jraAhoj, ja jazdím asi mesiac a pol lankovú verziu (okolo 900km). Páči sa mi dizajn môjho starého treku madone, takže som ho chcel iba updatnúť (+ som vymenil
kazetu z 28 na 34 zubov – 10speed). V takejto cene bezdrôtové ráfkové radenie sa asi velmi zohnať nedá. Na ebay sú jazdené káblové di2. Nahodenie a oživenie prebehlo rýchlo a bez problémov. Na druhej strane poznám pána, ktorý nevedel oživiť prešmyk, nakoniec ho poslal na výmenu či servis späť do Nemecka (výsledok reklamácie ešte neviem).
Radenie je rýchle bezproblémové a to ani nepoužívam race mód. Na MTB mám SRAM GX AXS a konečne aj na cesťáku zažívam rýchle presné radenie jemným kliknutím.
Naposledy som
bicyklom prebehol zopár priesmykov (2300m.n.m) v okolí Livigna a keďže som bol trocha unavený, pri stúpaniach som sem tam radil aj v plnom zábere ? ale radenie si s tým poradilo jedna radosť (plynule a čisto). Batériu som pred touto cestou dobil raz preventívne a to bola ešte nadpolovičná kapacita. Predpokladám, že vydrží aj cez 1000km na nabitie, ale to závisí od terénu, v kopcoch to logicky bude menej.
Jediné riziko je, ak sa v radení vyskytne nejaká chybička a to je jedno či softvér, alebo hardvér. Určite by sa to muselo niekde poslať a vôbec netuším rýchlosť konania reklamácie či servisu.
Toto riziko som podstúpil a zatiaľ si užívam jazdu.