Kategórie
Bike-tech
Novinka -12% Superior XR 6.5 GF bicykel, matte black stealth
1 749 €
-12%
MOC 2 099 €
Výpredaj -10% BMC Teammachine SLR FIVE bicykel, arctic silver/black
3 799 €
-10%
MOC 4 499 €
-35% Bianchi Infinito CV Disc Rival eTap AXS bicykel, sivá, veľ. 57
3 899 €
-35%
MOC 5 999 €
Novinka -5% Giant Defy Advanced 1 bicykel, frost silver/cordovan
3 549 €
-5%
MOC 3 749 €
Výpredaj -20% Cannondale Synapse Carbon 2 RL bicykel, beetle green
3 499 €
-20%
MOC 5 199 €
-19% Bianchi Oltre RC Frame Kit rámová sada, tmavá sivá/celeste
4 449 €
-19%
MOC 5 599 €
Za mňa nič extra teda okrem ceny a geo na mieru. Vzhľadovo žiadna sláva, mne to skrátka oku nelahodí a to nemám odpor voči klasickým trubkám a zvarom (taký Standert sa mi celkom páči). Kolesá mi k tomu tiež neladia.
Voči jazdným vlastnostiam si dovolím vyjadriť tiež pochybnosti, ale asi to bolo stavané hlavne ako srdcovka majiteľa a ozdoba na stenu, nie ako hltač kilometrov a lovec komov
iba skreslenie fotkou, osvetlenie 'skryva' niektore spice predneho kolesa a robi ta vyplet asymetrický
inak pekny strieborny;)
Veľa titanových rámov navyše používa karbónovú vidlicu.
Je to exkluzivita, chápem ak sa to majiteľom páči, ale preplácať len kvôli tomu a pritom nedostať lepší jazdný výkon, to nie je moja šálka kávy. Prípadná oprava bude tiež asi komplikovaná.
Ale výhodu vidím v tom že si to určite udrží vysokú cenu na rozdiel od karbónu alebo hliníku a minimálnu nutnosť údržby
Mne sa velmi pacia tie mechanicke uzly zvarane laserom na 3D tlaciarni s titanoveho prasku.
Dizajnov velmi elegantne spracovany bajk... az teda na tu skaredu jazvu - husenicu za pilou na spodnom ramene...
to si mohli odpustit :/
este jedna vec, sedlovka a jej zamok,nastavenie vysky
hladal som, na fotkach nevidno,
majitel pise: sedlovka je uchycena sroubem zespoda takze to vypada skoro jako kdyby ta sedlovka byla integrovana
co mi velmi nevysvetluje uzamknitie
Veľa titanových rámov navyše používa karbónovú vidlicu.
Je to exkluzivita, chápem ak sa to majiteľom páči, ale preplácať len kvôli tomu a pritom nedostať lepší jazdný výkon, to nie je moja šálka kávy. Prípadná oprava bude tiež asi komplikovaná.
Ale výhodu vidím v tom že si to určite udrží vysokú cenu na rozdiel od karbónu alebo hliníku a minimálnu nutnosť údržby
Otázka znela prečo máš pochybnosti voči jazdným vlastnostiam. Nepýtala som sa na to ktorý rám je tuhší alebo ľahší.
Myslel som si že som to v príspevku popísal. Hlavne kvôli tuhosti a hmotnosti, čo sa logicky odráža na jazdných vlastnostiach.
O tom vychválenom pohodlí si tiež dovolím povedať že rovnakú službu spravia kvalitné širšie plášte so správnym tlakom.
Nazgul súhlasím, kvalitný titán si nekupuješ pre iba jazdné vlastnosti. Kupuješ si ho lebo sa ti páči klasický tvar rámu z kovovej zliatiny, chceš sa odlíšiť, od rámu očakávaš veľmi dlhú životnosť a odolnosť. Skvelé jazdné vlastnosti titánového rámu sú už potom iba "čerešničkou na torte", ktorú samozrejme dostaneš v cene.
Ja som tiež nepovedal že titan jazdí zle, iba že nie je lepší od kvalitného karbónu.
V čom spočívajú tie skvelé vlastnosti? Teraz myslím niečo čo neponúknu iné materiály okrem titanu.
velmi zaujimavo tvarovany ram...
https://www.carbonworks.de/b1/?lang=en#
Že je to okopčené od Treku asi tiež radšej taktne pomlčia
https://www.behance.net/gallery/44932167/Trek-2026-Concept
Pri cenovke mi už skoro aj káva vyprskla
Ale ok vyrobli niečo neokukané a nejakých kupcov si to nájde
kazdopadne cena astronomicka, ale ako to uz v dnesnom svete chodi, cim drahsia "aero" pitch...vina, tym skorej sa preda.
Ale paci sa mi tento ram... vsak aj Monu Lisu sa mozem obdivovat, ale nemusim ju vlastnit..
Rám určite vyzerá lepšie ako nové Colnago, môže aj jazdiť dobre, ale ja to určite nezistím...za mňa je toto podobný nezmysel ako Balenciaga či ako sa to píše.
Pýtať 9000€ (!) za holý vraj aero rám ktorý je tak premakaný, že nemá domyslenú ani integráciu nevyhnutného jediného košíka s bidonom a tým neguje akékoľvek aero výhody (ak nejaké sú) tohoto konceptu je za mňa mierne povedané trúfalé.
... mozno este ten koncept bez sedlovej rurky je identicky, no cely vrch ramovej rurky a zadnej vzpery je uplne iny.
A integracia flase...ze este nikoho nenapadlo schovat bidon do tej hrubej casti, k tomu malicke a lahke cerpadlo, hadicka a
pipíš na pitie (s mikropsinacom) niekde na hornej strane hlavoveho zlozenia. Ci UCI nepovoluje taketo veci?
A to by som ten Trek tiež nechcel, nepáči sa mi.
K tej fľaši..ono by kludne stačilo mať košík integrovaný podobne ako to má BMC Timemachine, takto mi to viac pripadá skôr ako dizajnovka pre víkendových majetných cyklistov ako aero stroj kde sa myslelo hlavne na výkon.