Lokalizácia
Formulár sa odosiela
No časovo je to zachádzka na hodinu minimálne.
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 15:48:23
00
Okolo hodiny mi to trvá teraz, dalsia hodina navyše by už bola moc. Jedine, ze by som išiel na vlak o hodinu skôr a cestovaním do nočnej zabijem pol dna 🤭 Niečo vymyslím a ešte raz ďakujem 👍🏻
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 15:59:51
00
arrow_leftLaco Findl napísal:
Ahojte,
asi veľa z Vás nepoteším, ale cyklotrasa Jurava bude od 15.3.2025 do 25.4.2025 uzvretá, z dôvodu búrania diaľnice D1 a výstavbe nových mostných konštrukcií. Stavba bude úplne uzavretá, nebude sa tam dať prejsť, a celú stavbu bude strážiť strážna služba.

Tu je text e-mailu, ktorý nás o tom informoval, vyjde aj oficiálna tlačová správa:
Týmto Vás informujeme o nutnosti uzavierky cyklotrasy Jurava od 15.03.2025 do 25.04.2025 z dôvodu stavebných prác na projekte „D1 Bratislava – Triblavina, rozšírenie” . V tomto období bude prebiehať vybúrania existujúcich diaľničných mostov, prípravné práce na zakładanie nových diaľničných mostných objektov (razenie štetovnicových stien, výkopové práce v blízkosti cyklotrasy – veľký pohyb strojov) a úprava cyklotrasy pred opätovným spustením. Tieto práce sa nedajú vykonať za prechádzania verejnosti cez stavenisko, kvôli zabezpečeniu bezpečnosti.
Vynaložíme všetko úsilie aby cyklotrasa bola sprejazdnená čo najskôr.

Poprosím Vás o rešpektovanie tohto stavu...

Prečo im túto uzávierku vôbec povolili skôr ako nie je dokončený nadjazd Triblavinskej medzi Čiernou Vodou a Ivankou čo bola alternatívna obchádzka, keď bola JuRaVa zatvorená.
Však už koľko sa crcajú s tým jedným smiešnym nadjazdom od vtedy čo ho zbúrali za jednu noc zo soboty na nedeľu.
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 19:15:17
01
Nebude sa tam náhodou dvíhať D1 a preto nadjazd urobia až potom?
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 19:40:05
00
Ten nadjazd Triblavinská nemá nič spoločné s dvíhaním D1, keďže je to mimo tej križovatky BA-východ. Tam ide iba o rozšírenie diaľnice, ktorá už prebehla a rieši sa už len nadjazd, kde sa pracuje veľmi vlažným tempom od jeho zbúrania.
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 19:55:51
00
arrow_leftwalec napísal:
Ďakujem za ochotu. Kilometrovo to asi vychádza na slušnú zachádzku. Ešte si to pozriem na mape. Do Jura sa presúvam vlakom, a to by som už časovo do práce nestihal. Takže vyhráva auto.

Ak by si vystupil na Vinohradoch, uvazoval by som aj nad touto alternativou
https://en.mapy.cz/s/kefapalale

Samozrejme, nie je to taka priamociara trasa ako z Jura do P. Biskupic a budes musiet prejst niekolko krizovatiek.
Zobraziť komentár 13.03.2025 - 14:00:42
10
arrow_leftJOLI napísal:
Prečo im túto uzávierku vôbec povolili skôr ako nie je dokončený nadjazd Triblavinskej medzi Čiernou Vodou a Ivankou čo bola alternatívna obchádzka, keď bola JuRaVa zatvorená.
Však už koľko sa crcajú s tým jedným smiešnym nadjazdom od vtedy čo ho zbúrali za jednu noc zo soboty na nedeľu.

Bez obmedzenia dopravy, Triblavinska by aj tak pre vacsinu hobikov nebola nikdy realnou alternativou. Darmo, ako cyklisti sme vzdy na poslednom mieste, pokial ide o planovanie dopravnych rieseni.
Zobraziť komentár 13.03.2025 - 14:07:10
00
To sa mýliš, posledný sú chodci.
Zobraziť komentár 13.03.2025 - 17:46:16
00
Ked si porovnas kolko km vyhradenych komunikacii maju chodci a kolko cyklisti..isto cyklisti su na konci.
Zobraziť komentár 13.03.2025 - 18:33:42
05
Cyklisti môžu legálne využívať cestu.
Zobraziť komentár 13.03.2025 - 20:24:46
00
Veď to aj chodci.
Zobraziť komentár 13.03.2025 - 20:31:23
04
Cesta je určená primárne pre vozidlá. Nie pre chodcov
Zobraziť komentár 13.03.2025 - 21:06:21
00
arrow_leftuid napísal:
Ak by si vystupil na Vinohradoch, uvazoval by som aj nad touto alternativou
https://en.mapy.cz/s/kefapalale

Samozrejme, nie je to taka priamociara trasa ako z Jura do P. Biskupic a budes musiet prejst niekolko krizovatiek.

Dakujem, toto vyzera tiez pouzitelne, vyskusam. Jednu trasu zo zst. Vinohrady uz mam aj som po nej isiel. Vtedy som isiel cez Horsku, Kukucinovu, Jarosovu, Bajkalsku, popod Pristavny most a uz som bol v P. Biskupiciach. Cca 12 km to malo. Trasu by som mal mat aj tu medzi vyjazdami z minuleho roka.

Cez Juravu som chodil z Pezinka alebo zo Sv. Jura (podla toho, ake velke meskanie mal vlak), takze som si cestou do prace aj zabicykloval, co teraz nejaky cas nebude mozne. Skoda. Tak to napravim aspon cestou z prace rano :)
Zobraziť komentár 13.03.2025 - 21:11:04
01
arrow_leftJano1987 napísal:
Cyklisti môžu legálne využívať cestu.

Je rozdiel mat vyhradenu a moct legalne vyuzivat komunikaciu. Benefity vyhradenej komunikacie toho/ktoreho ucastnika su snad vseobecne zname a netreba o nich ani diskutovat :-)
Zobraziť komentár 14.03.2025 - 07:35:10
00
Chodník aj cesta má každý svoju právnu úpravu a jasne definované, kto a ako sa tam môže pohybovať.

Nikto sa neháda o benefitoch oddelenej komunikácie.

Ale cyklista to má výrazne jednoduchšie na ceste ako chodec. Napríklad už len ako sa má pohybovať. Kým samotný chodec sa má pohybovať po ľavej krajnici a má ísť proti smeru prichádzajúcich áut, ak to možné nie je, tak má chodiť čo najbližšie k ľavému okraju vozovky. Za zníženej viditeľnosti musí mať na sebe reflexné prvky (na chodníku nie), nemá právo na prednosť pri prechode na druhú stranu atď... Viac toho nájdeš v 8/2009 Zz, §52-54. V tomto proste chodci vždy ťahajú za kratší koniec viac ako cyklisti.
Zobraziť komentár 14.03.2025 - 10:22:00
02
keyboard_arrow_up