Steve2286
Založený: 23. 3. 2018
Ahoj, Otztaler som absolvoval v 2016, ale nedokončil. Chcel som potom ďalej pokračovať bez časomiery, ale prišla tradičná alpská búrka, tak som to nechal tak. Vřtalo mi to v hlave dosť dlho, chcel som mať uzavretý okruh. Po ôsmich rokoch (teda minulý rok v auguste) som sa rozhodol spraviť si indivindi Otztaler, ktorý kopíroval oficiálnu trať. Išiel som "unsupported", mal som cca 2 kg Apidura podsedlovú brašňu so všetkými vecami. Pekne s prestávkami, s fotením, žiadne watty, priemerky - chcel som to dať a dosiahnuť tým cieľ. Trip som úspešne dokončil, bol to mega zážitok. Otztalerske kolo nie sú Tatry, tiež treba starostlivo sledovať počasie, ideálne vyraziť skoro ráno, nakoľko k večeru sa zvykne meniť počasie. Nepoužívam wattmeter, pred Otztalerom som mal najazdených cca 5000 km. Na úspešné zdolanie je to relatívne dobrý predpoklad. Ak chceš ísť súťažne a dostať sa v časovom limite do cieľa, je rozhodne potrebné viac. Mne toto stačilo. Pred tým som si študoval aj nejaké články v nemčine, ako trénovať na Otztaler, čo jesť jeden, dva, tri dni pred Otztalerom, aký tlak v pláštoch sa odporúča, aká ideálna hmotnosť bicykla je fajn, aby človek zvládol takýto náročný trip. Je to veľké dobrodružstvo, naučilo ma to ma to lepšiemu plánovaniu a prispôsobeniu sa stále meniacim sa podmienkam.