Niektoré lajny jednoducho nevzniknú samy od seba. Táto bola jednou z nich. Strmý a rozbitý terén v tomto lome si najprv vyžiadal poriadny prieskum. Keď som konečne našiel líniu, ktorá by mohla fungovať, prišli na rad úpravy – krompáč, lopata a neoceniteľná pomoc Majkyho a Mira. Bez istenia
lanom by sa ju ani nedalo pripraviť tak, aby sa riziko straty gripu aspoň trochu znížilo. Až potom som mohol začať vôbec uvažovať o tom, že sa do toho pustím.
Napriek všetkým úpravám bol pád z výšky 6 – 7 metrov stále reálnou hrozbou, takže prvý pokus som zišiel priviazaný a istený lanom. Ani tak však nič nebolo isté, ....
Opäť som si pripomenul, prečo ma Vertride fascinuje – surovosť terénu, maximálne sústredenie a rešpekt pred nebezpečenstvom. Každý meter bol výzvou, každé rozhodnutie muselo byť presné. Až keď som to nakoniec pustil bez istenia, všetko sa spojilo do jedného intenzívneho momentu – presne pre také chvíle milujem Vertride.
Toto je Skala 2.0
#Vertride #MTB #SteepLines #Schwalbe #conwaybikes #StubbornPictures #schwalbetires
thumb_up0thumb_down