Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
článok je písaný na vyburcovanie emócií; a kam že šiel, podvečer ? také reči ... v prvej várke teda bude pripravených 350 jedincov,“ zopakoval štátny tajomník. ... to akože do kotla s nimi ... ? a to budú jedince so štítkami v ušiach ? hádam nastúpia aj ĽM
Donekonecna tie iste dristy o premnozeni, strielani... Hlavne ze polovnici nevedia poriesit ani raticovu zver. Jedna sorta s lesnikmi. (ano viem, najdu sa vsade vynimky)
Mozno keby ludia zacali lomcovat mozgom a pouzivat ho, neboli by sme na SK v takych srackach (vo vsetkych oblastiach). Hned pri dedine z jednej strany 7 vnadisk z druhej 4+ (https://www.nlcsk.org/portal/apps/sites/#/vnadiska-diviaka). Kadavre pohodene pri cestach/chodnikoch po celom SK. Robime vsetko naopak nez radia odbornici a skusenosti ale nie, slovac pozna na vsetko zazracne okamzite riesenia ktore sice nefunguju ale to nevadi, aspon sa mozme lomcovat.
Len hlupak caka, ze polovnici vyriesia problem s medvedmi. Polovnici chcu medvedov strielat a strielat ich mozu ked su s nimi problemy.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
tak ako sa celoeurópsky znížila ochrana vlka rovnako sa pôjde severskou cestou pri regulácií medveďa.ochranári k tomuto stavu prispeli mierou viac ako vrchovatou.
Keby sa uz konecne zacala samoregulacia idiotov, napriklad by sa mohli prestat mnozit, alebo aspon nepisat tie somariny na internety. Tato krajina je v neskutocnych srackach a debilom staci nepriatel medved, brusel, ochranar. Aspon mlady to uz chapu a idu od vas co najdalej. Sa tu pozeriete, ked uz nebudete mat koho.
Ale v tom článku je aj napísané že to nie je pravda a žiadne VNADISKA.
v ktorom clanku? na aktuality.sk? bud to nevidim, pozerám iny clanok alebo?
ps,edit: ani emotivne ladeny clanok na pravde nehovori nic o vnadisku (cim ho sice nepotvrdzuje, ale ani nevyvracia... ak si nemo tymto vysvetlujes 'ziadne vnadiska'...)
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Viacerí miestni pripomínajú, že problém so stretmi s medveďmi trvá roky. „Nie je to len náš výmysel. A nikto ich sem nijako nevábi, ako sa snažia nahovoriť niektorí aktivisti
Neďaleko Detvy usmrtil medveď 59-ročného muža, podľa štátnych ochranárov mal ťažké zranenia hlavy. Udalosť sa stala v lokalite Zapriechody, približne kilometer od intravilánu v lesnom poraste.
Mimovládni ochranári zo združenia Ursia našli neďaleko miesta útoku posed s vnadiskom, na ktorom bola rozsypaná kukurica a iné obilniny. Blízko bolo aj ležovisko medveďa s trusom plným kukurice. Na vnadidle boli stopy väčšieho medveďa aj mláďaťa.
prepáč, ze ti (ps, edit:nemo1) budem oponovať, ale prekrúcaš (buď nevedome, alebo cielene):
'Ale v tom článku je aj napísané že to nie je pravda a žiadne VNADISKA.'
„Ďalším dôvodom, prečo Švédi môžu počty medveďa masívne regulovať, kým my nie, je fakt, že Švédsko má o svojej medvedej populácii detailné informácie. Zber vzoriek tam prebieha prakticky celé obdobie, počas ktorého sú šelmy bdelé. Nielen cielene, ale aj dobrovoľne. Lesníci, poľovníci, turisti a iní návštevníci lesov z vlastnej iniciatívy zbierajú vzorky a odovzdávajú ich príslušným orgánom na analýzu“
pre nemo1, k 'ziadne vnadisko', sice textu od Michala Kiču asi nebudeš verit (napisane vcera):
"‼️ Incident je predmetom objasňovania. Z miestnych zdojov sa mi ale dostali infomácie, že približne 500 metrov od miesta incidentu a približne 350 metrov od najbližšieho obydlia by sa malo nachádzať vnadisko. Očitý svedok zaregistroval približne 20 metrov odtiaľ ležovisko medveďa a trus medveďa so stopami kukurice. Tento nález mal byť už ďalej ohlásený a objasňuje sa. Prekvapuje ma zároveň, že nebol súčasťou zverejnených informácií zo strany ministra Tarabu a štátneho tajomníka Kuffu, pretože sa môže jednať o informácie kľúčové pre vyšetrenie incidentu, ak sa potvrdia."
prepáč, ze ti (ps, edit:nemo1) budem oponovať, ale prekrúcaš (buď nevedome, alebo cielene):
Viacerí miestni pripomínajú, že problém so stretmi s medveďmi trvá roky. „Nie je to len náš výmysel. A nikto ich sem nijako nevábi, ako sa snažia nahovoriť niektorí aktivisti--toto je z članku--
Esteze mame takych gerojov, co jelenej nosia "seno", inak by tie chudata zvierata pokapali od hladu a polovnici by sa za nimi museli trepat do lesa a nie autom za dedinu. Videl a dodialky som citil stovky vnadisk. Seno je na nich skor vynimkou. Vacsinou je tam jadrove krmivo, burgyna, sol a potraviny vsetkeho druhu. Seno zeru akurat tak volici dnesnej koalicie.
nemo1 ak pôjdeš niekedy na Maguru od nás po zelenj TZ, tak kúsok pod murovanou chatou pod Rovňou je taká malá čistina a posed. Večne sú tam vysypané jablká, nájdeš tam aj vnútornosti....rovnako aj na lúke pod Magurou.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.facebook.com/UrsiaSK/posts/657374127249126
neda sa mi kopírovať - pozrite poslednu vetu
(sice sprostredkovane, no uveritelne)
Mozno keby ludia zacali lomcovat mozgom a pouzivat ho, neboli by sme na SK v takych srackach (vo vsetkych oblastiach). Hned pri dedine z jednej strany 7 vnadisk z druhej 4+ (https://www.nlcsk.org/portal/apps/sites/#/vnadiska-diviaka). Kadavre pohodene pri cestach/chodnikoch po celom SK. Robime vsetko naopak nez radia odbornici a skusenosti ale nie, slovac pozna na vsetko zazracne okamzite riesenia ktore sice nefunguju ale to nevadi, aspon sa mozme lomcovat.
Len hlupak caka, ze polovnici vyriesia problem s medvedmi. Polovnici chcu medvedov strielat a strielat ich mozu ked su s nimi problemy.
(sice sprostredkovane, no uveritelne)
Ale v tom článku je aj napísané že to nie je pravda a žiadne VNADISKA.
v ktorom clanku? na aktuality.sk? bud to nevidim, pozerám iny clanok alebo?
ps,edit: ani emotivne ladeny clanok na pravde nehovori nic o vnadisku (cim ho sice nepotvrdzuje, ale ani nevyvracia... ak si nemo tymto vysvetlujes 'ziadne vnadiska'...)
Mimovládni ochranári zo združenia Ursia našli neďaleko miesta útoku posed s vnadiskom, na ktorom bola rozsypaná kukurica a iné obilniny. Blízko bolo aj ležovisko medveďa s trusom plným kukurice. Na vnadidle boli stopy väčšieho medveďa aj mláďaťa.
https://dennikn.sk/4555726/nedaleko-miesta-smrtelneho-utoku-medveda-bolo-vnadisko-s-kukuricou-taraba-chce-zastrelit-tretinu-slovenskych-medvedov/
...aj v Smokovci mali roky problemy s medvedmi, a cudujsa svete, stacilo zabezpecit kontajnery a problemy zmizli
Toto rovno do hlodov fora...
https://www.postoj.sk/173082/medved-opat-zabijal-preco-je-plosny-odstrel-legitimnou-temou
"‼️ Incident je predmetom objasňovania. Z miestnych zdojov sa mi ale dostali infomácie, že približne 500 metrov od miesta incidentu a približne 350 metrov od najbližšieho obydlia by sa malo nachádzať vnadisko. Očitý svedok zaregistroval približne 20 metrov odtiaľ ležovisko medveďa a trus medveďa so stopami kukurice. Tento nález mal byť už ďalej ohlásený a objasňuje sa. Prekvapuje ma zároveň, že nebol súčasťou zverejnených informácií zo strany ministra Tarabu a štátneho tajomníka Kuffu, pretože sa môže jednať o informácie kľúčové pre vyšetrenie incidentu, ak sa potvrdia."
Viacerí miestni pripomínajú, že problém so stretmi s medveďmi trvá roky. „Nie je to len náš výmysel. A nikto ich sem nijako nevábi, ako sa snažia nahovoriť niektorí aktivisti--toto je z članku--
A toto je čo?
https://mapy.com/s/nejaducalu