Myslím ,ten tieto veci ako ľahšie roztáčanie a tlmenie vibrácií nemám šancu rozpoznať ,čo som však dokázal veľmi dobre rozoznat ,bol vakel na pravej kluke Next SL a Next R 🙂,odvtedy som s karbónovými kľukami vykopal vojnovú sekeru.
To fakt pri jazde na karbónových vs hliníkových klukach pociťujete rozdiely? Jazdil som Deore, potom Saint, Descendant a teraz SL-K ale žiadny rozdiel tam teda necítim 😅
Tak som si to pozrel na zopakovanie, tak som táral trochu...XX1 kľuky vážia 370g bez prevodníka....XTR kľuky vážia 470g bez prevodníka. Takže úplne tretina to nie je.....jediný problém je to opotrebenie osky....ale zas ono to pár kilometrov zas vydrží.
Odpad RF Next SL prosím neporovnávať so serióznymi karbónovými kľukami.
Treba si skúsiť nejaký kopček dať v rozmedzí 350-400W a rozdiely zaručene na jednotlivých kľukách pocítite.
Jasne. Som bol riadne prekvapeny, ked som presedol na druhy podobny bajk, ale mam tam alu SLX ako to bolo tvrde a vytraseny som bol jak rizek. Uz tam mam tiez karbonove kluky. Nohy nemam take vytrasene z malych vibracii.
Nie sú karbonové. Pôvodne boli v pláne, ale nakoniec tejto prvej fáze budú Alu ako doteraz. Pre mňa síce trochu sklamanie, ale nakoniec tie Alu kľuky XTR boli vždy funkčne parádne a koniec koncov na nich vyhrali bajkeri majstráky sveta aj olympiádu.
to tlmenie vybrácií u kar,kľúk a pod. sú naozaj len pocity....inak hoax.možno tak pri meraní v lab.kde to má výstupy v číslach inak len drahá reklama a vyhodené peniaze.
triki, nepotrebujes ani GPT, na to aby si vyhladal info o tom, ze tlmenie vibracii je jedna z hlavnych vlasnosti karbonovych vlakien a to nielen v bike biznise. Tato jeho vlasnost je vyuzivana napriec celym spektrom odvetvi.
Dal by som ti aktualny priklad, ktory teraz riesim.
Je to CBN brusny kotuc, ktory ma telo z karbonu a ma o 60-90% redukovane vibracie a bla bla bla.
Popripade doporucujem pocitat o cestnych ramoch a ich vlasnostiach.
Mozes prist s nejakymi datami, mozeme si zalozit nejake speci vlakno. ?
to tlmenie vybrácií u kar,kľúk a pod. sú naozaj len pocity....inak hoax.možno tak pri meraní v lab.kde to má výstupy v číslach inak len drahá reklama a vyhodené peniaze.
Pri ramoch, sedlovkach a riaditkach to je preukázané a potvrdené množstvom jazdcov... Hliníkové riaditka mi už napríklad s toho dôvodu na bajk nesmú, od posledného zranenia dupľom...
Keby si nemal pneumatiky, ale jazdil na pevnom kolese, tak by si potom videl, ako ti vidlica a tlmic tlmi V prvom rade tlmi pneumatika az potom odpruzenie. Plus, vibracie ti odpruzenie nijak nepotlaci, nema ani ako.
Len technicka otazka... ako sa daju dotahovat jednotlive duralove spice, ked zavit maju v naboji a plosku na kluc pri rafiku..? To sa nekruti cely ten spic na tej vzdialenosti...?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Odpad RF Next SL prosím neporovnávať so serióznymi karbónovými kľukami.
Treba si skúsiť nejaký kopček dať v rozmedzí 350-400W a rozdiely zaručene na jednotlivých kľukách pocítite.
https://youtu.be/TvXhYyhhU-g
čas 1:59
Dal by som ti aktualny priklad, ktory teraz riesim.
Je to CBN brusny kotuc, ktory ma telo z karbonu a ma o 60-90% redukovane vibracie a bla bla bla.
Popripade doporucujem pocitat o cestnych ramoch a ich vlasnostiach.
Mozes prist s nejakymi datami, mozeme si zalozit nejake speci vlakno. ?
https://www.garbaruk.com/configurator?
Len technicka otazka... ako sa daju dotahovat jednotlive duralove spice, ked zavit maju v naboji a plosku na kluc pri rafiku..? To sa nekruti cely ten spic na tej vzdialenosti...?