Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zvažujem kupu Gravel alebo Hardtail MTB, ale chcem elektro s centralnym motorom (nie na zadnom naboji).
Zobraziť komentár 14.03.2024 - 23:11:47
00
Mám e-gravel... Ak sa v nadpise pýtaš, či má zmysel elektrika na gravel, tak za mňa áno, pustí Ťa to aj do nenormálnych kopcov... Ak sa pýtaš, či má zmysel gravel, tak to už je na každom z nás, ja pomaly od toho odchádzam a zostávam pri klasickej kombinácii - cesťák a MTB...
Zobraziť komentár 15.03.2024 - 08:45:21
03
Možno ten eGrus z alzy by bol ok... za 1000 - 1400€
Zobraziť komentár 15.03.2024 - 09:16:34
00
Mal som ho, využitie cca 60/40 - asfalt/šotolina, no každý to má inak.
Okrem stúpaní je dopomoc super na drsný či blatný povrch, prípadne aj trávu na "rozumých" lesných cestách, hlavne pri max. plášťoch.
Zbavil som sa ho ale práve kvôli 60% na asfalte, keď mi nad 25km/h všetci ušli, a vláčiť polovicu výjazdu zbytočných 5 kíl navyše pri rýchlosti 26-27, ma fakt prestalo baviť.
Zobraziť komentár 04.04.2024 - 09:20:58
00
V mojom prípade má. Kardiológ a manželka mi vysvetlili, že do MK a na dlhšie túry mám mať možnosť vrátiť sa s pomocou dobrého kamaráta, ktorým sa môj ebike stal. Pomoc motora používam najmä v prudšich kopcoch a protivetre. Na čistú rovinu a kratšiu cestu mám možnosť stále vytiahnuť CX bez motora. Rýchlosť záleží od nôh a správneho obutia, ja práve idem skúšať nové gravel Schwalbe, ale aj Specialized Pathfinder 38 sa dokázali udržať v grupette 33-37km/h
Zobraziť komentár 04.04.2024 - 16:57:36
01
https://eshop.merida.sk/esilex-400-matna-bronzova-metaliza-cierny-_d36215.html
Bol som sa povoziť na tomto e-SILEX v centrále Merida v BB. Posed aj výbava dobrá, váha ešte lepšia, len úplnou neznámou je pre mňa ten zadný motor. Viem že tu sa bavíte výlučne o stredových motoroch ale skúsim sa spýtať : Má niekto skúsenosti s týmto Mahle x35 ? Zaujíma ma spoľahlivosť a prípadný servis.
Zobraziť komentár 02.05.2024 - 08:50:16
00
Tak ja som nakoniec kúpil ten Merida e-Silex 400 aj s prídavnou batériou a po najazdení 2100 km napíšem menší report pre niekoho kto by zvažoval kúpu niečoho s týmto motorom. Asi týždeň po kúpe vydali Mahle nový firmware pre tento motor V Q1. 2024 ale tak meriďáci v BB mi ho v rámci záručného servisu nahrali zadarmo. Pri modeloch x20 sa to vraj dá nahrať cez aplikáciu My Smart Bike, ale pri tomto x35 je potrebný programátor. V lete predstavili Mahle ďalší nový model x30 a tam neviem ako to je.
Motor krúti 40 N/m a podáva výkon na základe rýchlosti otáčania kazety - sú na nej magnety. Preto je najúčinnejší pri rýchlostiach 15 - 25 km/h. Keď na tom idem dlhé mierne stúpanie alebo po rovine v protivetre na 1. levely, tak to je vezenie takmer zadarmo ! Najťažšie cestné stúpania napr. : Kremnica - Skalka, Hodruša - Červená studňa, alebo Železná Breznica jazdím na 2. levely. Tam už sa kazeta otáča pomalšie, výpomoc je menšia ale pre mňa je to s úsmevom na tvári :) 3.level nikdy nezapínam lebo to nepotrebujem a ten už príliš cucia batérie.
Preto si myslím že tento e - gravel nie vhodný pre niekoho so slabou kondičkou, tam už je potom lepšie siahnuť po niečom so silnejším stredovým motorom. Ja ročne najazdím na fulle a crosse cca 4000 km takže pre mňa je jazda na ňom takmer zadarmo, 3. level vôbec nepoužívam.
Určite si k tomu treba kúpiť aj ten ich comp, lebo to prepínanie tlačítkom na ráme podľa tých farebných krúžkov je otravné a nepresné. Comp mi ukazuje stav obidvoch batérií v percentách, zaradený level v číslach plus všetky ostatné údaje jazdy. A tlačítkami na ňom sa to prepína jednoduchšie.
V septembri vydali Mahle ďalší nový FW V Q3. 2024 ale neplánujem si ho meniť lebo mne všetko funguje dobre aj na tomto starom.
Zobraziť komentár 24.02.2025 - 08:47:09
06
Je to zvlastne tato egravel kategoria. Dlhsie som po tom pokukoval ale myslim tiez ze stredovy motor je proste neprekonatelny. A co tak fakt prudke stúpanie na tom uz si bol?
Zobraziť komentár 28.02.2025 - 10:50:29
00
Najstrmšie som išiel na Hornú Hronskú Dúbravu 14% na 2. levely. Tam som už musel riadne zabrať ale bol som to predtým na obyčajnom crosse tak na tomto mi motor značne pomohol. Ale veď gravely už máš aj so stredovými motormi len tam už je cena vyššia.
Zobraziť komentár 28.02.2025 - 16:27:19
00
Existujú aj gravle so stredovým motorom, otázka je len klasika, či to človek využije
Zobraziť komentár 28.02.2025 - 21:00:05
00
Mám cca 9000km odjazdených na Specialized Creo…je to takmer dokonalý stroj a nemenil by som za žiadny iný (či so stredovým alebo so zadným el. pohonom) 🥰 Je ľahký na ebajk (cca 13kg), rýchly aj bez podpory, perfektne vyvážený a spoľahlivý. A človek ako ja (s ICD a zredukovaným srdcom) ho naozaj využije 😏
Zobraziť komentár 28.02.2025 - 22:52:48
00
keyboard_arrow_up