Live Activity - presne nad tým som rozmýšľal prečo tie cviky - prípadne grafy nezobrazuje súčasne mobil... čo ma naopak necháva úplne chladným je platiť si za výzvy a odznačiky
Som myslel, že sú tie veci drahé od GARMINU, tak nechajú CONNECT bez platenia. Ale ako vidím idú tiež týmto trendom, to ma celkom nasralo. Ale ma to ani neprekvapuje na druhú stranu, na tom sa dá pekne nabaliť. Prvej začnú jemne okresávať a ak im to nepojde, pojdu hlbšie, až obmedzia úplne a človek si to bude musieť zaplatiť.
pôjde, predplatena verzia ponúkne nastaviť vlastne URLa tým pádom tomu druhému stačí stále otvárať ten istý link. Bežne to pôjde tak ako doteraz, ze sa link bude generovať stále nový, aspoň tak som to pochopil
Phew. Som safe. Síce by som asi platil, lebo Garmin mám rád, ale strašne mi lezú na nervy tieto subscriptions modely. Niekde dávajú zmysel (cloud) ale často je to len ťahanie peňazí.
zaplatis si garmin connect, mapy.cz, stravu .....
jaaj je to sen mat tie iste mapy v zariadeni aj na webe pri planovani, jeden ucet kde si si viem naplanovat trasu, mat vsetky svoje aktivity, statistiky
Hlavne by sa mohli radšej venovať zariadeniam. Som nedávno updatoval, dnes som testoval Navi a oznámenia pred odbočkou mám tak z 1/3 prázdnu obrazovku . Občas zmizne aj kopec z climb pro.
Ved toto, keby to bolo aspon dokonale ale tam su take elementarne medzery a nedostatky na ktore garmin absolutne nereflektuje ani pri ziadostiach uzivatelov ,e pytat za to este peniaze je vrchol drzosti, ale kedze medzi slepymi jednooky kralom tak 🤷
No, poznám to aj z druhej strany, firma, ktorej robím distribútora, teraz zvýšila cenu za licencie (je v tom software, cloud, telekomunikačné poplatky) a tiež nadávame, ale chápem to. Ono totiž tých užívateľov (trebárs Garminu) sú milióny, každý má nejaký priestor na serveri, treba udržiavať software atď. a zisk zo samotných GPS prístrojov to fakt nemusí všetko vykryť.
Mňa predplatné tie štve, dosť ma napríklad nahneval Adobe s Lightroomom, ale na konci dňa to chápem. Tie objemy dát a neustály vývoj a aktualizácie software skrátka stoja majlant.
Pochybujem, ze Garmin potrebuje peniaze od ludi, ktori mimochodom uz raz zaplatili za zariadenia a nie malo. Oni maju obrovsku cast prijmov z leteckych systemov (spickove digitalne kokpity napr. G5000, G3000, to su stotisice dolarov za jeden system) a maju aj namorne navigacie.
Je to trend, už aj mapy.cz za chvílku mapy.com, koľko dlho boli zadarmo tiež. Prečo by si niečo nespoplatnili, keď možu, aj keby mali také zisky, že by nevedeli čo s peniazmi. Človek si musi riadne rozmyslieť už, čo si predplatiť a čo nie. Čo sa mu oplatí a čo nie.
A k tomu este dranka peniaze kazdy druhy na YouTube... Treba si to strazit, lebo je zrazu 50€ za taketo somariny mesacne fuc ako nic. Keby nebol planovac na Strave za paywallom neplatim ani to, aj ked po milione rokov konecne pridali v appke do grafov os na zobrazenie udajov.
Prevadzka kazdej takejto sluzby stoji peniaze (vyvoj, udrzba, ludske zdroje, hardver, konektivita, zabezpecenie atd. atd.). Uz vidim hocikoho z vas ako to platite zo svojich penazi a neprenesiete naklady na tych, ktori to pouzivaju. Hlavne ked sa nejedna o ziadne drobne ale o statisice/miliony rocne. Ak by ste boli financny riaditel firmy, mali stanovene nejake ciele a videli tie rocne zuctovania, rychlo by ste zmenili retoriku.
Stravu som si chvíľu platil, potom som sa vrátil so zariadením znova ku Garminu a tam sú tie dáta oveľa lepšie, takže som Stravu zrušil. Live segmenty ma už nelákajú a kvôli mape si ju zaplatím raz za mesiac, keď si chcem naplánovať jazdy na dovolenke. Ak by bol terajší Garmin platený, tak by aspoň ten plánovač mohol byť už na úrovni.
Je to trend, už aj mapy.cz za chvílku mapy.com, koľko dlho boli zadarmo tiež. Prečo by si niečo nespoplatnili, keď možu, aj keby mali také zisky, že by nevedeli čo s peniazmi. Človek si musi riadne rozmyslieť už, čo si predplatiť a čo nie. Čo sa mu oplatí a čo nie.
Ja nemam predpatene nic.
– Stravu pouzivam len ako uloznu mojich tras, inak tam vobec nechodim. Connect to tam posiela automaticky. (keby sa dali importovat moje stare trasy aj s poznamkami zo Stravy do Connectu, tak stravu vynecham uplne)
– Trasy si vytvaram v Komoote, kde som zaplatil jednorazavo 30€, abysom mohol planovat trasy celosvetovo.
– Pre hlbsiu orientaciu v terene pouzivam Locus Map 3 Classic a mapy stahujem zadarmo odtialto. https://www.openandromaps.org/en/downloads/europe (Staci kliknut na Locus odkaz pri danej mape a Locus si to stiahne sam)
V skratke, naplanujem v Komoote, poslem do Garmina aj do Locusu a viac neriesim.
@Jezus nie je problém s platbou, ale to čo za ňu dostanem. K zariadeniu by mala byť nejaká apka asi automaticky. Niekomu stačí iba nahrať jazdu a pozrieť si km a výškové. Niekto používa tých dát viac, ale stále je to iba zobrazenie tvojich dát, ktoré vidíš aj na zariadení. Niečo navyše už je virtuálny tréner, alebo nejaké skutočné rady, ktoré si viem predstaviť, že budú platené, ak si ich dotyčný nevie prečítať z vlastných dát, alebo si neviem sám pripraviť tréning a pod. Nie však typu, že mi pri Body battery vypíše, že 95% znamená, že mám dosť energie na dnešný deň.
Hej ale tu ide o to, ze ta firma tie zariadenia predava a urcite nie s malou marzou. To nie je ako Strava, ze ma hlavny prijem len z predplatneho.
Pokial nezacnu obmedzovat free verziu, tak mi je to jedno, mozem si tu akurat zamindzovat Ja by som si to predplatil iba vtedy, ak by pridali do planovaca Mapy.cz. Napiste niekto Lukacovicovi
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Enshittification: https://www.youtube.com/watch?v=wVYG1mu8Lg8
jaaj je to sen mat tie iste mapy v zariadeni aj na webe pri planovani, jeden ucet kde si si viem naplanovat trasu, mat vsetky svoje aktivity, statistiky
Mňa predplatné tie štve, dosť ma napríklad nahneval Adobe s Lightroomom, ale na konci dňa to chápem. Tie objemy dát a neustály vývoj a aktualizácie software skrátka stoja majlant.
Ja nemam predpatene nic.
– Stravu pouzivam len ako uloznu mojich tras, inak tam vobec nechodim. Connect to tam posiela automaticky. (keby sa dali importovat moje stare trasy aj s poznamkami zo Stravy do Connectu, tak stravu vynecham uplne)
– Trasy si vytvaram v Komoote, kde som zaplatil jednorazavo 30€, abysom mohol planovat trasy celosvetovo.
– Pre hlbsiu orientaciu v terene pouzivam Locus Map 3 Classic a mapy stahujem zadarmo odtialto. https://www.openandromaps.org/en/downloads/europe (Staci kliknut na Locus odkaz pri danej mape a Locus si to stiahne sam)
V skratke, naplanujem v Komoote, poslem do Garmina aj do Locusu a viac neriesim.
Pokial nezacnu obmedzovat free verziu, tak mi je to jedno, mozem si tu akurat zamindzovat