chysta sa niekto? pripadne ak uz ste boli tak nejake pribehy a skusenosti.
podla checkpointov a limitov na nich mi to pride dost masaker
Osobne som to nešiel, ale z vyprávania iných účastníkov je to masaker. A hlavne ak v tom období príde do Álp nejaké ochladenie nie je divné, že sa tam preteká pomaly v nule na tých priesmykoch a pri zjazde pekne odmrzneš, že sa skrz skrehnuté telo a zovreté ruky bez citu, nevieš ani zosadnúť z bicykla.
Ale aj napriek tomu je tam veľká tlačenka a výber účastníkov je skôr formou losovania. Hlavne tých, ktorý tam idú prvýkrát. Tí čo to absolvovali viackrát zvyknú dostať pozvánku automaticky.
ak tam niekto chce ísť, O STYRI roky;), toto je myslim možnosť, istota [ak to nezmenia]
Personen, die sich in den letzten drei Jahren (2022, 2023, 2024) erfolglos registriert haben und auch in sonstiger Weise nicht zu einem Startplatz gekommen sind (zB durch Übertragung des Startplatzes), erhalten bei erneuter Registrierung 2025 einen unübertragbaren „Sonderstartplatz für den ÖRM 2025“. Diese Startplätze sind nicht der Verlosung unterworfen.
Ahoj, Otztaler som absolvoval v 2016, ale nedokončil. Chcel som potom ďalej pokračovať bez časomiery, ale prišla tradičná alpská búrka, tak som to nechal tak. Vřtalo mi to v hlave dosť dlho, chcel som mať uzavretý okruh. Po ôsmich rokoch (teda minulý rok v auguste) som sa rozhodol spraviť si indivindi Otztaler, ktorý kopíroval oficiálnu trať. Išiel som "unsupported", mal som cca 2 kg Apidura podsedlovú brašňu so všetkými vecami. Pekne s prestávkami, s fotením, žiadne watty, priemerky - chcel som to dať a dosiahnuť tým cieľ. Trip som úspešne dokončil, bol to mega zážitok. Otztalerske kolo nie sú Tatry, tiež treba starostlivo sledovať počasie, ideálne vyraziť skoro ráno, nakoľko k večeru sa zvykne meniť počasie. Nepoužívam wattmeter, pred Otztalerom som mal najazdených cca 5000 km. Na úspešné zdolanie je to relatívne dobrý predpoklad. Ak chceš ísť súťažne a dostať sa v časovom limite do cieľa, je rozhodne potrebné viac. Mne toto stačilo. Pred tým som si študoval aj nejaké články v nemčine, ako trénovať na Otztaler, čo jesť jeden, dva, tri dni pred Otztalerom, aký tlak v pláštoch sa odporúča, aká ideálna hmotnosť bicykla je fajn, aby človek zvládol takýto náročný trip. Je to veľké dobrodružstvo, naučilo ma to ma to lepšiemu plánovaniu a prispôsobeniu sa stále meniacim sa podmienkam.
Tak som zaplatil 5+0,90 eur a uvidime. Sme prihlaseni ako team 7 ludi. Osobne nejak neverim ze nas vyberu ale tak z prdele som sa registroval. Tych 6 eur nejak asi prezijem. Na limit si neverim ani ja a to si dovolim tvrdit ze som asi najsilnejsi z nasej skupiny. Takze ak pojdeme tak asi len koli zazitku. Jedine coho sa bojim je fakt to pocasie.
Zatial co som bol v rakuskych alpach tak som mal stastie na pocasie. Paradoxne, vyrazal som rano o 7mej a mal som asi 6 stupnov a hore na Grossglockner som mal 25 a nevedel co si skor vyzliect 😄
Tak som zaplatil 5+0,90 eur a uvidime. Sme prihlaseni ako team 7 ludi. Osobne nejak neverim ze nas vyberu ale tak z prdele som sa registroval. Tych 6 eur nejak asi prezijem. Na limit si neverim ani ja a to si dovolim tvrdit ze som asi najsilnejsi z nasej skupiny. Takze ak pojdeme tak asi len koli zazitku. Jedine coho sa bojim je fakt to pocasie.
Zatial co som bol v rakuskych alpach tak som mal stastie na pocasie. Paradoxne, vyrazal som rano o 7mej a mal som asi 6 stupnov a hore na Grossglockner som mal 25 a nevedel co si skor vyzliect 😄
Ak ste zmiešaní tím teda aj ženy tak máte veľkú šancu. Lebo sa snažia zvyšovať podiel žien. Kamarát takto išiel ako dvojica so ženou a už pri prvej účasti ich vybrali lebo žena.
Hmm pekne pises. Co tak zhurta. Kamos to dnes platil. 2x5 eur. Ona a zena. Nikdy tam neboli. Tak zas nieco mudre napis. 😉
Schvalne som si to klikol
oki, asi som to zle pochopil, chcel som povedat, ze pod 1000E sa na start nedostanes (startovne, cesta, ubytko-(slusne podrazieva v danom case), poistka atd.), ani ked budes spat na stanici a stravovat sa jak dojizdak v bufetoch. ja som to bol dakedy 200789 co ja viem uz kedy to bolo a okolo 500E to bolo aj vtedy. bezne je abfall tak 25%, ale tak jak to chces ist akoze fun bez serizonej pripravy, tak pravdepodobnost ze to nedas uz na prvom zetlimite v kuhtai je znacna, timmelsjoch skoro istota.
ale zas pekny vylet za liter do innsbrucku to bude ked si uz nutne chcel nieco mudre pocut.
howgh.
prihlaska + startovne 200, ubytko 3 noci ak v tom termine das cca 250 mozes byt rad a to bude tak hodina autom od startu.skor by som to videl v danom obdobi tak o 100 viac. poistka netusim ale odhaduje medzi 50 -100. cesta 1200+ tam najazdis povedzme 1500km nech aj s dialnicou 160E. zradlo ak myslis ze das na bambine s rohlikom tak asi ne, kludne na tie tri dni 150E. kolko je to dokopy? nieco cez 800, minimalne stovku minies 'len tak'. ked napr. budes byvat v stubaitale co je tak 20km od insbrucku tak kazdy vjazd a vyjazd 6E, hned mas 40 E za tri len toto atd.atd. ak sa budes snazit snad sa do tisicky zmestis.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Osobne som to nešiel, ale z vyprávania iných účastníkov je to masaker. A hlavne ak v tom období príde do Álp nejaké ochladenie nie je divné, že sa tam preteká pomaly v nule na tých priesmykoch a pri zjazde pekne odmrzneš, že sa skrz skrehnuté telo a zovreté ruky bez citu, nevieš ani zosadnúť z bicykla.
Ale aj napriek tomu je tam veľká tlačenka a výber účastníkov je skôr formou losovania. Hlavne tých, ktorý tam idú prvýkrát. Tí čo to absolvovali viackrát zvyknú dostať pozvánku automaticky.
ak tam niekto chce ísť, O STYRI roky;), toto je myslim možnosť, istota [ak to nezmenia]
Personen, die sich in den letzten drei Jahren (2022, 2023, 2024) erfolglos registriert haben und auch in sonstiger Weise nicht zu einem Startplatz gekommen sind (zB durch Übertragung des Startplatzes), erhalten bei erneuter Registrierung 2025 einen unübertragbaren „Sonderstartplatz für den ÖRM 2025“. Diese Startplätze sind nicht der Verlosung unterworfen.
Hmm pekne pises. Co tak zhurta. Kamos to dnes platil. 2x5 eur. Ona a zena. Nikdy tam neboli. Tak zas nieco mudre napis. 😉
Ak ste zmiešaní tím teda aj ženy tak máte veľkú šancu. Lebo sa snažia zvyšovať podiel žien. Kamarát takto išiel ako dvojica so ženou a už pri prvej účasti ich vybrali lebo žena.
oki, asi som to zle pochopil, chcel som povedat, ze pod 1000E sa na start nedostanes (startovne, cesta, ubytko-(slusne podrazieva v danom case), poistka atd.), ani ked budes spat na stanici a stravovat sa jak dojizdak v bufetoch. ja som to bol dakedy 200789 co ja viem uz kedy to bolo a okolo 500E to bolo aj vtedy. bezne je abfall tak 25%, ale tak jak to chces ist akoze fun bez serizonej pripravy, tak pravdepodobnost ze to nedas uz na prvom zetlimite v kuhtai je znacna, timmelsjoch skoro istota.
ale zas pekny vylet za liter do innsbrucku to bude ked si uz nutne chcel nieco mudre pocut.
howgh.
Asi si nabieham zbytocne na vidle ale mozes mi edm prezradit ako si dospel k tej sume 1000 eur?
tento rok niekto s “timom”?