Dosť sa o tom hovorí, lebo sa blíži termín jeho uzavretia. Poprosil by som odborníkov ktorí sa v tom vyznajú o radu či v ňom zostať alebo vystúpiť vzhľadom na môj vek (46). Som v ňom už 2. alebo 3. rok. Keby som bol mladší tak v tom mám jasno, ale aj niektoré DSS-ky naznačujú že tento vek už asi nie je vhodný na zotrvanie v II. pilieri.
Žiadna slovenská štátna inštitúcia nedokáže efektívne hospodáriť so zverenými prostriedkami.Nedávalo by to ani zmysel.
heca s tým sa dá len súhlasiť. Sociálnej poisťovni by som dobrovoľne nezveril ani moje deravé ponožky.
Treba investovať a žiadne piliere ťa nemusia potom zaujímať.
Inak tento nápad sa mi celkom pozdáva,len si to v reáli neviem dosť dobre predstaviť.
Odvádzať prašule musím a ešte niečo investovať do istej istoty ... to mi už nevychádza z rozpočtu.Možno tak zopár euríkov
Termínovaný vklad je východiskom zo zúfalstva... Úroky mínus daň sú na ročnej báze určite nižšie ako inflácia, takže bubáčiky sa znehodnocujú...
Dobrým dlhodobým vkladom s pravidelným prikladaním bolo v minulosti stavebné sporenie... V súčasnosti naše milované vlády tak priškrtili prémiu, že je rentabilné len tak-tak. Ach jaj, kde sú tie časy, keď som rekonštruoval byt, zobral som si medziúver, medziúver vložil na termínovaný vklad a úroky z vkladu mi zaplatili úroky z úveru a ešte aj niečo ostalo na infláciu.
Termínovaný vklad je východiskom zo zúfalstva... Úroky mínus daň sú na ročnej báze určite nižšie ako inflácia, takže bubáčiky sa znehodnocujú...
Dobrým dlhodobým vkladom s pravidelným prikladaním bolo v minulosti stavebné sporenie... V súčasnosti naše milované vlády tak priškrtili prémiu, že je rentabilné len tak-tak. Ach jaj, kde sú tie časy, keď som rekonštruoval byt, zobral som si medziúver, medziúver vložil na termínovaný vklad a úroky z vkladu mi zaplatili úroky z úveru a ešte aj niečo ostalo na infláciu.
Tie časy Stavebného Sporenia sú už dávno v ... Škoda ho
Inak tento nápad sa mi celkom pozdáva,len si to v reáli neviem dosť dobre predstaviť.
Odvádzať prašule musím a ešte niečo investovať do istej istoty ... to mi už nevychádza z rozpočtu.Možno tak zopár euríkov
To Heca - su iba dve istoty
1.Smrt - raz vsetci zomrieme
2.Istota ze ziadna istota nie je.
Ja sa vôbec netrápim,bo nemám čo investovať ... a keby som aj mal čo,tak si tie prachy užijem radšej určite teraz,ako možno potom
Ale ak by som sa vrátil k téme I.pilier versus II.,tak ma napadá,že nás ***** v oboch,ale určite menej v II.pilieri.
Ako som na to prišiel?
Jednoducho.
Naši zákonodarci čo by lobisti za I.pilier môžu kafrať do piliera II.,ale opačne to neplatí.
Ozivim temu, lebo ma zaujalo, ze podla verejnych info su prve priznane dochodky na urovni 13 az 30 eur mesacne, resp. priemer okolo 25 eur, a vsade strasny hejt od ludu, je mi jasne ze tito prvi sporili mozno kratko a Fico s partiou to viackrat dodzubali, len mi nie je jasne, ked pisu ze taky dochodok sa da "kupit" za cca nasporenych 6000 eur, zaujalo ma ze tam niekto moze mat tak malo, nemam nijak extra premiersky plat a mam tam niekolko nasobne viac, ale samozrejme v akciach a odkedy sa da tak index, takze dakovat za tie almuzny mozu zase len socdem... zjavne vyhodnejsie to cele vybrat a investovat po svojom, alebo si uzit naraz, ale to tusim chcu obmedzit/zdanit
Inak sranda ze tu mrtva tema je tak dlho, tak ked ju potiahnem hore, mozete kludne pridat svoj pohlad po 15 rokoch 😁
Teoreticky si to môžeš aj vybrať, ale od štátu dostaneš len nejaké drobné, takže toto ťa bude živiť. Neviem si momentálne predstaviť koľko si musím našetriť aby som mohol byť 20 rokov na slušnom dôchodku. 😁
na to je fajn napr. www.oranzovaobalka.sk kde sa daju importovat vypisy a ukazuje ti nejake cisla a prepocty, idealne je nasporit si investovat na tych 20 rokov sam a nejake dochodky mat ako bonus
Ozivim temu, lebo ma zaujalo, ze podla verejnych info su prve priznane dochodky na urovni 13 az 30 eur mesacne, resp. priemer okolo 25 eur, a vsade strasny hejt od ludu, je mi jasne ze tito prvi sporili mozno kratko a Fico s partiou to viackrat dodzubali, len mi nie je jasne, ked pisu ze taky dochodok sa da "kupit" za cca nasporenych 6000 eur
No to je tak, ked do II. pileira "tecie" len 17,58% z penazi (82,42% ide do priebezneho systemu), ktore ti stat zo zakona vezme na tvoje dochodkove zabezpecenie. (pri vzniku II. piliera to bolo 39,56%)
A ak sporitel sporil kratko (lebo uz mal vyssi vek) a este to nechal po ficovom nutenom preliati do garantovaneho fondu v tom dlhopisovom tak sa niet co cudovat....
BTW: Lackove dlhopisy na predaj! 3% rocny vynos..... vyhodna kupa! ... obavam sa, ze ak sa mu na tych vysnivanych 400M slovac nevyzbiera, tak zmenou zakona prinutia DSSky investovat cast penazi prave do toho ich zazraku pretoze priamo siahnut na peniaze nebudu mat odvahu a znizit odvod do DSSky na 1% z hrubej mzdy hadam tiez nie. To by uz hadam aj slovensky narod holubici povstal...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
heca s tým sa dá len súhlasiť. Sociálnej poisťovni by som dobrovoľne nezveril ani moje deravé ponožky.
Ale čo "to" by si tam dal?
To Heca - su iba dve istoty
1.Smrt - raz vsetci zomrieme
2.Istota ze ziadna istota nie je.
Takze s tou investiciou sa nemusis az tak trapit
Ale ak by som sa vrátil k téme I.pilier versus II.,tak ma napadá,že nás ***** v oboch,ale určite menej v II.pilieri.
Ako som na to prišiel?
Jednoducho.
Naši zákonodarci čo by lobisti za I.pilier môžu kafrať do piliera II.,ale opačne to neplatí.
Tak ako
Odolal si psychologickej ofenzíve,alebo si pustil opraty z rúk?
Inak sranda ze tu mrtva tema je tak dlho, tak ked ju potiahnem hore, mozete kludne pridat svoj pohlad po 15 rokoch 😁
https://www.trend.sk/ekonomika/slovak-6-tisic-eur-kupi-mesacny-dochodok-25-eur-dost-nevyhodna-ponuka-ii-piliera
Druhý pilier, tretí pilier, plus nejaké fondy.
No to je tak, ked do II. pileira "tecie" len 17,58% z penazi (82,42% ide do priebezneho systemu), ktore ti stat zo zakona vezme na tvoje dochodkove zabezpecenie. (pri vzniku II. piliera to bolo 39,56%)
A ak sporitel sporil kratko (lebo uz mal vyssi vek) a este to nechal po ficovom nutenom preliati do garantovaneho fondu v tom dlhopisovom tak sa niet co cudovat....
BTW: Lackove dlhopisy na predaj! 3% rocny vynos..... vyhodna kupa! ... obavam sa, ze ak sa mu na tych vysnivanych 400M slovac nevyzbiera, tak zmenou zakona prinutia DSSky investovat cast penazi prave do toho ich zazraku pretoze priamo siahnut na peniaze nebudu mat odvahu a znizit odvod do DSSky na 1% z hrubej mzdy hadam tiez nie. To by uz hadam aj slovensky narod holubici povstal...