ja viem, ze tato tema sa tu uz x krat riesila, ale ako najust ju tu nikde neviem najst, takze sa pytam: oplati sa kupovat bike uz teraz, alebo az niekedy februar - marec. nasiel som totiz tento bike http://www.bikeshop.sk/katalog/action/productdetail/oc/642.xhtml, myslim ze je to celkom slusna cena, ale ak by sa na jar dalo zohnat za tu cenu nieco lepsie, tak by som v pohode pockal, v zime aj tak jazdit asi nebudem. dakujem za vas nazor.
ale dutchman do PUCE !!! za koho ma mas... ??!! mozno som cirkusant a krovinorezac ale nie debil
je to hypoteticka situacia... len ma zaujima co by sa vtedy stalo ak komercny kurz bude lepsi ako konverzny... viac to smerovalo na Duda kedze sa vyzna....
Neuveris, ale aj ja mam na to skoly
Keby sa to stalo, tak kazdy bezi rychlo zamenit svoje koruny za Eura, lebo pred koncom roka by si mal 1000 EUR za 28000 Sk, kym po 1.1. by bolo 1000 EUR za 30126,- Sk. Takze nehrozi, ze komercny kurz bude nizsi ako konverzny. Chapeme sa?
Počkaj, počkaj Qvído. Nič neukončuj! Najprv mi musíš urobiť trojitý odpichnutý ridberger na hlave popri padajúcom bicykli a až potom môžeš konverz ukončiť! hehe
Kto nechce pochopiť, nepochopí. Choď so Staxom do Rakúska, tam majú všetko štandardne o 30% lacnejšie. Teda to aspoň Stax tvrdí, no pravda bude niekde medzi maďarskými hranicami lebo kukurica je zase drahšia. hehe
Dúfam že som sa vyjadril dostatočne .ebnuto.
turbi nadych vydych. je mi jasne ze sa ti ako predajcovi takato tema nepaci ale hold svet je maly a 60km uz nie je az tak daleko...
neviem ci si biky/komponenty/oblecenie do predajne na zaciatku roku 2008 nakupoval za Eura alebo za SVK ale ak si ich kupoval za Eura tak sa nemame o com bavit...
alebo nebodaj svk dovozca bikov/komponentov/oblecenia od ktoreho si sa zasobil nakupoval tiez za SVK koruny na zaciatku roku 2008?
Veru nemusím sa zbytočne nadychovať ani vydychovať. Rakúske ceny mimo výpredajov sú zvyčajne rovnaké a v istých prípadoch drahšie. Mám konkrétne skúsenosti keď sa mojim známym z Rakúska či Talianska oplatilo komponenty kupovať u mňa. Samozrejme väčší rakúsky trh, kúpischopnosť obyvatelstva znamená pre rakúsky kamenný obchod lepší výber a tým pádom možno i lepšie posezónne zľavy keďže nikto nechce v novej sezóne vypredávať len staré zásoby.
A čo sa týka výpredajov na dobré ceny môžeš natrafiť aj tu aj tam. Je to otázka skladových zásob a ďalších okolností.
P.S. Práve som musel uzatvoriť objednávku na Northwave leto2009.
P.S.2 S Áziou sa stále obchoduje hlavne v dolároch.
Veru nemusím sa zbytočne nadychovať ani vydychovať. Rakúske ceny mimo výpredajov sú zvyčajne rovnaké a v istých prípadoch drahšie. Mám konkrétne skúsenosti keď sa mojim známym z Rakúska či Talianska oplatilo komponenty kupovať u mňa.
uff mame rozne osobne skusenosti a samozrejme sa nebavime o vypredaji
je to hypoteticka situacia... len ma zaujima co by sa vtedy stalo ak komercny kurz bude lepsi ako konverzny... viac to smerovalo na Duda kedze sa vyzna....
myslis to dobre, pytaju sa ma to aj financny riaditelia ale zial arbitraz na trhu sa robit neda, takze: ak bude 01.01.2009 kurz EURSKK 30,126, dnes je interbank 30,260 / 30,290 (nakup/predaj) preto vyssie, lebo su rozdielne urokove sadzby na SKK a EUR na ponuke a dopyte (bid-offer), ale ked si das kurz do rovnice, vysledok vzdy musi byt 30,126 v datume 01.01.2009. Od medzibankoveho trhu sa odvodzuje devizovy kurz a nasledne valutovy kurz, ktory rastie o marzu banky, ktora od januara nebude existovat, takze napr. dnes moze byt kurz 29,800 nakup a 30,800 predaj z pohladu banky. Cim sa budeme viac blizit k datumu 01.01. tym sa bude viac priblizovat aktualny kurz (momentalny 30,260/30,290) k urovni 30,126, pricom odhadujem (zalezi od vysky o/n sadzieb na 1 den), ze 30.12. bude kotacia 30,100 / 30,150, pricom devizovy resp valutovy bude napr. 29,900 na 30,350 resp. 29,600 na 30,650
howgh, podrobnejsie pri pive a za pivo
aj Stax to mysli dobre, len nespravne smeruje kritiku na obchodnikov a nie na dovozcov resp. zastupenia
sak to je jasne... len ma zaujima ako velmi to je zarucene... hlavne to ze co je ten mechanizmus co zastavil rast koruny vs. euro ...
ten mechanizmus sa vola prirodzeny dopyt a ponuka (ujo Smith pisal o neviditelnej ruke) a ta zabranuje arbitrazi, kazdu sekundu cumi do REUTERsu par manikov doma aj vo svete s "drobnym cashom" (uverova linka) k dispozicii, akonahle zistim, ze mozem zarobit, co len desatinku haliera, zrealizujem obchod, pricom sa dopyt zrovna s ponukou... zabranim arbitrazi v sekunde...
vzdy sa pytaj opacne, ak ty chces kupit, kto ti preda za tu cenu? ak takeho blbca najdes, kupujem v mld.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Neuveris, ale aj ja mam na to skoly
Keby sa to stalo, tak kazdy bezi rychlo zamenit svoje koruny za Eura, lebo pred koncom roka by si mal 1000 EUR za 28000 Sk, kym po 1.1. by bolo 1000 EUR za 30126,- Sk. Takze nehrozi, ze komercny kurz bude nizsi ako konverzny. Chapeme sa?
A ten spominany mechanizmus sa vola konverzny kurz
keby sme nesli na euro tak koruna vzhladom na rastuce HDP by rastla dalej do zblaznenia... potom by sme sa my zblaznili z inflacie...
ale kedze sme v procedure prijatia novej meny nevztahuju sa na nas uz tieto pravidla ktore by sa za normalnych okolnosti vztahovali...
okej diky za info ... dufam ze zas raz sa stretneme pri bajkoch a orosenych temach...
myslim ze tuto temu mozme povazovat za uzatvorenu
Dúfam že som sa vyjadril dostatočne .ebnuto.
turbi nadych vydych. je mi jasne ze sa ti ako predajcovi takato tema nepaci ale hold svet je maly a 60km uz nie je az tak daleko...
neviem ci si biky/komponenty/oblecenie do predajne na zaciatku roku 2008 nakupoval za Eura alebo za SVK ale ak si ich kupoval za Eura tak sa nemame o com bavit...
alebo nebodaj svk dovozca bikov/komponentov/oblecenia od ktoreho si sa zasobil nakupoval tiez za SVK koruny na zaciatku roku 2008?
A čo sa týka výpredajov na dobré ceny môžeš natrafiť aj tu aj tam. Je to otázka skladových zásob a ďalších okolností.
P.S. Práve som musel uzatvoriť objednávku na Northwave leto2009.
P.S.2 S Áziou sa stále obchoduje hlavne v dolároch.
uff mame rozne osobne skusenosti a samozrejme sa nebavime o vypredaji
ps: s dolarom je to este o 4% horsie ako s Eurom
myslis to dobre, pytaju sa ma to aj financny riaditelia ale zial arbitraz na trhu sa robit neda, takze: ak bude 01.01.2009 kurz EURSKK 30,126, dnes je interbank 30,260 / 30,290 (nakup/predaj) preto vyssie, lebo su rozdielne urokove sadzby na SKK a EUR na ponuke a dopyte (bid-offer), ale ked si das kurz do rovnice, vysledok vzdy musi byt 30,126 v datume 01.01.2009. Od medzibankoveho trhu sa odvodzuje devizovy kurz a nasledne valutovy kurz, ktory rastie o marzu banky, ktora od januara nebude existovat, takze napr. dnes moze byt kurz 29,800 nakup a 30,800 predaj z pohladu banky. Cim sa budeme viac blizit k datumu 01.01. tym sa bude viac priblizovat aktualny kurz (momentalny 30,260/30,290) k urovni 30,126, pricom odhadujem (zalezi od vysky o/n sadzieb na 1 den), ze 30.12. bude kotacia 30,100 / 30,150, pricom devizovy resp valutovy bude napr. 29,900 na 30,350 resp. 29,600 na 30,650
howgh, podrobnejsie pri pive a za pivo
aj Stax to mysli dobre, len nespravne smeruje kritiku na obchodnikov a nie na dovozcov resp. zastupenia
ten mechanizmus sa vola prirodzeny dopyt a ponuka (ujo Smith pisal o neviditelnej ruke) a ta zabranuje arbitrazi, kazdu sekundu cumi do REUTERsu par manikov doma aj vo svete s "drobnym cashom" (uverova linka) k dispozicii, akonahle zistim, ze mozem zarobit, co len desatinku haliera, zrealizujem obchod, pricom sa dopyt zrovna s ponukou... zabranim arbitrazi v sekunde...
vzdy sa pytaj opacne, ak ty chces kupit, kto ti preda za tu cenu? ak takeho blbca najdes, kupujem v mld.