Riešim nákup nových kolies na cesťák a preto by som Vás chcel poprosiť o Vaše skúsenosti a prípadne nejaké tipy. Momentálne vážne uvažujem o Fulcrum Racing 5 Evo len neviem ako by to bolo s dostupnosťou náhradných dielov. Cenová hladina asi do tých 300 Eur, nie som žiadny veľký pretekár.
Ono si to musí "sadnúť". Prvých pár hodín/dní budú kolesá (resp. plášte) strácať tlak rýchlejšie, časom keď sa utesnia póry v gume tak sa tlak ustáli No tubeless treba každých pár dní dofukovať, nie je to ako u butylových dušiach kde vzduch prežije aj 3. svetovú vojnu xD
Ahojte, potreboval by som poradit nahradu za znicene zadne koleso Mavic Ksyrium Elite 2017. Asi mi staci nejake obycajne, lacne, ale aby nieco vydrzalo. Na vahu nedbam. Na klasicky rychloupinak, plaste 28 mm. Takych kolies uz asi nie je vela tak aspon nebude problem s vyberom
Caute borci, rad by som si nechal poradit ohladom kupy ci uz novych alebo bazarovych karbonovych kolies, nakolko vobec netusim, co mam pozerat pri kolesach, okrem zakladnych atributov
Budget: Max 1300 eur (idealne menej)
Vyska rafiku: 55+ mm
Elitewheels nekupuj cez oficialnu stranku, tam su drahe, radsej cez ich oficialny shop na aliexpresse, tam byvaju aj pravidelne zlavy a rozne kupony. A takisto sa zamysli, ci naozaj potrebujes karbonove spice? Take kolesa su velmi tuhe, pokial nepretekas, budu ti skor na ostaru, ocelovy vyplet je pohodlnejsi na jazdenie.
nepredavaju elitewheels na aliexprese len ich lacne modely? pokial viem tak top modely (teda aj Drive) predavaju len na ich stranke
Ich oficiálne Marvel/Drive kolesá sú UCI certifikované, predávajú ich pod svojim eshopom, kolesá ENT/EDGE sú tie isté kolesá len predávané cez aliexpress marvel=ent, drive=edge
Mne predvčerom došla verzia EDGE (elitewheels) pre ráfikové brzdy.
Využil som vtedy tiež ten Aliexpress kupón prípadne ak máte nejaké "COINS" tak aj tam sa dá pár éčok ušetriť.
Doniesol mi to normálne DPDčkar ako mi povedali čiňankovia, a platil som tu drahšiu dopravu (cca 80e).
Krabica došla mierne dokrčená ale čo som pozeral rôzne recenzie na alie tak som dopadol ešte dobre.
Vo vnútri krabice vyzeralo všetko v poriadku. Rafiky neniesli žiadne škrabance. Na pár š*****ch som našiel nejaké škrabnutia...
Čo som však objavil tak boli drobné nedostatky na brzdnej ploche rafiku. AK potom prejdem prstom necítim nerovnosť. Ale rozhodol som sa že im to nafotím a pošlem ešte predtým ako to začnem jazdiť. . .Pre istotu...
Odpísali takmer hneď že idu preverovať dodanie / dopravu...Načo som im povedal že to nie je poškodenie pri preprave ale výrobná vada....
Čím som si istý...
Nato odpísal znovu že aj tak idu preverovať dopravu ....
Pridám zopár foto
Este mam otazku, ako to je s kompatibilitou kolies s bicyklami, moja idea je kupit si "dobre" kolesa teraz a jazdit na nich niekolko rokov s tym, ze by som ich teoreticky pouzil aj na dalsi bajk, byva s tymto problem ? resp. ci nebude lepsie predat potom bajk aj s kolesami ?
v sucasnosti sa uz vo vacsine pouzivaju hlavne standardne rozmery ramov/osiek a to 12/100mm vpredu a 12/142mm vzadu
asi nikto nevie teraz povedat ci vyrobcovia nepridu s nejakym novym najlepsejsim rozmerom v buducnosti
ale ak by si aj chcel dat kolesa do ineho ramu ako mas teraz, je mozne, ze bude existovat konverzny kit (v praxi casto len koncovky naboja staci vymenit)
btw tie DT swiss kolesa co si nalinkoval su na rychloupinaky
ENT 2.0 okolo 400€, Edge okolo 600€ a Edge 2.0 cez 750€ (vždy je nejaký kupón na aliexprese, treba ale rátať ešte s +80€ doručením cez DPD ktoré za teba vyriešia CLO)
Mate niekto skusenost s kolesami Avian? Pomer cena/vaha je super, ale zaujima ma aj vydrz nabojov, pevnost kolies a pod. Dik za pripadnu odpoved. https://avians.cc/collections/all
Má ich tu milión ľudí a sú spokojní (ja ich mám m zatiaľ odložené v krabici, tak neviem povedať ). Určite s nimi chybu nespravíš ale počkal by som na väčší kupón - 70/80e.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Budget: Max 1300 eur (idealne menej)
Vyska rafiku: 55+ mm
Nasiel som zatial co ma oslovili podla recenzii.
https://www.elite-wheels.com/product/drive-65d-ii-disc-brake-carbon-spoke-road-wheelset/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR6Z67IGk7gYXT5P2iFN4D0LG-_42iTPynRQoMp-IXEqhtVU0qlthvF6jHixuw_aem_pCvf6hjFVxDEq-7_bgydLQ
Dakujem predom za akukolvek radu
Ich oficiálne Marvel/Drive kolesá sú UCI certifikované, predávajú ich pod svojim eshopom, kolesá ENT/EDGE sú tie isté kolesá len predávané cez aliexpress marvel=ent, drive=edge
Využil som vtedy tiež ten Aliexpress kupón prípadne ak máte nejaké "COINS" tak aj tam sa dá pár éčok ušetriť.
Doniesol mi to normálne DPDčkar ako mi povedali čiňankovia, a platil som tu drahšiu dopravu (cca 80e).
Krabica došla mierne dokrčená ale čo som pozeral rôzne recenzie na alie tak som dopadol ešte dobre.
Vo vnútri krabice vyzeralo všetko v poriadku. Rafiky neniesli žiadne škrabance. Na pár š*****ch som našiel nejaké škrabnutia...
Čo som však objavil tak boli drobné nedostatky na brzdnej ploche rafiku. AK potom prejdem prstom necítim nerovnosť. Ale rozhodol som sa že im to nafotím a pošlem ešte predtým ako to začnem jazdiť. . .Pre istotu...
Odpísali takmer hneď že idu preverovať dodanie / dopravu...Načo som im povedal že to nie je poškodenie pri preprave ale výrobná vada....
Čím som si istý...
Nato odpísal znovu že aj tak idu preverovať dopravu
Pridám zopár foto
(PS: dodanie trvalo presne mesiac)
Ali: https://www.aliexpress.com/item/1005006902683405.html?aff_fcid=457d42119d5e40a9866dc3954d3eac13-1745666367492-03834-_okabOHi&tt=CPS_NORMAL&aff_fsk=_okabOHi&aff_platform=shareComponent-detail&sk=_okabOHi&aff_trace_key=457d42119d5e40a9866dc3954d3eac13-1745666367492-03834-_okabOHi&terminal_id=07b2b646d032428dbcf3ffac2fee0a6b&afSmartRedirect=y&gatewayAdapt=4itemAdapt
recenzia : https://www.youtube.com/watch?v=Gu6wHceNvZg&ab_channel=TriathlonMike
Nasiel som este tieto kolesa, co na ne hovorite ?
Swiss: https://www.swissside.com/products/hadron-2-classic-front-wheel-disc-brake?variant=49478663962916
Swiss 2 : https://www.bike-discount.de/en/dt-swiss-arc-1400-dicut-62-carbon-shimano-wheelset
Este mam otazku, ako to je s kompatibilitou kolies s bicyklami, moja idea je kupit si "dobre" kolesa teraz a jazdit na nich niekolko rokov s tym, ze by som ich teoreticky pouzil aj na dalsi bajk, byva s tymto problem ? resp. ci nebude lepsie predat potom bajk aj s kolesami ?
asi nikto nevie teraz povedat ci vyrobcovia nepridu s nejakym novym najlepsejsim rozmerom v buducnosti
ale ak by si aj chcel dat kolesa do ineho ramu ako mas teraz, je mozne, ze bude existovat konverzny kit (v praxi casto len koncovky naboja staci vymenit)
btw tie DT swiss kolesa co si nalinkoval su na rychloupinaky
Pravda, sice som to vedel no nejak som na to pozabudol pri písaní...
https://avians.cc/collections/all
Drahšia pošta, neriešil som nič.