napíšte prosím nejaké dobré tipy na prípravky na mazaniereťaze a odpruženej vidly (tlmiča). Nemám s tým veľa skúseností. Každá rada pomôže, najlepšie by bolo keby ste mohli post-núť rovno nejaké odkazy. Vopred všetkým ďakujem
duves mal som, ale moc rýchlo schol ( za 2 minúty sa už ťažko utieral handrou ). Prešiel som na Repsol, ktorý schne okolo 20 minút. Inak keď sa oteplí, tak používam vosk.
Ano, brutal lepidlo. Aj to tu ktosi potom vysvetloval, ze to je ozaj len na motorkove retaze, ktore sa tocia vysokou rychlostou a bezny olej by z nich jednoducho vyprskol.
Tak som dnes testol MOTUL MC CARE C3 Chain Lube OFF Road.
Oproti CASTROL Chain Spray O-R schne pomalšie, ale rýchlejšie ako REPSOL Moto Chain Lube. Je to v podstate tak akurát (stihnem natrieť celú reťaz a potom utrieť). Áno, píšem natrieť, lebo nerád striekam reťaz spolu s podlahou v pivnici. Vždy si trocha zo spreja nastriekam do vrchnáka a potom štetcom prebehnem každý článok reťaze. Tak vidím aj , či olej zateká do článkov reťaze.
Čo sa týka lepivosti, tak je to tiež tak v strede medzi Castrolom a Repsolom. Dnes pri 2˚C už bolo poznať, že sa reťaz "lepí" na zuby a neradí to tak pekne (spomínaný Castrol som pre to v zime prestal používať ).
Modul ***** ako nafta. Repsol mi normálne vonia ?
Ja streknem opatrne na každý valček tak aby to zatieklo do vnútra. Potom handrou namočenou v čistici bŕzd reťaz poutieram. Podľa mňa je rozdiel v značke minimálny. Ten motul bol celkom fajn. Teraz používam Dynamax a je ok.
Nechápem ako to môže odstrekovať ja tiež používam trenažer no take som ešte nemal. Nedal si.toho vela, aj ked to hned zhustne.
Stým utieranim s čističovou handrou nič nepokazíš. Stiahneš akurát z povrchu reťaze prebytočné mazivo. To potrebné ostáva vo vnutri valčeku a na trecích plôškach.
Nechápem ako to môže odstrekovať ja tiež používam trenažer no take som ešte nemal. Nedal si.toho vela, aj ked to hned zhustne.
Stým utieranim s čističovou handrou nič nepokazíš. Stiahneš akurát z povrchu reťaze prebytočné mazivo. To potrebné ostáva vo vnutri valčeku a na trecích plôškach.
áno, používam ten. Kúpila som však aj Stripchips, ktorý predtým nebol dostupný a tak na novú reťaz nepotrebujem odmasťovač, ale rovno dám jednu kocku Stripchips.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Je na suché podmienky, nelepí:
Posledné asi 2 roky používam na MTB len tento. Pohon čistý, spokojnosť.
https://www.mtbiker.sk/shop/servis/mazivo-a-oleje/oleje-a-vosky-na-retaz/cyclon-bike-care-wax-lube-mazivo-na-retaz-p40330.html
savings Cyclon Bike Care WAX LUBE mazivo na reťaz
od 5,25 € savings
MOC 47,99 €https://www.youtube.com/watch?v=zsfIwigx57c
Tento som používal, ale skončil som. Tiež lepil špinu na pohon. Preto som skončil pri vosku.
Trochu viac o voskovani. Pánko je veľký vymyselnik...
Oproti CASTROL Chain Spray O-R schne pomalšie, ale rýchlejšie ako REPSOL Moto Chain Lube. Je to v podstate tak akurát (stihnem natrieť celú reťaz a potom utrieť). Áno, píšem natrieť, lebo nerád striekam reťaz spolu s podlahou v pivnici. Vždy si trocha zo spreja nastriekam do vrchnáka a potom štetcom prebehnem každý článok reťaze. Tak vidím aj , či olej zateká do článkov reťaze.
Čo sa týka lepivosti, tak je to tiež tak v strede medzi Castrolom a Repsolom. Dnes pri 2˚C už bolo poznať, že sa reťaz "lepí" na zuby a neradí to tak pekne (spomínaný Castrol som pre to v zime prestal používať ).
Modul ***** ako nafta. Repsol mi normálne vonia ?
Tusim aj stena
Maš pravdu, zabudol som to utrieť.
Nie, lebo toto mam v pivnici v suterene bytovky.
áno, používam ten. Kúpila som však aj Stripchips, ktorý predtým nebol dostupný a tak na novú reťaz nepotrebujem odmasťovač, ale rovno dám jednu kocku Stripchips.