duves napísal:
Teraz je urobiť jazdu samozrejmosť, dcera (1998) robila vodičak hned k 18.nastke a vyhadzovali ich (mladych) za parkovanie. Cvičili sme, urobila až na 3.krat.
Kedysi s nami (1980) parkovanie neriešili, ale toto čo opisuješ je teda sila. My sme mali jazdu po rozkopanej Petržalke.

Robila na treti krat lebo jej to ocividne neslo… nie pre to ze by to teraz bolo lahsie, vyhadzuje sa rovnako…
10.04.2025 - 08:00:00
00
Hm, nechapem co je tazke na pozdlznom parkovani, aj s 3.5m autom, aj s 4m, aj s 5.5m dlhym autom v pohode zaparkujem ak je tam samozrejme "normalne volne miesto" a nie kratsie o meter.
https://www.youtube.com/watch?v=NWyGLvuBE-c

Ale aby som nerobil frajera, tak prives si radsej odpojim akoby som s nim mal cuvat :lol:

V 1996 ci kedy som to robil VP skusky, tak jedna dievcina nespravila kvoli chybe ktory dnes robi kopec ludi, na pripojke na dialnicu vybehla rovno cez plnu do praveho ... stastie ze nic neslo zozadu.
10.04.2025 - 09:22:25
00
Uz davnejsie mi YT odporucilo tento kanal: https://www.youtube.com/@AutoskolaStejskal/videos
Celkom uzitocne si pozriet, co vsetko clovek po rokoch jazdenia robi zle, resp nie najlepsie. Vacsina videi su neuspesne skusky. Drviva vacsina pripadov neuspechu su tak jasne porusenia, ze skuska inak ani dopadnut nemohla.
10.04.2025 - 10:18:23
00
Slavomirsk napísal:
Hm, nechapem co je tazke na pozdlznom parkovani, aj s 3.5m autom, aj s 4m, aj s 5.5m dlhym autom v pohode zaparkujem ak je tam samozrejme "normalne volne miesto" a nie kratsie o meter.
https://www.youtube.com/watch?v=NWyGLvuBE-c

Keď sa to raz dobre naučíš, tak už to vôbec nie je ťažké...
10.04.2025 - 11:29:14
02
heca napísal:
V BA myslím žiadna tichá dohoda nie je, ale cca pred 7 rokmi som s vnučkou trénoval pred skúškami na VP v Rači, pri kúpalisku. Išli okolo policajti, videli mladé dievča za volantom, mňa ako spolujazdca a jazda medzi kuželmi, čo som jej zostavil. Chvíľu sledovali, pochopili o čo ide a pokračovali ďalej.
Aj keby sa pristavili, vsádzam na slušnosť (nie podlízavosť) a vždy sa mi to oplatilo. Aj keď som platil niekedy pokutu za rýchlosť, jednám korektne až tak. že platím max. 20€, alebo dohovor ;)

My sme trénovali ako je nákladna žel.stanica, pri tych garažach. Mali tam vyznačene bodky z autoškoly (tam mali aj testy pri skúškach), kupil som kužele trenovala cuvanie, ja som "strážil" vonku.
Dieťa (26r), už jazdí lepšie ako tata, ale prva jazda do avionu a nevedela vyrovnať auto pri zaparkovaní dolu v garažach.
10.04.2025 - 12:22:15
00
Zipsik napísal:
Robila na treti krat lebo jej to ocividne neslo… nie pre to ze by to teraz bolo lahsie, vyhadzuje sa rovnako…

Žial nie, myliš sa brouku. Vtedy bolo plno správ o dopravných nehodach hlavne mladých. A kto nečíta Dána Dominika, nevie ako to chodí. Fungujú tabulky úspešnosti a aplikácia činností (čo sa preto urobilo, aby sa to zlepšilo), tak sa urobilo vyhadzovanie na skúškach. Krajskí riaditelia spokojní, boli aj odmeny určite.
10.04.2025 - 12:26:15
00
Jano1987 napísal:
Veľmi záleží od skúšajúceho. Ja keď som robil, tak keď prišiel policajt, tak inštruktor povedal, že spravia 2 skúšku dnes. Aj to tak išlo, kužele spravili všetci. Chalan mal vychádzať z parkovacieho miesta, ale zabudol si zapnúť zapnúť denné svietenie (Fabia musela zapnúť stretávačky) a letel, lebo ich zapol potom, čo sa pohol. Ďalší letel preto, lebo pri vychádzaní z parkovacieho miesta (Parkovisko na Štrkovci) nedal smerovku, že kade bude točiť. Ďalší letel preto, že pri vyjazde na ulicu z parkoviska mal odbočiť doprava a zastal viac vľavo (stále nie v protismere) ako by mal. Ďalší letel preto, lebo mu to 2x skapalo, Ďalší letel preto, že na obchvate išiel pomalšie ako 60km/h (vtedy minimálna rýchlosť), ale išiel s davom, rýchlejšie by musel kľučkovať ako zajac. Ja som vyletel preto, že na Ružinovskej som vychádzal od Slovnaftky a mal som doľava odbočiť cez koľajnice. Čakám, čakám, zľava môžem, z prava prichádza auto, ale 3x bliklo stretávačkami a zmenilo pruhu z ľavého na pravý, tak som odbočil doľava, do ľavého pruhu a potom mi policajt hovorí, že na najbližšej križovatke doprava a na parkovisko, že som skúšku nespravil. Dôvod? Auto ktoré na mňa vtedy 3x bliklo a uhlo doprava som že vraj ohrozil a muselo sa mi uhnúť a núdzovo brzdiť. Pritom keď som menil smer, z ľavého pruhu do pravého, aby som mohol odbočiť doprava, tak to auto bolo stále tak 150m za mnou ani keď som odbočil, tak ma nestihlo dobehnúť. Čo viem, tak ďalšia baba, čo šla po mne, tak sa skúsila pohnúť na ručnej a letela tiež. Sme sa stretli na ďalšom termíne.

Zipsik
čítanie pre teba, či myslíš, že tuto kolegovi to nešlo?
10.04.2025 - 12:53:20
00
A nechcete si premenovať tuto tému na “ mindraky s autoškolou “? … bo nejako ste mimo . Zvlášť tie niekoľko desiatky riadkov dlhé ničnehovoriace eposy kadiaľ viedla cesta na skúške v autoškole . To nikoho nezaujíma . Imho . Apropo kto nespraví skúšky z teórie či praktické , nemá na to aby sa zaradil do ostrej premávky . Žiadne šikanovanie ani sprisahanie židojašterov za tým nehľadajte . Môj syn 18 rokov , spravil testy na plny počet bodov , jazdu tiež . Kondične doplňujúce jazdy neabsolvoval . Trikrát som s ním bol aj žena na našom súkromnom pozemku okolo domu . Nemal problem … šoféruje od vydania VP dennodenne v mestskej Košickej premávke . Takze skill, IQ a psychická spôsobilosť sú kľúčové . Nie výhovorky na “ objektívne príčiny “ neúspechu .
10.04.2025 - 13:01:19
62
Nespraviť praktické v premávke je extrémne jednoduché, ak policajt chce, tak neprejdeš. Ja sledujem chlapíka, čo má autoškolu King v ČR a on aj XY ďalších majiteľov v rôznych rozhovoroch potvrdilo, že ak by teraz zobralo cca 90% ľudí na skúšku, tak by ju nedalo, lebo robia drobné chybky, ktoré sú koľkokrát nepodstatné. Koľkokrát ľudia nedávajú blinker, keď vychádzajú z parkovacieho miesta na parkovisku? Tiež neotáčaš celou hlavou, by ten vzadu videl že sa pozeráš na stranu, alebo také, že 2 sekundy nepozeráš na každý smer, že či ozaj ide auto tak rýchlo, ako má ísť, lebo väčšina ľudí vie odhadnúť, že ak tu je 50tka a auto je v istej vzdialenosti, tak vieš, že stíhaš, či proste zadupneš plyn o podlahu, aby si sa stihol zaradiť (za to sa tiež vyhadzuje) a nebudeš brzdiť na konci pripojováku a podobne.
10.04.2025 - 14:07:49
02
Spravil som skusky na prvy krat. Ako jeden z mala v skupine som civisko jazdil na co najrychlejsi cas. Zbytok bol rad ze ho presiel… Zaujimave ze tieto kecy o tom ako to bolo nespravodlive alebo ze plnia nariadenia… rozsiruju len taki co to nespravili… nebude to tak trosku pre to aby ego nebolelo ze to nevyslo na 1 krat? 😅

Lebo ja z toho brutalne citim hladanie dovodu preco to slo az na 3ti krat… ale zasadne nemoze byt chyba vo vodicovi vsak? 😂
10.04.2025 - 14:12:43
00
Taký majster volantu aby nespravil skúšku na prvýkrát, to by skôr v pekle začalo mrznúť... :-)

Ale vážne. Chyba v tých vodičoch určite byť mohla, čo ale nič nemení na tom, že ak skúšajúci policajt chce, dôvod na nespravenie skúšky si vie nájsť alebo "vyrobiť" veľmi ľahko. Zvlášť, ak mu tam sedí 18 ročné neskúsené a vystresované takmer dieťa. Dokonca si trúfam povedať, že ak by som znova robil skúšku na VP, aj teraz, po vyše 15 rokoch skúseností, by si ten policajt vedel nájsť situáciu, na základe ktorej by ma z tej skúšky mohol vyhodiť. FWIIW, skúšku som spravil na prvý pokus, no som si veľmi dobre vedomý, že ak by policajt chcel, tak by mi ani 5 pokusov nemuselo stačiť.
10.04.2025 - 15:42:37
04
Je pravda, ze keby policajt chce, tak vystresuje a nasledne vyhodi skoro kazdeho. Je to podobne ako s akoukolvek inou skuskou a skusajucim. Ak ziak neprerastol ucitela o x stupnov, tak ten bude mat vzdy navrch, najma skusenostami.
Ale uprimne, osobne som nikdy taketo nieco realne nevidel, iba pocul od tych neuspesnych. A neuspesni boli bud preto, lebo robili vazne chyby alebo aj preto, lebo boli uz na pohlad vystresovani a vyklepani (alebo opacne az arogantni) a robili chyby. To mozes byt pri maturite, ale nie za volantom alebo napriklad na strelnici ci inde, kde od teba zavisi zivot ostatnych. Preto takyto leti pri prvej chybe, lebo na to ocividne (este) mentalne nema a prilis vytrca v porovnani s ostatnymi. A nemylme sa.
Situacia je to v zasade rovnaka pre vsetkych, teda aj objektivna miera stresu. Len subjektivne zvladanie tej situacie je pre kazdeho zasadne ine. Je to podobne ako pracovne pohovory na beznu poziciu kde sa vybera z tisicov rovnakych kandidatov. Nezoberu toho, co najviac stresuje ani toho, co stresuje/machruje a este aj robi chyby.
11.04.2025 - 08:09:50
00
Hmm, ja som mal na autoškole za inštruktora neskutočnú sekeru. Dodrbával ma za také veci, že som nepodraďoval rýchlosti, že som dôkladne nezaťahoval ručnú brzdu, že som nedával smerovku pri odbočovaní doľava hoci hlavná cesta odbočovala doľava a podobne prkotiny, ktoré teraz už asi nikto nerieši. Asi to ale malo význam, lebo na skúške sme boli v aute 3 adepti, inštruktor a policajt, som uspel.
Prvý adept vyletel asi po 5 km strašnej jazdy na 2 prevodovom stupni až nás skoro zabil na križovatke nedaním prednosti. To policajt adepta rovno vyhodil z auta a nech si ide pre svoje veci peši do autoškoly.
Druhý adept si myslel, že prvého vyhodili za to, že išiel celý čas na dvojke. Tak on si trúfol aj na tretí prevodový stupeň. Nepomohlo mu to. Aj on išiel peši nazad.
Ale ten to už naštastie nemal ďaleko, asi 300 metrov od budovy autoškoly. Tak som si sadol za volant ja, rýchlo som nakvaltoval 4 a už pri budove autoškoly mi policajt hovorí, "šak vy to viete, môžete zastaviť". Neveril som vlastným ušiam. Ani pol kilometra som nedal na skúške, vôbec som si nezajazdil. :-(
14.04.2025 - 17:44:39
00
RJ69 napísal:
Dodrbával ma za také veci, že som nepodraďoval rýchlosti, že som dôkladne nezaťahoval ručnú brzdu, že som nedával smerovku pri odbočovaní doľava hoci hlavná cesta odbočovala doľava a podobne prkotiny, ktoré teraz už asi nikto nerieši.

ani jedna z tých vecí mi nepripadá ako prkotina, ktorú by teraz už nikto neriešil :^)
15.04.2025 - 07:58:37
09
" že som nedával smerovku pri odbočovaní doľava hoci hlavná cesta odbočovala doľava a podobne prkotiny" - ctjbe, to myslis vážne???!!!
15.04.2025 - 11:07:42
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up