať. Teda tmel tam dám. A môžem použiť znova booster. Ale zas ako dám booster preč, tak zase mi plášť nebude držať na ráfiku. A klasickou pumpou to nedofúknem. Hádam nemám tie plášte prilepiť lepidlom alebo čo.
Už fakt neviem čo robiť. Buď som totálny idiot a robím fakt niečo zle, alebo… No dobre žiadne alebo nie je.
Ale už fakt neviem čo a tým. Jedine asi servis to vyrieši, ale tak chcel by som to vyriešiť sám, lebo však treba získať nejaký skill, prax a skúsenosti. To je predsa nevyhnuté.
niektore kombinacie rafkov a plastov proste nedrzia ... nerobis nic zle, akurat mas imho zlu kombinaciu ... btw nema cenu riesit cokolvek bez tmelu, tubeless bez tmelu nebude fungovat ... zaroven tmel plaste neprilepi, takze tvoje trapenie sa nevyriesi ...
Robím to tak, že v prípade, že patky nedržia po vyfučaní, tak dám tmel, nafúkam boostrom a potom pomaly povoľujem a pred úplným uvoľnením rýchlo pridržím prstom a dám tam ventil a dotiahnem. Na nejaký tretí pokus sa mi podarilo takto plášte nafúkať. Inak to, že pätky nedržia, sa mi deje iba s plášťami Tufo.
Skúšal som ten variant, že či tam nebudú plášte držať. Ak by držali, tak tam potom doplním tmel a znova plášte nahustím.
Vyskúšam teda tam dať tmel a znova nahustiť s boosterom. Ale ten vzduch unikne celkom dosť rýchlo a nestihnem to s prstom zadržať. Navyše to je asi aj tak jedno, keď že sa plášt “odlepí” od ráfika a vzduch je fuč.
Btw, tiež mám plášte tufo swampero. A ráfik originál od Marin. A problém mám len s predným kolesom. Zadné bolo v pohode. A to som len dopĺňal tmel.
Áno, podarilo sa. Dokonca na prvýkrát. Takže zlú náladu vystriedala dobrá, ktorá aj hneď opadla. Ten sprostý plášť som dal naopak. Nie v smere jazdy. Mňa asi…
ano mas ho opacne. tiez sa mi to raz stalo. nemal som booster a pumpou to neslo - az ked som mal ruky ako simpanz vytahane tak zaskocili patky a potom som si uvedomil ze je opacne tak znova.
mne odskakovali patky po sfuknuti ked som mal v rafku dtswiss pasku. odkedy mam notubes tak drzia. mam uz ine rafky, jazdim ine plaste a vsetko drzi.
to odskocenie patiek po sfuknuti ale nieje dobre. v terene ked som prepichol plast a nestihol dat knot a dofukat kym bol dostatocny tlak, tak som musel davat dusu. to bolo dost na hovno. tmel zadarmo tiez nieje.
skus dat este jednu vrstvu pasky ked sa stym uz tolko piples.
Jaj tak. No to som netušil teda, že je niečo zlé, keď mi nedržia pätky. A čím to môže byť? Vnútorná šírka ráfika je 21mm. Bike mám Marin, takže ráfik je tiež Marin, hliníkový. Páska do ráfika je DT Swiss. A plášť 44mm Tufo Swampero HD.
Môže to byť napr. plášťom? Pozeral som tabuľku na webe Tufo a tam píšu, že odporúčaná vnútorná šírka ráfika pre tento rozmer plášťa je 23 alebo 25mm. Pri rozmere 21mm je napísané, že “možno.” Teda kompatibilné to nemusí byť.
Btw, na zadnom kolese mi toto nespravilo, keď som dopĺňal tmel. Plášť ostal v ráfiku.
Takže neviem v čom bude problém. Niekto tu tiež písal, že má s týmto problém iba pri plášťoch od Tufo.
Ale asi to dám aj tak do servisu teda. Prestavbu som dával robiť tiež do servisu. No prestavbu… Predtým som jazdil na dušiach. Ráfiky sú tubeless compatible už od výroby. Akurát tú inú pásku som dával a plášte som vymieňal samozrejme. A pásku som dal zmeniť, lebo som čítal, že aj keď je tubeless compatible, tak je lepšie to aj tak zmeniť. Že nie vždy sú tie od výroby dobré. Alebo také niečo.
HappyRooster007 Mne sa osvedcilo fukat koleso zavesene. Proste si ho niekde daj aby pri bolo pri fukani vo vzduchu a nebol krivy plast. Nemal by sa po sfuknuti hned vyzut z patiek, to nemusi byt bezpecne pocas jazdy...A odporucam vozit knoty a bombicky (pripadne dusu na dlhe vyjazdy), lebo fukat bezdusak minipumpou je peklo a pokial ti vyskocia patky, tak ho nenahodis.
Ak nastane niekedy za jazdy situácia s prázdnym bezduš kolesom, účinný liek je spraviť v danej chvíli z toho dušové. A ste v klídku aj s nahadzovaním a vysokým tlakom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Už fakt neviem čo robiť. Buď som totálny idiot a robím fakt niečo zle, alebo… No dobre žiadne alebo nie je.
Ale už fakt neviem čo a tým. Jedine asi servis to vyrieši, ale tak chcel by som to vyriešiť sám, lebo však treba získať nejaký skill, prax a skúsenosti. To je predsa nevyhnuté.
Vyskúšam teda tam dať tmel a znova nahustiť s boosterom. Ale ten vzduch unikne celkom dosť rýchlo a nestihnem to s prstom zadržať. Navyše to je asi aj tak jedno, keď že sa plášt “odlepí” od ráfika a vzduch je fuč.
Btw, tiež mám plášte tufo swampero. A ráfik originál od Marin. A problém mám len s predným kolesom. Zadné bolo v pohode. A to som len dopĺňal tmel.
No nič. Idem to opraviť. Tentokrát to už dám snáď dobre.
Musí to byť obrátené V alebo ako by šípka vpred.
mne odskakovali patky po sfuknuti ked som mal v rafku dtswiss pasku. odkedy mam notubes tak drzia. mam uz ine rafky, jazdim ine plaste a vsetko drzi.
to odskocenie patiek po sfuknuti ale nieje dobre. v terene ked som prepichol plast a nestihol dat knot a dofukat kym bol dostatocny tlak, tak som musel davat dusu. to bolo dost na hovno. tmel zadarmo tiez nieje.
skus dat este jednu vrstvu pasky ked sa stym uz tolko piples.
Môže to byť napr. plášťom? Pozeral som tabuľku na webe Tufo a tam píšu, že odporúčaná vnútorná šírka ráfika pre tento rozmer plášťa je 23 alebo 25mm. Pri rozmere 21mm je napísané, že “možno.” Teda kompatibilné to nemusí byť.
Btw, na zadnom kolese mi toto nespravilo, keď som dopĺňal tmel. Plášť ostal v ráfiku.
Takže neviem v čom bude problém. Niekto tu tiež písal, že má s týmto problém iba pri plášťoch od Tufo.
Ale asi to dám aj tak do servisu teda. Prestavbu som dával robiť tiež do servisu. No prestavbu… Predtým som jazdil na dušiach. Ráfiky sú tubeless compatible už od výroby. Akurát tú inú pásku som dával a plášte som vymieňal samozrejme. A pásku som dal zmeniť, lebo som čítal, že aj keď je tubeless compatible, tak je lepšie to aj tak zmeniť. Že nie vždy sú tie od výroby dobré. Alebo také niečo.
Áno.