Nedeľné potulky pohorím⛰️ Žiar. Začali sme v obci Budiš, po za Jaseno hore, kúsok od Vysehradu sme sa dostali na hrebeň.. Na mieste zvanom🏠 4 Chotare sme prešli dolu na Prievidzku stranu a podhorim až na Rematu. Ďalej pekne ponad Sklenne, hrebeňom znova na 4 Chotare a smerom dole na Budiš
Výlet do Kremnických vrchov. Začali sme v Hornej Štubni smerom na Flochovu, pokračovali na sedlo pod Tablou a po hrebeni na Skalku.
Odtiaľ na Zlatú Studňu a Velestur. Dole do Kremnice a hybaj vyšlap na Krahule, pokračovali sme dole do Turčeka a ukončili sme to v Hornej Štubni.
Väčšina trasy bolo podmočena a pôda zerodovana. Na celej trase sa objavoval zvláštny ukáž. Zamrznuta voda vytvorila akesy vzduchové kapsy v pôde, čo spôsobovalo časté prepadavanie sa . Proste ste išli a zrazu ste sa prepadli 15cm do pôdy.
Celková trasa merala 60,6km
Nastupali sme 1715 výškových metrov.
Rekreačný výjazd na Martinské Hole. Netradičný začiatok pri rozhľadni nad obcou Bystrička. Odtiaľ na Stráne po tzv. Tankovej ceste a zo Stráni po medvedej ceste na Krizavu, potom prejazd po hrebeni na Humience a luxusným zjazdom dole do Bystričky. Celkovo 33km a 1290 výškových metrov počasie eňo ňuňo a výhľady tuty fruty.
Tam ti ani nemá kto pomôcť, keby čosi lebo tam moc ľudí nechodí. Treba byť hlučný. Marinada a ako vyzerá žltá spod Minčola minulý rok som bol len raz lebo to bolo rozbité po ťažbe
Pohodička piatocek, pohodové tempo. Z Kláštora pod Znievom na Valčiansku Javorinu, Jankovu a Skalky. Späť cez Vrícko. Najkuzelnejsie miesto bol háj plný medvedieho cesnaku. Ten cesnak bolo cítiť vo vzduchu.
Expedícia na Krížnu z Turca bola úspešná, ako inak.
Podhorie Veľkej Fatry nad Mosovcami je kúzelné ako z rozprávky. Nečudo že Revaiovci sa rozhodli tu prežiť kus svojho života. Neskôr nás svojou krásou opantala Žarnovická dolina. Skutočne krásna dolina v ktorej nestretne nikoho. Smerom na Krížnu sme si vychutnali impozantné výhľady a naše nohy mleli z posledného. Už sme mali v nohách 1500 vyskovych metrov. Nedotknutá krása Dedošovskej doliny nás sprevádzala na záver výletu. Kto chodí do Gadera, treba ísť ešte ďalej. Skutočný poklad sa nachádza v Dedošovskej doline.
62km/ 1700 výškových metrov a 7 a pol hodiny v sedle
Dnes sme zarezali plášte našich kolies do hôr Malej Fatry. Začali sme v obci Lipovec, pokračovali lesnou cestou popod horu až do Sucianskej doliny. Odtiaľ už len na Chatu Vendovka pod Malým Krivanom.
Na Vendovke necapuju tak sme išli na Chatu pod Magurou. Tu sme si dali výdatný obed a pokračovali sme na vrch Panosina a z neho pekne po žltej dole do obce Lipovec.
Prešli sme 37km a nastupali 1560 výškových metrov. Zvládli sme to za 6 hodín
Dnešným vyslapom som pokorili hranicu📈 40 000 výškových metrov. Pozbieral 🚴 som ich na 1278 km. Tohto ročný plán aspoň 70 000.
Takže slapal som na Martinské Hole a po hrebeni na Minčol. Počasie sa trošku vzburilo a výdatne pršalo 20 minút. Dazdik som preckal na Chata Javorina . Chodník na Minčol sa zmenil na potok. Takže dnes špinavé a mokré MTB. Bike vrzga, škrípe. Dostane dnes wellness. Ale aj ja. V kadi sa už voda vari
Nenáročná trasa z Kláštora pod Znievom do Kuneradu, odtiaľ na obed na Chata Javorina. V sedle sme strávili príjemných takmer 9 hodín pri ktorých sme pozbierali lahodnych 2270 výškových metrov, na 70km.
Trasa začala v Kláštore pod Znievom, pokračovala lesnou cestou ponad Sloviansku dolinu. Na jej konci sme servisovali kamarátovu prehadzovacku. Zvuky ktoré vydávala narusovali moje duševné zdravie.
Hneď potom sme sa prehupli na koniec Valcianskej doliny, na križovatku Kupel. Po pár zákrutách nás vítalo sedlo Majbikova.
Trailom Ozembuch, k zámku Kunerad. Jeden člen výpravy zobral tento názov trailu doslovne. Nech je mu zem ľahká ? ?
Z Kuneradu cez Svitacovu dolinu sme slapali smer Veterné. To sme ešte netušili že po svojích budeme šlapat a bicykle tlačiť asi 1km na Veterné. Úplná otrocina!
Neskorý obed na chate Javorina a dole trailom a neskôr po modrej značke do Bystricky a smer Kláštor pod Znievom.
Kolegyňa z Turca ma inšpirovala na túto trasu. Stráne - Martinské Hole - Veľká Lúka - Veterné - Horná Luka zjazd do Valce a koniec v Kláštore pod Znievom. Výlet sme absolvovali na sklonku dňa, takže sme si vychutnávali úchvatné výhľady pri západe Slnka
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
⏳Celkový čas: 6:17hod
↔️Celková dĺžka: 57.16km
📈Nástupné výškové metre: 1366m
⛰️Najvyšší bod: 856m.n.m.
Kto má záujem môže sa k nám pripojiť. Stačí napísať správu
Odtiaľ na Zlatú Studňu a Velestur. Dole do Kremnice a hybaj vyšlap na Krahule, pokračovali sme dole do Turčeka a ukončili sme to v Hornej Štubni.
Väčšina trasy bolo podmočena a pôda zerodovana. Na celej trase sa objavoval zvláštny ukáž. Zamrznuta voda vytvorila akesy vzduchové kapsy v pôde, čo spôsobovalo časté prepadavanie sa . Proste ste išli a zrazu ste sa prepadli 15cm do pôdy.
Celková trasa merala 60,6km
Nastupali sme 1715 výškových metrov.
Ak sa chces pridať na podobné výlety, napíš!
https://www.mtbiker.sk/forum/mtb-akcie-vyjazdy/kremnicke-vrchy-t19554-450.html
https://www.mtbiker.sk/forum/mtb-akcie-vyjazdy/kremnicke-vrchy-t19554-450.html
Tak to môže mať aj Malá aj Veľká Fatra. Ale keďže vyrážame z vačša z Turca, lebo sme z Turca. Tak výjazdy z okolia Martina. Stačí?
Tak si v lese, v hore. Tu nejde o to či sa stretneš s medveďom ale kedy sa s ním stretneš.
Marinada a ako vyzerá žltá spod Minčola minulý rok som bol len raz lebo to bolo rozbité po ťažbe
Štyri hodiny jazdy, 37km a 1117 výškových metrov
https://maps.suunto.com/move/erikfigura/681de6822b90fa6658894f78
Podhorie Veľkej Fatry nad Mosovcami je kúzelné ako z rozprávky. Nečudo že Revaiovci sa rozhodli tu prežiť kus svojho života. Neskôr nás svojou krásou opantala Žarnovická dolina. Skutočne krásna dolina v ktorej nestretne nikoho. Smerom na Krížnu sme si vychutnali impozantné výhľady a naše nohy mleli z posledného. Už sme mali v nohách 1500 vyskovych metrov. Nedotknutá krása Dedošovskej doliny nás sprevádzala na záver výletu. Kto chodí do Gadera, treba ísť ešte ďalej. Skutočný poklad sa nachádza v Dedošovskej doline.
62km/ 1700 výškových metrov a 7 a pol hodiny v sedle
Video-animacia trasy:
https://maps.suunto.com/move/erikfigura/6820b5346384744ac0549257
GPX:
https://api.sports-tracker.com/apiserver/v1/workouts/export/AJ_afFWwf7MIYKd14XA9InlWXsxd9XGfDGERP89ZnjlwkZaNtZfKy7c9KXOh6M1-yg==?brand=SUUNTOAPP
Dnes sme zarezali plášte našich kolies do hôr Malej Fatry. Začali sme v obci Lipovec, pokračovali lesnou cestou popod horu až do Sucianskej doliny. Odtiaľ už len na Chatu Vendovka pod Malým Krivanom.
Na Vendovke necapuju tak sme išli na Chatu pod Magurou. Tu sme si dali výdatný obed a pokračovali sme na vrch Panosina a z neho pekne po žltej dole do obce Lipovec.
Prešli sme 37km a nastupali 1560 výškových metrov. Zvládli sme to za 6 hodín
Video animácia trasy
https://maps.suunto.com/move/erikfigura/683324bbe203413218020df7
Takže slapal som na Martinské Hole a po hrebeni na Minčol. Počasie sa trošku vzburilo a výdatne pršalo 20 minút. Dazdik som preckal na Chata Javorina . Chodník na Minčol sa zmenil na potok. Takže dnes špinavé a mokré MTB. Bike vrzga, škrípe. Dostane dnes wellness. Ale aj ja. V kadi sa už voda vari
Trasa začala v Kláštore pod Znievom, pokračovala lesnou cestou ponad Sloviansku dolinu. Na jej konci sme servisovali kamarátovu prehadzovacku. Zvuky ktoré vydávala narusovali moje duševné zdravie.
Hneď potom sme sa prehupli na koniec Valcianskej doliny, na križovatku Kupel. Po pár zákrutách nás vítalo sedlo Majbikova.
Trailom Ozembuch, k zámku Kunerad. Jeden člen výpravy zobral tento názov trailu doslovne. Nech je mu zem ľahká ? ?
Z Kuneradu cez Svitacovu dolinu sme slapali smer Veterné. To sme ešte netušili že po svojích budeme šlapat a bicykle tlačiť asi 1km na Veterné. Úplná otrocina!
Neskorý obed na chate Javorina a dole trailom a neskôr po modrej značke do Bystricky a smer Kláštor pod Znievom.
Video animácia trasy
https://maps.suunto.com/move/erikfigura/6873d0e511690c78df8f3272
Video animácia trasy
https://maps.suunto.com/move/erikfigura/6893a4448ed34a050b8a8994