ak dobre vidim, tak podla tej vizualizacie, pre cyklistov nechaju len ten uzky chodnik na jednej strane mosta? to tam daju semafor ci ako?
Kedysi sa chodilo len tade a všetci sme sa zmestili
Ale neľúbi sa mi to, bol som v tom, že cyklostrana sa zachová, pešia zóna sa vybuduje, ako planuju a najlepšie úplne oddeli, lebo aj teraz sa tam vedia ľudia prechádzať.
A fakt nechápem, prečo ho chcú celý zavrieť. Mohli nechať aspoň ten bočný chodník otvorený, však aj peši sa ľudia presúvajú. Určite bude nátlak na mesto.
I keď píše sa o dočasnom zákaze , takže predpokladám, že to nebude celých 20 mesiacov, ale snáď len odstránenie starého náteru a netretie nanovo.
lebo to bude stavenisko - tazko spravis stavenisko len z pol mosta. tomu chapem preco to tak bude. preto aj kralova hola ma uzaveru - lebo stavenisko.
kedysi sa tak chodilo ano - ale uz sa pouzivaju sirsie rajdy na bicykloch ale hlavne cyklodoprava v TN podstatne vzrastla, ci nie? a tu sa ide investovat nemalo penazi a hlavny cykl. tah zamostie - TN sa vyriesi "metrovym" chodnickom.
Ak to bude len ten uzky chodnik, tak to cez vikendy urcite nebude stacit. Teraz byvaju na konci mosta v lete "zapchy" a aj hradza po plavaren je na hrane, preto sa buduje ta nova siroka cyklo spodom hradze.
Ja som len zvedavy, kadial sa bude jazdit po cestnom moste pocas uzavery, ked schody na hradzu su zavrete. Lebo najblizsi most je privadzac. Uz davno mohol byt aj most z ostrova do Zamaroviec ako je Kacabar.
nebol. Zakaz do lesa platil pre Tribec a okolie PE prvu polovicu minuleho roka.
mor nam tu potvrdili tiez az teraz - tak som zvedavy co sa bude diat. no vzhladom na uzasnu informovanost aka bola minuly rok sa pripadny zakaz nechystam nejak striktne dodrziavat.
Tak som sa tam dnes vybral. Neviem, ci je aj ina trasa, ale navigacia ma poslala tadeto. Prva fotka, tlacenka. Zhora som to pustil po vyfukanom chodniku ku kyselke. Na konci si vravim, ze dole by som sa nechcel zdrbat a v tom momente som o daco zavadil Na Brezine culy pracovny ruch, paradne to tam bude, aj ked zrejme to budu dirtove skoky, daco robili aj pod Covidom, ostatne zavrete, tak iba XC hore a dole a samozrejme Stefanikova vyhliadka.
99% je to ozaj krasna lesna cesticka, ziadne skoky, ani nic podobne. Toto 1% dole je take koreniste. A tych poslednych par metrov som isiel pesi. Obaval som sa, ze netrafim medzi tie sutre.
Ano ano po zime sa prace na trailoch rozbehli na plno. Stale plati, ze treba respektovat pasky a aj znacky na stromoch (chodcov). A pokial ma niekto nutkanie si to tocit na youtube, ako youtuber na bielom Scotte. Treba pockat do Maja. To bude aj vyznaceny smer, takze trafite spravny smer a nemusite mazat negativne komenty. Kazdopadne hore k popisu. Dirtove skoky vyzeraju naozaj uplne inak. Vrchna cast Flow trailu bude naozaj lachka, aby to vedeli jazdit aj decka (mojmu 8 mesacnemu synovi sa to z kocika naozaj pacilo a tato to presiel aj po sediacky bez slapania), ale ano! Bude to hopsacie, ved ide to z kopca. Dalsiu Kanadu by trencansky enduro samponi asi uz nedali. Spodna cast pod lesnou cestou bude uz ostrejsia pre vacsich chlapcov, co maju uz aj nejake letove hodiny za sebou. Vsetko sa bude dat prejst aj bez skakania, takze sa netreba bat necakaneho nakladu v gacoch. Na Flowku najdete velke klopky, dvojvlny a vlny, akceleracne vlny, lavice a velke negativne klopky (tie su prave na fotkach od Randala), sharkfiny a podobne srandy.... S chalanmi sa fakt nechavame uniest vo vystavbe.... Pre tych co nemaju skusenosti s vlnkami odporucam si po otvoreni najprv najazdit novu cast xcka a az potom skusit Flow. Z Velkeho XC okruhu (Singletrail Brezina) mame kombo medzi flow sekciami dole kopcom, slapacimi a pumpovacimi rovinami s peknymi vyslapovymi serpentinami. S priemernou sirkou trailu 1m. Samozrejme prvky niesu tak ostre, ako na Flowku. Takze ak pozerate obcas svetak XCO s tymi paradnymi flow sekciami....tadaaaaaa mame to v TN, teda budeme mat od Maja. Pre vsetkych obtiahnutych aj neobtiahnutych elastakov co budu mat potom nutkanie to furt tocit do kolecka, poprosim na Divo tabuliach od trailov mame paradne qr kody. Treba si otvorit apku od banky a prispiet na udrzbu (benzin do fukarov cosi stoji), alebo prist pomoct na brigadku. Dikycko. Pre tych co sa im tento styl nepaci, mnuz zial v okoli TN je vela peknych zvaznic a cyklotras. Pre lepsi update co s tyka novych trailov treba sledovat instac Divo trailov. Mame vyslovene m*te peknych fotiek z vystavby, ale radsej ich nezverejnujeme, kedze nie kazdy vie pochopit, ze sa to nema este jazdit. Postupne ich zacneme pridavat. Dufam, ze styl textu nikoho nepoburil, skor pobavil Tie QR kody, ale boli myslene smrtelne vazne. Robime to zadara a vo volnom case. Takze ak chcete jazdit furt po nasejpenych a vyservisovanych trailoch, treba pomoct.
Co sa tyka trailu nad kyselkou. Paradny rychly chodnik. Par rokov dozadu sme tam mali s chalanmi vojnu na Strave priemerka rychlosti bola nieco medzi 32-40km/h ta rovinka v lese sa da ist fakt rychlo Tych sutrov dole sa netreba bat. Nieco podobne je nad Soblahovom akurat bez spodku Kubrej. Na Strave sa ten segment vola Mlady haj DH aj ked ziadne DH to nieje...
Hlavne ze som Danovi (youtuber na bielom Scotte) prizvukoval ze sa tadial nejazdi. V poslednej dobe som tam uz viac krat videl ludi ako tadial jazdia a vzdy sa im to snazim vysvetlit. Osobne sa na maj rozhodne tesim, budem si ako elastak vychutnavat jednak novootvorene traily, ale aj predbiehanie letcov ako si to slapu znova Kukucinkou hore na dalsi polet To len tak ked si robime srandu jeden z druheho. Inak ten qrkod, ak sa da a moze, by som hodil aj sem. Nech prispeje co najviac ludi. Najblizsie ked pojdem okolo tabule, hned tam cosi poslem.
Ako co k nemu povedat. Myslel som, ze ozrejmi svoje jednanie aspon pod mojim komentom na to video. Lubovi Mackovi tam odpisal ze je obcas zly chlapec.... No bolo prenho pohodlnejsie ho skryt. Hej uz som odtial vyslovene vyhadzoval niekolko ludi, ci xckarov tak aj ludi na eckach. Dokonca s jednymi som sa rozpraval. Isli to presne podla neho a ich odpoved bola "Sak je to takto na youtube. Sme mysleli, ze sa moze", takze tak. Ako nech sa na mna nehneva, ale s chalanmi zabijame vyslovene tony volneho casu na tych trailoch ci v terene tak aj za kompom, ked sa robil tento projekt. Myslim si ze v TN mame traily ktore sa rataju k tym lepsim v SR aj cosa tyka servisu. A to iste plati aj o tom xcku, neviem zeby nieco taketo bolo u nas niekde. Mozno KE. Takze by som prejavil uz trochu ucty k ludom co okolo toho behaju...
Jasne ved sranda, sak aj spominany enduro samponi
Kto chce nech skusi qrko suma tam je dobrovolna. Diky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kedysi sa chodilo len tade a všetci sme sa zmestili
Ale neľúbi sa mi to, bol som v tom, že cyklostrana sa zachová, pešia zóna sa vybuduje, ako planuju a najlepšie úplne oddeli, lebo aj teraz sa tam vedia ľudia prechádzať.
A fakt nechápem, prečo ho chcú celý zavrieť. Mohli nechať aspoň ten bočný chodník otvorený, však aj peši sa ľudia presúvajú. Určite bude nátlak na mesto.
I keď píše sa o dočasnom zákaze , takže predpokladám, že to nebude celých 20 mesiacov, ale snáď len odstránenie starého náteru a netretie nanovo.
kedysi sa tak chodilo ano - ale uz sa pouzivaju sirsie rajdy na bicykloch
Ja som len zvedavy, kadial sa bude jazdit po cestnom moste pocas uzavery, ked schody na hradzu su zavrete. Lebo najblizsi most je privadzac. Uz davno mohol byt aj most z ostrova do Zamaroviec ako je Kacabar.
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/1946060/elektrobicykel-opatova.html
.
Nebol kvoli tomu v okoli Banoviec na jesen aj nejaky zakaz "vstupu" do lesa?
mor nam tu potvrdili tiez az teraz - tak som zvedavy co sa bude diat. no vzhladom na uzasnu informovanost aka bola minuly rok sa pripadny zakaz nechystam nejak striktne dodrziavat.
Co sa tyka trailu nad kyselkou. Paradny rychly chodnik. Par rokov dozadu sme tam mali s chalanmi vojnu na Strave priemerka rychlosti bola nieco medzi 32-40km/h ta rovinka v lese sa da ist fakt rychlo
#nodignoride
Jasne ved sranda, sak aj spominany enduro samponi
Kto chce nech skusi qrko suma tam je dobrovolna. Diky