Protest v Lučenci podporil aj bývalý minister. Účasť prekonala očakávania
Dav kráčal ulicami mesta.

https://mynovohrad.sme.sk/c/23443905/protest-v-lucenci-podporil-aj-byvaly-minister-ucast-prekonala-ocakavania.html?ref=njct

https://www.reddit.com/r/Slovakia/s/QTlIrwtjbv na 4 strany a nové problémy
01.02.2025 - 20:23:08
15
arrow_leftmirec16 napísal:
mareno17 no a vidis ako ti to rychlo will zozral 😅

A co som zozral ?
01.02.2025 - 20:33:05
00
arrow_leftQwesa napísal:

Vieš si sám, všetci si viete. Predplatné na 10 týždňov aj za 0eur. Môžete niečo prihodiť ak sa dá ...
https://predplatne.dennikn.sk/10-narodeniny-predplatitelia
Už som videl aj prekvapenie médií z USA, že číslo 18000+ nových predplatiteľov je obrovský na 5,4mil obyvateľov. Teraz je na Nku aby presvedčili čo najviac z tých nových, aby sa stali pravidelnými :)
01.02.2025 - 20:52:08
02
Velmi som to zvazoval par dni ale nakoniec som sa rozhodol ze to necham ostatnym pretoze okrem patajovych vyvojov bojov je tam nejaky clanok co by ma zaujimal tak raz za tyzden.
Inak vsetky clanky su tam o tom ako je vsetko npc, s cim totalne suhlasim ale neznasam ked niekto o nejakom probleme len roky vyplakava a neprinesie ziadne riesenie.
Vynimkou z toho bol v poslednej dobe len markos a marec, ale to sme zase v kategorii "zaujimavy clanok raz za tyzden".
01.02.2025 - 21:17:16
00
Dnes som tam cital zaujimavy clanok o ropuchach, o zlozeni meteorov, o korupcii v sporte a o syrskych utecencoch v Nemecku. A vcera skvely clanok o chlapovi co zomrel na ALS. Dovolim si povedat, ze vies hovno ake clanky tam su a mas pomylene aj spolocenske role. Novinar informuje, politik riadi a riesi.

Will ale aspon su aj ti nasi teplosi najvacsi chudaci v eu, to nam staci, sme s nimi dobre vybabrali...
01.02.2025 - 21:28:36
66
ako príklad článku na N-ku
https://dennikn.sk/4430347/vyjednavac-dolnik-prednasa-aj-pre-fbi-s-unoscami-si-nevytvarame-vztah-95-percent-unesenych-prezije/?cst=6910c96c620848d96ffb2bf2adc67a2445b38c36683107dab1adcfc0a9ee3201
01.02.2025 - 21:34:51
13
Vidim, ze tu je diskusia o Nku, ale chcem este dat jednu info, co ma zaujala. Neviem nakolko je pravdiva, ale celkom sedi s Ficovymi vyrokmi o skodach za 500 milionov. Myslim, ze stoji za to, aby ju vedelo co najviac ludi.

Moze byt, ze tu uz bola, nesledujem toto vlakno, nemam na to nervy.

Na https://www.armadninoviny.cz/specialni-diskuse-ukrajina.html#diskuze
to dal uzivatel Lestatos, 31.01.2025 o 13:39. (velmi zle sa tam hladaju starsie, tak preto ten datum a cas).

---
Trocha svetla do Ficovho správania :
Toto si tu odložím, nie som autor: "... československí finanční žraloci kúpili skupinu SPP za 2,6 miliardy eur, prišli problémy. A nielen tie geopolitické, pred ktorými ušli pôvodní nemeckí a francúzski akcionári, keď podnik predali. Najsilnejší z partnerov, Kellner, sa rozhodol z obchodu vycúvať a žiadal, aby ho ostani (J&T a EPH) vyplatili. Krátko na to začala z SPP cúvať aj J&T."
...
"Křetínskeho EPH, strategický akcionár SPP Infrastructure, to vyriešil dosť drsne. Po roku 2013 podniky z holdingu SPP Infrastructure nabrali úvery za stovky miliónov eur, za ktoré ručil svojim majetkom tranzitný Eustream. Mamutie úvery podniku sa však nepoužili na investície, ale na mimoriadnu výplatu dividend pre akcionárov. Konkrétne pre EPH, ktoré sa po ovládnutí SPP potrebovalo rýchlo dostať k peniazom. Dlhy EPH sa týmito finančnými operáciami" premenili na dlhy skupiny SPP Infrastructure.
Túto agresívnu a riskantnú politiku skupiny SPP Infrastructure podporil aj štát ako väčšinový akcionár. Bez súhlasu zástupcov Ficovej vlády by to vtedy nešlo.
....
....
Po roku 201 5 nasledovalo to isté. Skupina SPP Infrastructure sa zadlžila, aby sa VO veľkom vyplatili "predčasné dividendy. lšlo desaťročné dlhopisy. Čiže: dlhy v objeme stoviek miliónov eur by sa mali splácať po roku 2025. No je otázne z čoho, kedže centrálny tranzit od 1. januára 2025 vyschol. Slovom, Křetínskeho EPH a Ficova vláda narobili v SPP Infrastructure hory dlhov. A celkom pri tom ignorovali riziká spojené s krízou na Ukrajine. Dnes už vieme, že to neboli len riskantné finančné transakcie, ale hazard s budúcnosťou. Vabank. Stavili na to, že centrálny tranzit vydrží. Nevydržal.
Aj preto bol zrejme Fico taký hyperaktívny pri rokovaniach s ukrajinskou vládou (začiatok roka), so Zelenským v Bruseli (koniec roka). Alebo pri rokovaniach s Putinom a pri kritike Bruselu. A aj preto zrejme dokola opakoval, že zastavenie tranzitu bude znamenať problém v sume 500 miliónov eur.
Ak slovenský tranzit vyschne, stovky miliónov eur, ktoré predčasne "prejedali" akcionári SPP Infrastructure a ktoré bude treba bankám vrátiť, dobehnú aj Křetínskeho, aj Ficovu vládu ako polovičného akcionára podniku.
Vyplatenie starých úverov novými bude asi neschodné. Kto by požičal stovky miliónov eur podniku, ktorý už nemá čím ručiť, keďže prišiel o výnosný tranzit?
Politika EPH a Ficovej vlády v SPP Infrastructure bola krajne nezodpovedná. A konečný účet bude určite vyšší." Je rok 2025. Plyn nikde a dlhy za Ficove eskapády budeme mať na krku zase iba my..
01.02.2025 - 22:04:50
06
arrow_leftwill napísal:
A co som zozral ?

ty si vazne myslis, ze to video je realne?
01.02.2025 - 22:05:21
00
arrow_leftQwesa napísal:
Inak vsetky clanky su tam o tom ako je vsetko npc, s cim totalne suhlasim ale neznasam ked niekto o nejakom probleme len roky vyplakava a neprinesie ziadne riesenie.

Noviny majú prinášať riešenia? To je nejaký nový koncept ...
01.02.2025 - 22:17:19
04
V prípade tejto vlády by mali riešenia prinášať OČTK. Novinám stačí, že na to upozorňujú.
01.02.2025 - 22:19:55
04
arrow_leftQwesa napísal:
Velmi som to zvazoval par dni ale nakoniec som sa rozhodol ze to necham ostatnym ...

Tiez som si najskor myslel, ze je limitované na prvych 10000, ale nie, nikoho tym 'neoberies'.
(a kto nechce davat svoju mailovu adresu, urcite si vytvori nejaku novu)

https://dennikn.sk/10000/9f26fc75-20f4-4122-9b68-380c3f746dba

10.000 uz dosiahli, takze body z 'verejneho prislubu' budu plnit

[edit: jeden z bodov je aj odomknitie vsetkych starych clankov]
01.02.2025 - 22:24:39
00
Ja som bol roky rokúce smečkár, aj po vzniku enka. Na smečku postupne upadala kvalita článkov (hlavne mimo bežného spravodajstva) tak som presedlal na enko a ľutujem, že som to neurobil hneď. Na enku si pochvaľujem aj články venujúce sa odborným témam, ktoré aj mne prinesú nový pohľad na vec (úplne naposledy najviac séria článkov ohľadom detských hospicov a umierania detí v paliatívej starostlivosti, keďže to riešim len z opačnej strany a aj teraz aktuálne). Články vedy a techniky, medicíny podľa mňa sú na vysokej úrovni.

A totálny zlom pre mňa nastal, ako spustili neurálny hlas, lebo všetko čítať nemám čas :)
01.02.2025 - 22:34:31
07
arrow_leftmirec16 napísal:
ty si vazne myslis, ze to video je realne?

Jaaaj, nie. To je uplne jasna animacia a este k tomu zla. Ak niekto veri, ze to je real, tak je blb.

Nenapadlo ma, ze sa bavime o tom, ze to je realne video.

Myslel som, ze neveris, ze take nieco ako lietadlo stojace na chvoste vo vzduchu je mozne.
01.02.2025 - 22:44:29
02
Po sociálnych sieťach je kopec videí z leteckých súbojov, ktoré sa tvária ako real zábery z vojny na UA. Tipujem že väčšina z nich je z Pc hry Digital Combat Simulation. Laik to môže považovať za real, najmä ak sú tie zábery z veľkej vzdialenosti, ale toto video tu sa realite naozaj nepribližuje a takéto akrobatické manévre v extrémnom AOA sa odohrávajú vysoko nad zemou. A je to z toho dôvodu, že keď sa chce pilot dostať z takéhoto AOA a pokračovať v lete, lietadlo obvykle stráca vztlak a dostáva sa do kontrolovaného pádu, kým naberie rýchlosť a vztlak. Áno, ruské stíhačky s meniteľným vektorom ťahu dokážu relatívne "stáť vo vzduchu", ale na to aby sa opäť dostali do letu musia nabrať energiu, pri lietaní naozaj fyziku neoj*babre ani rus.
01.02.2025 - 22:57:17
02
Šikovný RC modelári také srandy predvádzajú, ale o tom že to má od skutočného lietadla o dosť iné vlastnosti hádam netreba diskutovať. Dá sa na Yt nájsť hromada týchto videí s RC lietadlami, dakto jednoduchšieho mravu by to zrejme mohol považovať za skutočné real size lietadlo.
https://youtube.com/shorts/EoAtMj3ZoVI?si=UJ2O3KnkZ_uhybEY
02.02.2025 - 00:33:02
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up