Viem ze podobnych tem je tu hafo, ale tato je myslena konkretnejsie na horeuvedeny segment aby sme to zbytocne nemiesali z XCckarmi alebo zjazdarmi.
Momentalne vyberam nieco z tohoto segmentu okolo sirky 2,35" - 2,4" s vahou tak do 1000g alebo velmi lahko nad tuto vahu. Na predne kolesom by som dal nieco s naozaj dobrym gripom a do zadu dajme tomu plast s dobrym gripom a rozumnym valivym odporom.
Zatial mam vo vybere nasledujuce:
Michelin WildGrip’R2
Michelin Wild Rock’R2 GumX/MagiX (zadny/predny)
Schwalbe Hans Dampf Evo SnakeSkin PaceStar/TrailStar (zadny/predny)
Co mate vyskusane, co odporucate alebo nad cim uvazujete vy do novej sezony?
Tú Mazzu Janči si si mal najskôr vyskúšať. Ja som Ti to ponúkal, ale neprišiel si si pýtať do skladu. Ale tak zas oproti tým Wolpackom to je isto lepšie, len aby si nečakal, že na snehu a daždi budeš na tom zjazdovať Nirvanu na MT holiach
Ero, podľa mňa, rozmýšľaš dobre. Ja som za minulý rok vyhadzoval 3 plášte s pomerne ok dezenom ktoré som rozsekal ani neviem ako, jeden z nich bol dissector exo. Vyhodené peniaze, odvtedy som si povedal, že radšej nosiť ťažšiu gumu ktorá mi dá aj oporu hlavne v odklopenych úsekoch a viem že ju neseknem o rafik keď preletim drop napríklad.
Ero, podľa mňa, rozmýšľaš dobre. Ja som za minulý rok vyhadzoval 3 plášte s pomerne ok dezenom ktoré som rozsekal ani neviem ako, jeden z nich bol dissector exo. Vyhodené peniaze, odvtedy som si povedal, že radšej nosiť ťažšiu gumu ktorá mi dá aj oporu hlavne v odklopenych úsekoch a viem že ju neseknem o rafik keď preletim drop napríklad.
Uvidím čo to bude. Tiež nie som nadšený z tej váhy. Ale hádam jazdné vlastnosti to vyvazia.
Tiež som kedysi riešil váhu u plášťov, a nechcel som na bajk nič výrazne nad kilo. Akonáhle som to prestal riešiť tak prestali problémi so sekanim a rozrezavanim plášťov... Odvtedy mi papiere typu EXO+, SuperTrail, či Trail verzie Vittorii na bajk proste nesmú....
Za mňa je Mazza zatiaľ jedna z naj gúm čo som jazdil, ale je pravda že brzdné vlastnosti nemá zrovna ukážkové ?
Dopredu by som sa Dissectora veru tiez neodvazil dat. Nieje to ziadny extra plast co sa tyka gripu ale vzadu mi to nevadi. Vpredu mam 2.6 Assegai. Plaste zatial nesekam a preto mi to vyhovuje. Kto je tazsi, jazdi ako prasa alebo jazdi v brutal skalnatom terene tak chapem ze hlada hrubu gumu.
Pozerám aj po odolnosti. Pretože jazdím hlboko v horách po cestách a chodníkoch. Terén je rôzny. Su to nevyužívané lesné cesty, chodníčky, koryto potoka, ktore využíva LKT na približovanie dreva a čokoľvek čo sa tvári že je to prechodné alebo nepriechodné. Ale hlavne som 2-3 hodiny jazdy od civilizácie, takže rozseknuty plášť je to posledné čo potrebujem riešiť. A v týchto meniacich sa terénoch potrebujem grip.
Cez kamoša som objednal Mazzu. Nemal som ju totiz ani v hľadáčiku na predne koleso, ale bola za prijateľnú cenu. Jazdím na ebiku, mam 96kg, a Assegai v Maxxgripe je uz na odpis. Assegai v casingu Doubledown drzal parádne, len tie stuple vyzerajú akoby ich niekto pokúsal a pritom majú niečo málo cez 600km.
Jazdím prevažne po MK, ale minulý rok bol aj dosť náročný na výjazdy, ci uz Martinky, Jasenska Dolina, Trenčín, Košice...
Druheho kamosa Schwalbe BigBetty 2.6 supergravity v softe po 600 km vyzerali veľmi dobre. Dozadu asi pojde toto. Alebo co by ste poradili ?
Jazdil Mazzu, z toho sa človek veľa nedozvie. Aký casing, trail alebo enduro?
Iba som ju objednal, nie jazdil. 29 x 2.6 enduro race. Jedine sa mi nepáči hmotnosť, cca 1400g, aj ked je to na ebiku. Treba tu rotacnu hmotu aj zabrzdiť.
Alebo neriešiť hmotnosť na ebiku, ako to mate vyskúšané vy?
Na e bike riešiť váhu plášťa, hm som ešte nepočul. Kamarát jazdí Magic Mary gravity ma to nejako 1370gr neviem predtým mal Eddy Current 1450gr. Chválil oba a váhu ozaj neriešil, máš viac gumy, lepšiu odolnosť atď. A hlavne máš motor, keby to mal človek ťahať za vlastné tak nepoviem po slova.
Nie je ebike ako ebike...na niektorých ebikoch ťa ťažké gumy pekne vytrestajú a aj ti solídne skrátia dojazd. Ale na tých neočesaných polomotorkách by som asi tiež jazdil tie najťažšie a najmäkšie gumy...Potom tu je ešte jedna maličkosť a tou je cena. Sada plášťov okolo 120-140 eur, kľudne raz za mesiac až dva. Preto šupáci ako ja napríklad jazdia vzadu nie gumené, ale takmer plastové plášte American Classic Síce to nič nedrží, ale sa to nederie
Agressora 2.3, 2c, Exo momentalne jazdím na požičanom bajku, gúľa sa to parádne. ale to je tak všetko... Bočné štople moc nepodrzia a ten plast skôr nebrzdi ako brzdí... Na ujazdene flow traily použiteľný ale v hrabanke či nedajbože v blate si žije zadok vlastný život ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Disector som mal obutý doteraz. Zrovna nebolo nič extra podľa mňa. Mal som ho síce vpredu. A som rád že šiel do koša.
Skôr by som Trail boss porovnal s Maxxis agresor
Uvidím čo to bude. Tiež nie som nadšený z tej váhy. Ale hádam jazdné vlastnosti to vyvazia.
Za mňa je Mazza zatiaľ jedna z naj gúm čo som jazdil, ale je pravda že brzdné vlastnosti nemá zrovna ukážkové ?
Jazdím prevažne po MK, ale minulý rok bol aj dosť náročný na výjazdy, ci uz Martinky, Jasenska Dolina, Trenčín, Košice...
Druheho kamosa Schwalbe BigBetty 2.6 supergravity v softe po 600 km vyzerali veľmi dobre. Dozadu asi pojde toto. Alebo co by ste poradili ?
Iba som ju objednal, nie jazdil. 29 x 2.6 enduro race. Jedine sa mi nepáči hmotnosť, cca 1400g, aj ked je to na ebiku. Treba tu rotacnu hmotu aj zabrzdiť.
Alebo neriešiť hmotnosť na ebiku, ako to mate vyskúšané vy?
tak medzi týmito plášťami je obrovský rozdiel a rozdiel je aj či aggresor 2,3 alebo 2,5... gúľa sa to dobre, ale brzdi to menej ako dissector