Presunúť XCM Slovenský raj na jar, organizovať ho v lete alebo na jeseň?
jar 10% [ 8 ]
leto 27% [ 21 ]
jeseň 62% [ 48 ]
Celkový počet hlasov : 77
- neviem ake mas informacie co sa tyka "odmenovania zbludilcov", mne sa donieslo ze to pokaslali regulovcici. vraj ich v prvom kole z veducich miest omylom poslali tu poslednu slucku aj so zjazdikom potoka 2x... ak je to pravda tak ich s velkou pravdepodobnostou pripravili o dobre umiestnenie (podaktorych mozno o vitazstvo).


Ja som postrehol iba komentar moderatora a vyznelo to tak ako som napisal. A k to bolo vinou regulovcikou asi chyba je v organizacii a to moralne ocenenie tym odklonenym pravom patri ( presne toto sa stalo mojmu synovi, kde ako jediny vo svojej kategorii bojoval na trati na Slanskom maratone a az na moj mail, kde som pozadoval vysvetleni prislo PREPACTE ) a v tomto pripade je to pekne gesto od organizatora, ze si chybu priznal.
Co sa tyka vyberu trate, myslim ze trat svojim charakterom je Slovak paradise :wink: diskutabilny potok, bol spestrenim, rebriky v Tiesnine su rarita. O asfalte sa toho popisalo vela, ale ako Zusky postrehol v jednej pravotocivej zakrute si to niekto ustlal a zopar bikerov tam malo na male. Tie kratke priblizovacie useky vobec neriesim. A zmena trate smerom viac do raja, stoji a pada na SNPSR ato je iny problem. A celkovy dojem v suvislosti s reklamou, propagaciou musim skonstatovat ze som aj ja cakal viac. Neda mi nespomenut Kralovsky maraton kde ho na prvy krat doviedli skoro do dokonalosti. Ale aj tak Šafrankovcom patri velka vdaka za ich obetavost, cas a nadsenie pre tento sport. Spisska takychto ludi potrebuje ako soľ.
EDIT : pretek dokoncilo 271 pretekarov - slusna ucast


Naposledy upravil drotar dňa 21.09.2008 - 10:36:23, celkovo upravené 1 krát.

21.09.2008 - 10:00:45
00
[quote=""]FOTO triedime, mixujeme, generujeme a určite čoskoro nahodíme ...

re petos

dakujeme a myslim to mnohe objasnilo. moj nazri je ze vzdy su skor vypuklejsie nedostatky a tie sa vzdy prejavia. ale spomenme klady:

trat: nadherne miesta a trat veduca bezne nedostupnou lokalitou, dalej jedinencny canyoning co je velmi pekna cast najma ked ide spalier cyklistov a tos a len tak nevidi, dalej po trati pesi turisti ktory vzdy sa usmiali a zamavali(konecne nie je cyklista public enemy), a tymto pozdravujem nadhernu blondinku jej usmev bol lepsi nez Enervit..sorry :)

velke pozitivum..v slovenskom marazme niekto nieco robi pre ludi a tos a musi ocenit, bolo z akcei rozhodne citit ze to robia cyklisti pre cyklistov..su akcie kde je to zaplat a vypadni, tu rozhodne nie

akcia je myslim svojim zameranim vhodna na jesenne vyjazdenie bez stresu z nahanania minut, k tomu svedci aj idea polovnickeho bufetu..bolo tam prijemne, miesto na srandicky a zoznamenie sa...jednoznacne kladne a podakovanie..mam v pazi ze som tak kvocal 20 minut ale ten zazitok sa zopakuje mozno o rok..

petos vdaka celemu timu, verim ze nedostatky nenechaju nikoho znechutit, kolajnice akcie su nastavene skutocne dobre...!

ono to clovek spozna az ked nieco organizuje, ake je to nelahke a verte tu na slovensku sa "nabalit"takto neda!!!

raj forever :-)!!!

ta
21.09.2008 - 10:05:54
00
skoda ze som nesiel :(
mohlo byt dobre :D


to ver.. aj ked do nazvu tento rok by som dal slovko ICE:-) ale parada
21.09.2008 - 10:19:10
00
Mne sa na trati aj vyborne pretekalo, neustale som niekoho predbiehal (obcas aj niekto mna). Kedze som tradicne startoval posledny, velmi som ocenoval dostatok miesta na predbiehanie (casto bolo treba ist stredom medzi 2-ma bikermi).

S radom pri prezentacii som problem nemal, prezentoval som sa v piatok medzi prvymi - este balili tasky. Prihlasku som mal vytlacenu a podpisanu. Uz vtedy niekto riesil ze ju nema vytlacenu, preto organizatori zabezpecili ich namnozenie. Potom v sobotu ma dlhy rad sokoval, no pokojne som sa "predbehol" - odovzdal som kluc na recepciu. :D

ad sprchy: boli v kempe - biela budka zhruba v strede pod lesom a dalsia uplne na konci (100 m od 1. obcerstvovacky). Sprcha ma nakoniec cakala aj v BA, mlaky a dazd umyli bike lepsie ako hadica v kempe. :D

ad doprava IC: kazde IC-cko ma radeny vozen s uschovnou batoziny. Aj pre bike treba miestenku. V celom IC 500 Krivan som mal jediny bike, mal miesto 121 - strede. Ale kedze bol sam, bol "pri okne" - oprety o bok. Pre tych co sa boja, batozina je cely cas uzamknuta a v IC sa o to celu trasu stara 1 clovek.
21.09.2008 - 10:34:21
00
Kedze som sa na start nepostavil, nemozem hodnotit veci s tym suvisiace. Napriek tomu som vacsinu vyssie spominanych problemov nepriamo pocitil. Vzhladom na to, ako tu Petos prezentoval pripravy, bol som z organizacie sklamany. Kralovsky maraton postavil latku velmi vysoko, je s cim porovnavat.
Po casti trate som sa pohyboval pesi. Prostredie bolo naozaj nadherne a bolo by skoda nevratit sa tam o rok uz na bicykli. Na nosenie biku som zvyknuty, akekolvek prekazky na trati ma posunu vpred. Aj ked so startovym cislom, jazdim pre radost, nie o preteky.
Organizatorovi prajem dobry vyber ludi pre spolupracu do dalsieho rocnika.
21.09.2008 - 11:26:47
00
:!: VELKA VDAKA to Petos family :!: , nielen za tento pretek... Myslim, ze maju velku zasluhu na zviditelneni Raja u cyklistov (aspon co sa tyka mna, ja sa tam isto opat vratim, ci uz s bajkom alebo bez neho...) a zviditelneni cyklistiky u okoloiducich a povzbudzujucich pesich turistov :!:

Dakujeme za peknu akciu! polovnicky bufet..velke podakovanie milym damam..kolace super a gulas vynikajuci..ten v cieli az tak nechuti:-( pekna akcia... tesime sa na rok! a aj na fotos 2+2 stvorica v cieli..stafetu stvoric nevyhlasili:(

Ale aj tak sme boli najlepsi, asi aj najhlucnejsi "peloton" :P nasej stvorke vcera naozaj neslo o to, prejst trat za co najkratsi cas, ale prave naopak (ten maly okruh s polovnickym bufetom a canyoningom sme si chceli dat este raz :lol: ) a tak sme mali dostatok casu uzit si Raj s krasnymi vyhladmi, o atrakciach ako rebriky a mostiky ani nehovorim (aj ked som mala "bobany", ked sme sa v tretrach s bajkom "na pleci" stverali po skalach a klzkych mostikoch :oops: ).
A kedze moja polovicka ponala pretekanie na dlhej trati podobne, najblizsi tyzden - cestoviny z ceny utechy :D
21.09.2008 - 11:30:04
00
Na maratóne v Raji som bola prvýkrát, páčilo sa mi veľmi, bohatý obsah tašky, ktorú som dostala pri prezentácii ma príjemne prekvapil, to čakanie pri prezentácii bolo dlhšie, ale také niečo mi náladu nedokáže pokaziť, chcela som si vychutnať krásnu prírodu a jazdu na bicykli.
To sa aj stalo. Ďakujem za super zážitok !
Ďakujem aj pánovi fotografovi v žltej bunde, ktorý stál na úseku s reťazami, že mi pomohol s bicyklom, dosť sa tam na skalách šmýkalo, neviem, ako by som to sama zvládla. K tomu ma
zajtra čaká artroskopia kolena, tak som bála na to koleno spadnúť. Fakt veľmi ďakujem.
21.09.2008 - 12:54:51
00
... Ďakujem aj pánovi fotografovi v žltej bunde, ktorý stál na úseku s reťazami, že mi pomohol s bicyklom, dosť sa tam na skalách šmýkalo, neviem, ako by som to sama zvládla. K tomu ma zajtra čaká artroskopia kolena, tak som bála na to koleno spadnúť. Fakt veľmi ďakujem.


V zltej bunde? Myslim, ze to bol prave organizator - pan Sofranko, ktory toho vcera stihol naozaj vela 8)
A Džanita, zajtra drzim palce :!:
21.09.2008 - 13:06:20
00
... A zmena trate smerom viac do raja, stoji a pada na SNPSR ato je iny problem...


Ja si myslím že stojí a padá aj na samotných cyklistov a v negatívnom svetle pri rozhodovaní pri schválení inej trasy od S-NP SR( napr. Glacká cesta) sa podla mňa môže ukázať hlavne nepovolený pohyb cyklistov v národ.parku kt.je badateľný na Geravách(kde som ich ako turista stretol) a čo je horšie aj v národných prírod.rezerváciách ako je Holý kameň, Piecky ...
Tak potom sa nečudujme že S-NP-SR ide proti cyklistom ak oni sami konajú v rozpore s návštev.poriadkom. S-NP SR o týchto činnostiach vraj vie takže inú trasu vidím nereálne,čo je škoda... i ako cyklotrasu . A samotní cyklisti by tiež mohli prísť s návrhom a konať aby sa siet cyklotrás rozšírila v NP tam kde sa to dá a je to vhodné. Napr. vypracovať projekt rozšírenia cyklotrás, rokovat s lesmi,Správou ale to je už o inom... :-( a nie len bedákať
21.09.2008 - 13:40:59
00
Dakujem LiviaZV, vraj to nic nie je a rychlo sa to rozchodi, ale nie je mi vsetko jedno :( .
Však si to Ty v bledomodrej bunde, s ktorou som sa rozpravala po preteku a mali ste cervene auto vedla nasho strieborneho ? :)
21.09.2008 - 14:01:27
00
to ten Gulas hore na kopci, ten bol najsam-fasa (vyborny). Podla mna by sa to malo zaviest do sutaznych podmienok vseobecne - ze na 50km zjest 2 taniere gulasu :lol:
Akciu bez minusov (-) asi tazko niekto zorganizuje, mne sa to vcera pacilo - jedine, kebyze by bolo tak o 5 stupnov teplejsie :roll:
21.09.2008 - 14:27:40
00
... A zmena trate smerom viac do raja, stoji a pada na SNPSR ato je iny problem...


Ja si myslím že stojí a padá aj na samotných cyklistov a v negatívnom svetle pri rozhodovaní pri schválení inej trasy od S-NP SR( napr. Glacká cesta) sa podla mňa môže ukázať hlavne nepovolený pohyb cyklistov v národ.parku kt.je badateľný na Geravách(kde som ich ako turista stretol) a čo je horšie aj v národných prírod.rezerváciách ako je Holý kameň, Piecky ...
Tak potom sa nečudujme že S-NP-SR ide proti cyklistom ak oni sami konajú v rozpore s návštev.poriadkom. S-NP SR o týchto činnostiach vraj vie takže inú trasu vidím nereálne,čo je škoda... i ako cyklotrasu . A samotní cyklisti by tiež mohli prísť s návrhom a konať aby sa siet cyklotrás rozšírila v NP tam kde sa to dá a je to vhodné. Napr. vypracovať projekt rozšírenia cyklotrás, rokovat s lesmi,Správou ale to je už o inom... :-( a nie len bedákať

Toto sem nepatri ale mi neda nereagovat .
Add 1. profil mas prazdny tak neviem za co alebo pred kym sa skryvas
Add 2. Trasa Podlesok-Glacka cesta-Geravy je oficialne povolena cyklotrasa
Add 3. Ak niekto ide bikom cez Piecky je to s odpustenim magor nie biker
Add 4. Odkial vies ze podobne aktivity ohladom rozsirovanie cyklotras sa nekonaju ?
Tak vystup z tiena, nebedakaj, nekritizuj, ale pomoz dobrej veci, vsetci bikery ti budu vdacny
Cesky, Madarsky a Polsky turisti bikerom fandia a nemaju stym problem, tak preco sa stazuju iba Slovaci ? Aj na trati nas povzbudzovali iba Poliaci :shock:
Sorry za OT.
21.09.2008 - 14:28:44
00
... A zmena trate smerom viac do raja, stoji a pada na SNPSR ato je iny problem...


Ja si myslím že stojí a padá aj na samotných cyklistov a v negatívnom svetle pri rozhodovaní pri schválení inej trasy od S-NP SR( napr. Glacká cesta) sa podla mňa môže ukázať hlavne nepovolený pohyb cyklistov v národ.parku kt.je badateľný na Geravách(kde som ich ako turista stretol) a čo je horšie aj v národných prírod.rezerváciách ako je Holý kameň, Piecky ...
Tak potom sa nečudujme že S-NP-SR ide proti cyklistom ak oni sami konajú v rozpore s návštev.poriadkom. S-NP SR o týchto činnostiach vraj vie takže inú trasu vidím nereálne,čo je škoda... i ako cyklotrasu . A samotní cyklisti by tiež mohli prísť s návrhom a konať aby sa siet cyklotrás rozšírila v NP tam kde sa to dá a je to vhodné. Napr. vypracovať projekt rozšírenia cyklotrás, rokovat s lesmi,Správou ale to je už o inom... :-( a nie len bedákať



sory ale nie som zdejsi ale v Pieckach som bol..koho by tam napadlo trepat bicykel?? a kto bedaka?? tato akcia spravila pre raj vela!!!!
21.09.2008 - 14:35:12
00
to ten Gulas hore na kopci, ten bol najsam-fasa (vyborny). Podla mna by sa to malo zaviest do sutaznych podmienok vseobecne - ze na 50km zjest 2 taniere gulasu :lol:
Akciu bez minusov (-) asi tazko niekto zorganizuje, mne sa to vcera pacilo - jedine, kebyze by bolo tak o 5 stupnov teplejsie :roll:


tak od toho gulasu mas take zubky mily tigre hehe... nabuduce kto nebude mat v drese pagac alebo buchtu dostane penalizaciu 30s ..takemu bufetu sa neda odolat...:) suepr akcia na jesenne pojazdenie
21.09.2008 - 14:36:47
00
sory ale nie som zdejsi ale v Pieckach som bol..koho by tam napadlo trepat bicykel?? a kto bedaka?? tato akcia spravila pre raj vela!!!!

Sl. raj poznam celkom slusne aj ako turista aj ako biker, preto bikerov jazdiacich Pieckami a inymi roklinami nebudem komentovat. XCMaraton ukazal ze bikery maju svoje miesto aj v Sl. raji a dufam ze aj SNPSR urobi viac a pomoze rozvoju tohto sportu.
21.09.2008 - 14:47:27
00
keyboard_arrow_up