Lokalizácia
Formulár sa odosiela
tak ja to tam este aj nakreslim a aj tak nic :D

nevadi. bude horsie
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 14:21:07
01
Písal som, že brutál nárast začal v 11/2024. Pozri sa na priebeh dovtedy. Ten pohyb dolu je smerom k normálu.
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 14:22:40
01
hej ferko, tresnem do eteru ze nevylucujem recesiu ako prvy prezident co myslis ako zareaguje uz aj tak rozkolisany trh? zamyslis sa nad shortom? (nedela)

den na to klesne trh o 1.4b. (pondelok)

hej ferko dufam ze si sa zamyslel dnes tresnem este ze zdvojnasobim cla kanade lebo sa to zjavne trhu paci. neskusis este raz? ja to potom odvolam tak ten short nie ze budes drzat 4 mesiace ako si lukjur mysli ze sa to robi.

a trh zase zahucal. s malym reboundom po oznameni ze si to s tymi 2x clami rozmyslel a ze sa dohodli s UA na primeri (utorok - vcera)
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 14:28:32
00
"Americký akciový trh však zostáva napriek výpredajom stále nad historickými priemermi. Mnoho investorov sa už dlhšie obáva nadhodnotenia amerických akcií a čaká na impulz, ktorý vyvolá korekciu. Týmto impulzom môže byť kombinácia obáv z obchodnej vojny, geopolitického napätia a neistého ekonomického výhľadu, povedal pre Reuters investičný analytik investičnej spoločnosti AJ Bell Dan Coatsworth.

Analytici Deutsche Bank si podľa Reuters myslia, že sa S&P 500 môže posunúť nadol o ďalších 5,5 percenta. Päťpercentný pokles pripúšťa aj stratég Morgan Stanley Michael Wilson, ktorý čaká, že do polovice roka môže S&P 500 klesnúť až k 5 500 bodom. Potom by mohlo prísť oživenie a do konca roka by sa mal zotaviť k 6 500 bodom. A teda pokračovať v rastovej trajektórii, ktorá sa teraz narušila."

https://e.dennikn.sk/4516323/graf-dna-investori-sa-uz-trumpa-boja-akcie-za-mesiac-stratili-takmer-desatinu/

V podstate to, čo som písal aj ja.
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 14:39:16
00
mas to tam napisane a stale nic. ach jaj...
arrow_leftlukjur napísal:
"Mnoho investorov sa už dlhšie obáva nadhodnotenia amerických akcií a čaká na impulz, ktorý vyvolá korekciu. Týmto impulzom môže byť kombinácia obáv z obchodnej vojny,

to bol ten impulz - pripustenie recesie (pondelkovy drop) a double down (aj ked docasny) na clach(utorkovy drop).

ten short mohol byt kludne 10minutovy - zadany 2 minuty pred postom o double down na cla...
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 14:43:51
00
Nemusíš tu vzdychať, lebo si neodporujeme.

Ten pohyb smerom dole začal postupne už okolo 25.2. a potom sa ďalším chaosom iba zrýchľoval. Aj v obave obchodnej vojny. Ale stále, ako bolo aj v tom článku, je ten trh stále nadhodnotený.

Nadhodnotený rast bola výhra Trumpa, potom nasledoval mierny pokles kvôli nadhodnoteným očakávaniam ohľadom AI a informácii, že Čína je výrazne napred pred USA firmami a potom zasa rast po inaugurácii Trumpa. A následne prepad, keď si trh začal uvedomovať, aký chaos Trump spôsobí.

Pokojne to mohlo byť vyvolané aj tak, ako si ty písal, ale zasa to vedie iba ku korekcii.
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 15:00:21
00
arrow_leftDano5 napísal:
Vrabce na streche čvirikajú,že niekto sa na tomto kolísaní akcií pekne nabalil-hm,kto to asi mohol byť :^)

arrow_leftDano5 napísal:
Nápoveda-výhodu má ten,kto dopredu vie,ktorým smerom sa budú ceny hýbať-a významný pohyb hode aj dole môže ovládať Trump,takže kto na tom zarobí ? No ten,kto je uňho nablízku a je s ním zadobre ...

Len on sa ten pohyb dole nekoná

a uz sa zrazu kona pohyb dolu. tak fajn :)

a to co vravime je ze na tej korekcii sa niekto mohol nabalit co ty rozporujes lebo
Len on sa ten pohyb dole nekoná
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 15:03:54
00
Stále rozprávame to isté, iba inak. Ty vravíš, kto sa nabalil a to je v poriadku. Ja píšem, ako je trh nadhodnotený a napr. k ročnému horizontu je stále v raste. Takže tu sa pohyb dolu nekoná, iba sa normalizuje. A normalizuje sa prasknutím bubliny. Ak to budeme brať na polročnej báze, tak bude v poklese ešte ďalších 5 mesiacov. A pritom môže byť stabilizovaný na bežnej úrovni.
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 15:11:07
00
Takže tu sa pohyb dolu nekoná, iba sa normalizuje. A normalizuje sa prasknutím bubliny.

este inak. vyjdes s bicyklom na kopec. ked si povies ze sa vratis naspat dolu znamena ze sa ti nadmorska vyska znormalizuje na miesto tvojho startu ale NESMIEME TO NAZVAT ZJAZDOM ziadny pohyb dolu sa nekona lebo je to normalizacia... |(
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 15:13:36
00
Čo je potom referenčný čas pre bublinu? V rámci mesiaca je to pád, v rámci pol roka, ako si dával, to pád nie je, v roku už vôbec nie. Akciový trh beriem ako beh na dlhú trať, kde aj dnešný zjazd neberiem ako pád, ale ako normalizáciu.

Áno, mohol som použiť slovo pád, nie pohyb dolu. Ale zasa je to o časovom rámci.

Všetkým tým som chcel povedať, že trh sa zrejme v dlhšom časovom rámci normalizuje a je to pád/pohyb dole voči nadhodnotenej bubline za posledné 4 mesiace, čo je Trump na scéne.
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 15:32:08
00
pri insider tradingu sa bavime o minutach nie o roku...
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 15:36:45
00
Áno, tu sa bavíme o minútach. Nejako som zostal pri tom jeho skoršom príspevku ohľadom toho, že Trumpa trhy nemilujú. Tak sme si popísali o dvoch rozdielnych veciach.
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 15:43:27
00
Ďalší úplatný policajt v base-hm,a tak Ficovi na ňom záležalo:

Expolicajt Ján Kaľavský nastúpil do väzenia, kde by si mal odpykať päťročný trest za branie úplatkov a vyzradenie policajných informácií.

https://dennikn.sk/minuta/4519179/?ref=mpm

edit: už to dáva zmysel-kopírujem status P.Kubinu:

KOĽKO DNÍ STRÁVI KAĽAVSKÝ V BASE KÝM HO Z NEJ SUSKO VYPUSTÍ?
Prerušiť výkon trestu po podaní dovolania môže minister spravodlivosti iba odsúdenému, ktorý trest vykonáva.
Predsalen nenastúpiť do basy znamená mať na krku medzinárodný a európsky zatykač, byť v pátraní a rôzne obmedzenia tohto typu, čiže oštara. Naproti tomu, po prerušení výkonu trestu žiadne tieto obmedzenia pánko mať nebude.
Takže sa javí, že všetko je už dohodnuté a do pár dní sa zopakuje postup, ktorí si už odskúšali s Kováčikom (medzičasom opätovne prvostupňovo odsúdeným za ďalší zločin).
Môžeme začať uzatvárať stávky, koľko dní (v jednotkách) strávi tento kriminálnik v base než ho z nej Susko vypustí.

https://www.facebook.com/peter.kubina/posts/pfbid033P27cvvm7YjU41EWFw1DxVQ2T1Hf1kJ1jgXkrvbt2WzdJgGgN2KoHuG3CneJ55nil
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 17:36:34
00
Pekne napísané, od Buzalku
https://dennikn.sk/4514179/odronovo-co-plati-na-volicov-smerohlasu
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 23:01:34
12
By ma zaujimalo, preco ja ten clanok v appke nevidim...🤷‍♂️
Zobraziť komentár 13.03.2025 - 06:36:44
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up