https://www.mojapeticia.sk/campaign/dajme-sancovej-sancu-na-zivot/0ee2bb76-042e-4f22-969b-d88922f5fd7d
posledný komentár: 20. 11. 2025 o 20:20
posledný komentár: 23. 5. 2025 o 8:07
posledný komentár: 20. 11. 2025 o 20:20
posledný komentár: 23. 5. 2025 o 8:07
https://bratislava.zoznam.sk/primator-vallo-pod-palbou-kritiky-rekordne-platy-pre-vedenie-mesta-a-stupajuce-dane-pre-ludi/
https://bratislava.zoznam.sk/primator-vallo-pod-palbou-kritiky-rekordne-platy-pre-vedenie-mesta-a-stupajuce-dane-pre-ludi/
Ten clanok je Winklerova platena reklama?
V clanku z 27. 3. 2025 sa pise o zvyseni Vallovho platu v roku 2023 a zvyseni dani od 1. 1. 2020... wtf?
hlavne ze jeho sofer vozi z palisad z toho trojposchodoveho minidomceka co nadobudol zrejme z toho primatorskeho platu(lepsie povedane jedneho z tych dvoch domcekov, ten druhy je dedicstvo po bolsevickom strykovi ministrovi asi) do roboty kazde rano sofer autom a druhy sofer deti do skoly. cyklopruh potvora jedna nevyznacil, asi neni treba.
do dalsich volieb si z neho robte pana boha slusnosti,skromnosti a budovatela svetlych cyklistickych zajtrajskov, snad po nich za tie rozkradacky verejnych financi skonci v base. jedine co mi neni jasne je, ci je tak blby alebo az moc sikovny. asi skor to druhe, maju to v bolsevickej rodine v genoch.
jo, a priprav si penazenku na nove dane z nehnutelnosti, budes prekvapeny, sice za ne nedosanes ako protisluzbu ako obcan nic navyse ale to nevadi, na magistrate mozno aspon rozsiria flotilu sluzobnych aut, vraj dako vozovy park zostarol. na mhd asi neostane ale neva, sak vlastne podporujeme cyklodpravu.
Predpokladám, že podľa vyjadrení si zásadový človek a tvoj ctený zadok nikdy nesedel v aute a ani nebude.
Nie každý, kto sedí v aute to robí z lenivosti. Napríklad kolegyňa, z Petržalky do roboty Prievoze je autom v robote za 15 minút. MHD to je 55-60 minút a to ešte skoro 2km šliape pešo, lebo to je najkratšie časovo. A nie, nechodí autom, ale busom Ja to mám autobusom cca 50 minút ráno, 70 minút po obede a v rámci šetrenia času to mám cca 1,5km pešo. Ak by som mal čakať ma ten posledný/prvý bus nech toľko nechodím, mám to ďalších cca 10-15 minút. Autom to je 15 minút a nie, nechodím autom, chodím bikom. Samozrejme, obaja by sme mohli, keďže je rozdiel do roboty cestovať za 5x40 minút, alebo 5x120 minút. Ale ale podľa teba ak by sme si to vybrali, tak je to len pre zosilnenie nášho osobného butthurtu. To isté potom platí aj o kolegovi z bývalej roboty, kde autobus SAD z jeho jediny odchádzal buď o 6:00 alebo 8:00 a cesta do práce trvala hodinu. Keďže práca začínala o 8:00, a skôr začať pracovať nemohol, tak zvyčajne ako socka sedel na stanici a čakal 45 minút, kým odtiaľ vypadol, aby na 8:00 došiel do roboty. Po práci autobus o 16:00 nestíhal, lebo do 16:30 v robote, potom išiel ďalší 18:30. Ďalší išiel až na druhý deň. Tiež podľa teba asi posiloval butthurt, lebo jeho slovanský folklór by sa stratil. Prečo by ako normálny človek nemohol odísť do roboty o 7:00 a vrátiť sa o 17:30, ale musí plniť tvoju predstavu, že musí o 6:00 chytiť bus do práce, aby došiel z práce o 19:30, lebo podľa pána je to lenivé hovado, že si dovolil ísť autom?
Bývam na ulici, kade musia prejsť všetky vozidlá, ktoré smerujú smer Rusovce, alebo od smeru z Rusoviec, presnejšie kruháč, kde sa spája Dolnozemská a Panónska. Vieš čo, tiež tu nechcem mať žiaden tranzit. Nie som občan nižšej kategórie ako obyvateľ Vajanského. Alebo spomínaná kolegyňa býva na Einsteinovej. Tiež nechce tranzit. Ale mesto povedalo, že pre ňu je tranzit v poriadky, pre Vajanského nie. Tiež je občan nižšej kategórie zrejme. Známy býva na Gagarinke, priateľka na Hany Meličkovej. Ani oni nechcú tranzit.
po takejto/tejto vete ‘Predpokladám, že podľa vyjadrení si zásadový človek a tvoj ctený zadok nikdy nesedel v aute a ani nebude.'
je už siahodlhy text pod tým uplne zbytocny, akokolvek by bol prinosny a pravdivy
Ale aby som bol aj ja vecny, to ze pre primatora je auto "burzuazny nepriatel" si zistil kde ? V televizore, alebo hovorili na infovojne ?
Predpokladám, že podľa vyjadrení si zásadový človek a tvoj ctený zadok nikdy nesedel v aute a ani nebude.
Nie každý, kto sedí v aute to robí z lenivosti.
Stale rozmyslam, ci je to z tvojej strany trolling, cieleny hejt, alebo si jednoducho "len taky". Lebo na cloveka so zjavne vyssim vzdelanim mas ohromujucu schopnost nepochopenia pisaneho textu, nepochopenia vztahu pricina-nasledok, demagogie a acohentizmu.
Chodim autom takmer kazdy den v tyzdni, ak potrebujem. Ak nie, tak idem inac. Napriek tomu dokazem pochopit, preco su v meste bus pruhy, preco maju byt cyklochodniky a obmedzovany tranzit cez centrum mesta.
A ano, moja zasadovost sa prejavuje napriklad aj v tom, ze z Devina do Ruzinova idem po obchvate a nie cez Vajanskeho. A tak isto to urobim aj cestou z Niv do Mlynskej. A ak nahodou idem cez mesto, lebo zabudnem odbocit, nadavam sebe a nie Vallovi...
Ak nevidis rozdiel v tranzite medzi Vajanskeho a koncom Petrzalky (medzi dvomi nosnymi komunikaciami) alebo Gagarinkou, mam opat potrebu pochybovat o tvojich kognitivnych schopnostiach, alebo uprimnych umysloch. Hejtu zdar a pozor na tych zakernych jazdcov apokalypsy v ciernom, ich sezona sa rozbehla...
Edit:
Jo a k tym kategoriam obcanov - ako hovori moj kolega, toto zariadili uz Fenicania, ked vynasli peniaze. Predpokladam, ze tvoj byt bude lacnejsi ako porovnatelny v "lepsej lokalite. Detto na Gagarinke, alebo na Prievozskej, alebo kdekolvek na tranzitnej ulici. Takze je to tvoja volba, ked byvas v takej lokalite, nieco za nieco. Mozes sa kludne presunut o par ulic dalej od tranzitu, staci priplatit. Takto si rovnako smutno-smiesni ako ludia, ktori usetrili kupou pozemkov, ktore domaci nechceli a potom v TV nariekaju, ze ich ma niekto odskodnit, lebo stavali v zaplavovej zone.
Ja chápem prečo sú v meste buspruhy, aj cyklotrasy. Ale skús mi ešte raz vysvetliť, že prečo ľudia v MHD cestujú pomalšie cez Vajanského teraz, ako pred vznikom cyklopruhov. Niečo sa zmenilo, niečo čo spôsobilo, že MHD sa spomalila na danom úseku (sú k tomu aj tvrdé dáta). Tak čo to spôsobilo?
A nie, nevidím rozdiel medzi obyvateľmi Petržalky žijúcich okolo Einsteinovej, Dolnozemskej a Panónskej (je ich viac, ako ich reálne žije v okolí Vajanského) a obyvateľmi Vajanského, dokonca v celom Starom meste. Tiež majú nárok na svoj kľud. Vajanského bolo budovaný ako vnútorný okruh mesta (ak nevieš, čo to je, tak si to nájdi a aj na čo to slúži). Ty si len rozhodol, že obyvatelia Petržalky sú občania 2. kategórie a nezaslúžia si rovnaký prístup ako občania na Vajanského.
Tranzit - definícia, čo sme sa učili na vysokej škole: preprava alebo prejazd osôb alebo tovaru do cieľového miesta cez cudzie územia , ktoré nepatria danému územiu, resp. krátkodobý pobyt cestujúcich na istom území medzi dvoma cestovnými bodmi. Zjednodušene, aby si to pochopil. Ak bývam vo Vydrici a idem do Umelky na pivo, vykonávam tranzit cez Vajanského. Ak idem z mojej izby v byte na WC, tak vykonávam tranzit cez chodbu. Snáď chápeš.
Obyvatelia Petržalky tvojej zásadovosti tlieskajú, keď využívaš obchvat cez Petržalku, sme radi, že si jedno z viac ako 170 tisíc vozidiel, čo prejde po D1/Einsteinovej za 24 hodín. Po Vajanského náš ctený primátor tvrdil, že jazdí za 24 hodín nejak do 10 tisíc vozidiel, aspoň tak som to našiel. Ceníme všetci, v Petržalke, že sme dobrý len na to, aby sa v centre mali lepšie a my horšie.
Ešte k tvojmu editu: keď mi dáš peniaze, kľudne sa presťahujem inam. Je to predsa jednoduchšie. Vlastne zaplať do každému. K cene môjho bytu, banka ho pred 3 rokmi nacenila na 230 tisíc €, má plus mínus rovnakú hodnotu ako podobne veľký byt v centre. Ale neboj, ja to chápem, ty si ten tranzit, teba to netrápi. Ži si svoj krásny sen v Devíne a teš sa, že že ty si ten, čo robí tranzit a vlastne si osoba, proti ktorej bojuješ. Niekto by povedal, že si pokrytec. Už sa len natíska otázka, prečo nejazdíš z Devína do Ružinova MHD, ale autom? Však autá sa fuj a budeš mať z nich ten butthurt.
PS: Ak si pozrieš staršie diskusie k Vajankého, všetky moje prispevky boli, že celé to nie je postavené podľa normy, ak sa bavíme o technickej stránke veci, a ak sa bavíme o ideovej stránke veci, že Vajanského sa dalo riešiť aj inak bez negatívneho dopadu na MHD. Ale niekto spravil hurá aukciu, že zarezali sme autá, cyklisti majú cyklotrasu (možno mi ešte vysvetlíš, prečo cyklisti stále jazdia na danom úseku popri Dunaju a nie po cyklotrase) a zvyšok nás netrápi. Ak sa niekto ozve, že okrem IAD to odniesla aj MHD, tak znie odpoveď v štýle, či nechápem, že sme zarezali autá a o tom nám ide. Nikdy som netvrdil, že sa nemajú budovať cyklotrasy, či bus pruhy. Ale Vajanského je ukážka fušeriny. Ďalšia ukážka fušeriny je už spomínaná trasa Molecova-Janotova-Hani Meličkovej, kde projektrant zabudol, že trolejbus nie je autobus a to trakčné vedenie tak trocha potrebuje, ak chce jazdiť a nepresunul ho na vhodnejšie miesto. Tak isto to nejak zázračne išlo bez betónových obrubníkov. A zázračne, ak by som zobral meter, tak mám pocit, že nenamerám minimálne šírky pruhov pre vozidlá podľa normy. Ale koho by to predsa trápilo, ide len o MHD.
A ďakujem za upozornenie na zákerných jazdcov apokalypsy. Možno by si mohol pridať aj ninjov-bežcov (nie som jediný, ktorý s nimi má problém). A som rád, že si z toho robíš srandu, že niekto nedodržiava predpisy. Je to taká nepodstatná vec. Ale keď príde k zraneniu, či umrie taký jazdec alebo bežec, tak sa nezabudni biť do pŕs, že fuj zlý šofér, za to jazdec/bežec nemôže ani náhodou a nájdi aspoň 10 výhovoriek, prečo to nebola chyba jazdca/bežca.
Nie, ked sa ti psychopati cez znepokojene matky pokusali presasdit ten cyklopruh medzi racianskym a hlavnou stanicou trocha som sa v tom zacal angazovat lebo co je vela to je moc, karadzicova a harmincova stacili,(a hrozilo to aj na racianskej a este to imho neni za vodou, minimalne tie semafory cielene nastavili tak, aby bola prejazdnost mensia). jedno treba timu vallo nechat, a sice ze su komunikativni, teda lepsie povedane, su ti ochotni vysvetlit preco to tak chcu, povacsine "lebo", na diskusiu a pocuvanie argumentov druhej strany uz moc nie su. a sudruh primator uz vobec ne.
Ale aby som bol aj ja vecny, to ze pre primatora je auto "burzuazny nepriatel" si zistil kde ?
Tak cela jeho bolsevicko progresivna kariera je postavena na tom, ze auta su zle, su to priam nepriatelia cloveka, treba ich vytlacit, znicit atd. okrem tych jeho aut samozrejme. nech zije bike a elektricka. ked som jeho namestnicke povedal, ze ved to ide vyriesit lahko, podobne ako napr. v zurichu ze za vjazd do mesta mimo obchvatov rezidenti 1000E rocne, nerezidenti 2000E rocne a parkovne v meste 10E na hodinu tak "joj ale to nemozeme". Preco? "no to viete, to by nas ludia...." skratka by sa to dotklo aj jedinych spravnych progresivnych slovenskych volicov a to teda ne, aj ti maju svoje prava. Tak budemem roz*****t peniaze vsetkych na blbosti a riesit ako to progresivni bolsevici vedia, buzerovanim vsetkych, asi tuto metodu zdedil po svojom strykovi, clenovi UV KSS. (cim sa nechcem dotknut jeho literarnych diel ktore si neodvazujem posudzovat ale citat sa dali)
V televizore, alebo hovorili na infovojne ?
televizor nepozeram, citam len der spiegel, le figaro a israel hayom. Obcas ale skor vynimocne new york post. infovojna neviem co je.