Ja by som chcel pocut argument, preco si mam napr. kupit namiesto zlata tie statne dlhopisy, ktorych hodnotu moze (a dnes to vsetci aj robia) stat svojou monetarnou politikou manipulovat.
Od Kišša to vyjadrenie bola zbytočná politická nadpráca. Obecne rétoricky je to od "mladých PS" veľmi slabé. Občas mám pocit, ako keby im viac záležalo na blahu koalície ako snahe dostať sa k moci.
Súhlas. Tie dlhopisy sú pre investičného laika (počítam sa medzi nich) finančne výhodné, ale opozícia to fakt nemusí chváliť a to aj keď tá myšlienka pochádza ešte z minulých vlád.
Ja som nekúpil, lebo Fico. Ak sa nič nezmení, tak podľa mňa do štyroch rokov nie je štátny bankrot úplne nereálny, čo ako sa to zdá za vlasy pritiahnuté. Predpokladám, že nenastane, ale nepredpokladám to až tak, že by som do toho vrazil vlastné prachy.
Keby bola normálna vláda, tak by som kúpil.
PS má viacero slabých postojov a vyjadrení, naposledy Hojso o sociálnom lízingu elektromobilov v kontexte dopravnej chudoby, predvčerom. Celé zle ... Celkovo má PS veľmi slabú expertízu v doprave.
Pokial sme v €urozone, tak statny bankrot je imho nerealny, pretoze ta zachrani ECB natlacenim novych penazi. Keby to neurobili, isli by sami proti sebe.
Ja by som chcel pocut argument, preco si mam napr. kupit namiesto zlata tie statne dlhopisy, ktorych hodnotu moze (a dnes to vsetci aj robia) stat svojou monetarnou politikou manipulovat.
keby si vedel co su to dlhopisy, vedel by si ze maju nominalnu hodnotu a fixny urok a k datumu splatnosti ti stat vyplati presne tuto ciastku, nic viac, nic menej
Pokial sme v €urozone, tak statny bankrot je imho nerealny, pretoze ta zachrani ECB natlacenim novych penazi. Keby to neurobili, isli by sami proti sebe.
Nevyznám sa v tom veľmi, tak dúfajme, že máš pravdu.
keby si vedel co su to dlhopisy, vedel by si ze maju nominalnu hodnotu a fixny urok a k datumu splatnosti ti stat vyplati presne tuto ciastku, nic viac, nic menej
A cim ich vyplaca? Nie su to nahodou tie iste peniaze, ktore tlaci centralna banka? Cize v tom drzani dlhopisov si nesies zaroven riziko toho, ako bude hospodarit stat pocas tych x rokov.
To ze neocakavam, ze stat sa dostane do defaultu, pretoze podobne ako Grecko ho zahrani EU, neznamena ze statny dlhopis povazujem z dlhodobeho hladiska za vyhodnu ivesticiu. Prerobit na dlhopisoch mozes aj bez bankrotu, ak chapes co je inflacia. A tu narozdiel od vynosu stat negarantuje.
Štátne dlhopisy by mali byť z pohľadu rizika tie najmenej rizikové, z toho aj tie nízke, ale zaručené úroky. Osobne skôr preferujem vysoko rizikové fondy rozložené na obdobie x rokov + likvidita v banke za nejaký smiešny úrok 1,5%. Momentálne padá NASDAQ, tak osobne idem skôr do toho. Do 5 rokov tam môže byť rast okolo 15%.
nie su konstantne. Hodnota dlhopisu moze v "priebehu jeho zivotnosti" aj klesnut, alebo stupnut. Zavisi od urokovej sadzb centralnje banky. Ale ak ho drzis do konca platnosti, tak dostanes svoj urok.
Dudo si pletie politicku a odbornu stranku. Z "odbornej stranky" ponukaju tie dlhopisy nadpriemerne zhodnotenie a prave preto ich aj opozicia kritizovala - na kapitalovom trhu si vie stat pozicat lacnejsie ako takto od obcanov.
Inflacia nepolavuje, colna vojna posobi proinflacne, vydavky a zadlzenie statov porastu. S ohladom na aktualne diane v horizonte 3 rokov ocakavam rast urokov v Eurozone ako aj rast rizikovej prirazky SR, takze trvam na tom, ze aj z odborneho hladiska je to nezmysel. Prave pre Fantozziho sa nizky naklad a diverzifikacia premenia na vyhodu.
Ak investuje fin. institucia, lebo potrebuje zachovat podiel investicie do dlhopisov, tak ok, ale ako obcan drziaci uspory...
pointa je ze dopredu vies presne akou sadzbou su tieto dlhopisy urocene takze
je blbost, lebo ich hodnota aj zhodnotenie su konstantne
Nie, pointa je v tom, ze dopredu nevies aka bude inflacia a kolko penazi si stat pozicia. Dlhopisy su vyhodne hlavne pre stat a velkych veritelov, pre radoveho obcana su vacsinou nezaujimava investicia, kedze na trhu su aj vyhodnejsie prilezitosti.
a ked kupujes zlato, vies aka bude inflacia?
Tie dlhopisy nebude nikto predavat predcasne a platit dalsich 0,7% na poplatkoch. To rovno mohol drzat na terminaku.
U zlata skor plati, ze cim nizsia kupna sila penazi, tym vyssia hodnota aktiva a mozes ho predat kedy je to vyhodne pre teba a necakat na splatnost. U dlhopisov je to prave naopak, inflacia ti ten garantovany vynos devalvuje. Zlato som ale uviedol skor ako priklad alternativy k dlhopisom, ked chce byt niekto velmi konzervativny a mat istotu. Ja statne dlhopisy nepovazujem za zaujimave prave preto, lebo ten vynos garantuje rovnaky subjekt, ktory moze zaroven ovplyvnovat aj mnozstvo penazi v obehu.
Kto prispel k dnešnému stavu Slovenska a jeho marazmu za posledné obdobie najviac okrem voličov? Terajší prezident Pellegrini. Keď si mohol po voľbách 2023 vybrať stranu, rozhodol sa pre gaunerov za podporu na prezidenta. Bez výhrad podpísal novelu Trestného zákona. Nevyjadril sa vecne k návšteve premiéra u Putina a zmeny smerovania krajiny. Nevyhradil sa k neúčasti SR na kľúčových rozhodnutiach ohľadom bezpečnosti. Bez výhrad dnes podpísal aj Huliaka za ministra. On si to ešte neuvedomuje, ale povestný Čierny Peter zostal uňho. A keď všetci gauneri začnú utekať, tak on tu jediný zostane na zodpovednosť.
„Naše hrdost je zpět. Naše sebevědomí je zpět. A americký sen je na vzestupu, silnější a lepší než kdykoli předtím. Nic nemůže zastavit americký sen,“ uvedl Trump s tím, že od svého nástupu do funkce 20. ledna udělal víc než jiné administrativy za čtyři roky. Prezident zahájil projev před zákonodárci za hlasitého potlesku svých republikánských spolustraníků, kteří skandovali USA, USA, USA. Hned v úvodu projevu byl za jeho narušení vyveden ze Sněmovny reprezentantů demokrat Al Green.
Republikani su oficialne uz len sekta okolo Trumpa - tlieskaju ako cvicene opice na kazdu kktinu co povie, ako napriklad ze Gronsko bude americke, "one way or the other"
Tie dlhopisy su "vyhodne" v prvom rade pre stat a v druhom pre ludi, pre ktorych investovanie znamena terminak v banke. Na tych je to aj mierene. Pretoze inflaciu to ani zdaleka neporazi a teda pre investora, ktory vie co je etf to nema zmysel.
A co sa tyka vyjadrenia PS. Ma logiku, kedze ocakavaju, ze sa raz dostanu k moci. A zjavne tiez chcu pokracovat vo vydavani dlhopisov "pre ludi", rozumej presunut ich peniaze z bank do statnej kasy.
Ano, mohli by to urobit ako fico, teda dnes zyebat pod ciernu zem a po volbach vychvalit do nebies. Nuz len odpustili by im ich volici taketo sranie si do huby? Ficovym je to jedno, ale prodemokraticki umieraju na krasu a preto imho musia volit aj taketo vyjadrenia. Za mna je to ok a nie, ten dlhopis si nekupim, ale ja ani nie som cielovka.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Súhlas. Tie dlhopisy sú pre investičného laika (počítam sa medzi nich) finančne výhodné, ale opozícia to fakt nemusí chváliť a to aj keď tá myšlienka pochádza ešte z minulých vlád.
Ja som nekúpil, lebo Fico. Ak sa nič nezmení, tak podľa mňa do štyroch rokov nie je štátny bankrot úplne nereálny, čo ako sa to zdá za vlasy pritiahnuté. Predpokladám, že nenastane, ale nepredpokladám to až tak, že by som do toho vrazil vlastné prachy.
Keby bola normálna vláda, tak by som kúpil.
PS má viacero slabých postojov a vyjadrení, naposledy Hojso o sociálnom lízingu elektromobilov v kontexte dopravnej chudoby, predvčerom. Celé zle ... Celkovo má PS veľmi slabú expertízu v doprave.
Nevyznám sa v tom veľmi, tak dúfajme, že máš pravdu.
A cim ich vyplaca? Nie su to nahodou tie iste peniaze, ktore tlaci centralna banka? Cize v tom drzani dlhopisov si nesies zaroven riziko toho, ako bude hospodarit stat pocas tych x rokov.
Inflacia nepolavuje, colna vojna posobi proinflacne, vydavky a zadlzenie statov porastu. S ohladom na aktualne diane v horizonte 3 rokov ocakavam rast urokov v Eurozone ako aj rast rizikovej prirazky SR, takze trvam na tom, ze aj z odborneho hladiska je to nezmysel. Prave pre Fantozziho sa nizky naklad a diverzifikacia premenia na vyhodu.
Ak investuje fin. institucia, lebo potrebuje zachovat podiel investicie do dlhopisov, tak ok, ale ako obcan drziaci uspory...
Nie, pointa je v tom, ze dopredu nevies aka bude inflacia a kolko penazi si stat pozicia. Dlhopisy su vyhodne hlavne pre stat a velkych veritelov, pre radoveho obcana su vacsinou nezaujimava investicia, kedze na trhu su aj vyhodnejsie prilezitosti.
Tie dlhopisy nebude nikto predavat predcasne a platit dalsich 0,7% na poplatkoch. To rovno mohol drzat na terminaku.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kongres-usa-trump.A250305_033428_zahranicni_jhr
„Naše hrdost je zpět. Naše sebevědomí je zpět. A americký sen je na vzestupu, silnější a lepší než kdykoli předtím. Nic nemůže zastavit americký sen,“ uvedl Trump s tím, že od svého nástupu do funkce 20. ledna udělal víc než jiné administrativy za čtyři roky. Prezident zahájil projev před zákonodárci za hlasitého potlesku svých republikánských spolustraníků, kteří skandovali USA, USA, USA. Hned v úvodu projevu byl za jeho narušení vyveden ze Sněmovny reprezentantů demokrat Al Green.
https://www.c-span.org/video/?c5155802/president-trump-greenland-one-other
A co sa tyka vyjadrenia PS. Ma logiku, kedze ocakavaju, ze sa raz dostanu k moci. A zjavne tiez chcu pokracovat vo vydavani dlhopisov "pre ludi", rozumej presunut ich peniaze z bank do statnej kasy.
Ano, mohli by to urobit ako fico, teda dnes zyebat pod ciernu zem a po volbach vychvalit do nebies. Nuz len odpustili by im ich volici taketo sranie si do huby? Ficovym je to jedno, ale prodemokraticki umieraju na krasu a preto imho musia volit aj taketo vyjadrenia. Za mna je to ok a nie, ten dlhopis si nekupim, ale ja ani nie som cielovka.