Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zdravím
Chcel by som vymeniť tlmič na trek rail 7.Nasiel som na bazáre novy ale s inym rozmerom.Novy je 230x60 a ja tam mám teraz 230x57.5. Myslíte že je to možné zmeniť? Ďakujem za odpoveďe.
Zobraziť komentár 30.01.2025 - 13:30:14
00
Oba tlmiče majú rovnakú celkovú dĺžku (230 mm), takže sa fyzicky zmestia do rámu. Rozdiel je v zdvihu – nový tlmič má zdvih o 2,5 mm väčší (60 mm namiesto 57,5 mm). Väčší zdvih tlmiča znamená väčší pohyb zadnej stavby, teda celkový zdvih zadného kolesa, čo závisí od pomeru prepákovania bicykla. Technicky sa ti tam nový tlmič dá namontovať, ale môže ovplyvniť jazdné vlastnosti a potenciálne spôsobiť kontakt zadného kolesa s rámom. Ak výrobca neodporúča dlhší zdvih, resp. pre daný rám neudáva maximálny povolený zdvih tlmiča, je lepšie držať sa pôvodného rozmeru.
Zobraziť komentár 30.01.2025 - 15:53:23
00
Kľudne ho môžeš použiť. Mám Trek Remedy a keď som uvažoval nad výmenou, tak som dosť študoval rôzne anglicky/nemecky hovoriace fóra čo by šlo použiť, keďže 57,5 je menej rozšírený a 60 je kopec na bazároch aj nových. Ľudia montujú do Remedy/Rail tieto 60 mm bez problémov. Aj pri tvrdom doraze je ešte rezerva aby sa koleso nedotklo sedlovej rúry. Nakoniec som to ale vyriešil kúpou nového biku a Remedy čaká kým mu nájdem nového majiteľa.

Inak len pre zaujímavosť, 57,5 je väčšinou len 60 znižená pomocou 2,5 mm hrubej podložky.
Zobraziť komentár 30.01.2025 - 16:09:12
10
keyboard_arrow_up