Kategórie
Bike-techhttps://www.mojapeticia.sk/campaign/dajme-sancovej-sancu-na-zivot/0ee2bb76-042e-4f22-969b-d88922f5fd7d
posledný komentár: 16. 2. 2024 o 15:23
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
-42% Raymon CityRay E 7.0 8G Nexus CB 28 elektrobicykel, black/dark grey
1 899 €
-42%
MOC 3 299 €
-39% Raymon CityRay E 7.0 8G Nexus CB 28 elektrobicykel, white/black/blue
1 999 €
-39%
MOC 3 299 €
-21% BMC 257 AMP AL TWO ST 28 dámsky elektrobicykel, powder sand
2 599 €
-21%
MOC 4 699 €
Výpredaj -18% Pinarello Nytro Urbanist 28 elektrobicykel, modrá
2 699 €
-18%
MOC 6 299 €
-16% Kellys Estima COMP 60 27.5 dámsky elektrobicykel, sivá
od 1 599 €
-16%
MOC 3 599 €
Výpredaj -31% Pinarello Nytro Urbanist Naked 28 elektrobicykel, modrá
2 549 €
-31%
MOC 3 699 €
Dôležitejšie, že nemusím jazdiť so synom po ceste a keď idem sám tak nemám problém na chvíľu zbehnúť na cestu a potom sa vrátiť na cyklochodník.
Takže budem rád ak sa do Devína napr. pri výlete na hrad konečne v bezpečí dostaneme.
Inak v pondelok rano som volal Mestsku policiu pretoze na Starom moste smerom z mesta do Petrzalky na petrzalskej strane boli vysypane klinceky. Niekde v strede medzi mytnym domcekom a "vyhliadkovou plosinou". Nielen cyklopruh ale cela sirka vratane casti pre pesich v dlzke mozno 8 metrov, mozno viac. Dost ale fakt ze dost nahusto. Nastastie male klinceky bez hlavicky takze sa tadial dalo v pohode prejst bez defektu
V Kosiciach zase mali na nejakom kovovom moste tento tyzden vyliaty olej, skor to bolo cele tym olejom natrete a tam cyklisti padali.
Takze takato je teraz na SVK proticyklo nalada, ludia si voci cyklistom ovela viac dovoluju. Ci uz ako vodici alebo i taketo pripady a podla mna je otazka casu kedy sa to premietne do planovania este viac.
Toto je na dobrej ceste k riešeniu, univerzita súhlasila s výmenou pozemkov a ak sa to naozaj stane a tie pozemky prejdú pod mesto, tak sa určite oficiálna trasa presmeruje tam a spraví sa aj povrch. Síce sa o tomto rokuje medzi BA-UK už hádam od čias Ftáčnika, ale teraz to vyzerá, že sa to definitívne vyrieši .... teda vlastne veď uvidíme, že či
Vies co, ja s tym suhlasim, ked cyklochodnik je urceny na kludne vozenie sa s detmi alebo pokojne presuvanie sa napr. do prace, do obchodu, nebodaj este vencenie psov atd, tak budiz. Len potom, ako pisal scarinko v inej teme (hradza, jurava atd), "nech nas ti kompoti v plechovkach nevytrubuju", ked sa teda presunieme na tu cestu, aby sme mohli sportovat. Lebo kde inde mame na bicykli sportovat, ked na plnej cykloceste sa neda? Mame take iste pravo jazdit po cestach ako motorove vozidla. A veru tomu, ze ked je ten cyklochodnik zmysluplny a da sa na nom, tak stokrat radsej idem tam ako medzi auta. Ale niekde to proste nedava zmysel.
§ 55 Osobitné ustanovenia o cyklistoch
(1)
Na bicykli sa jazdí predovšetkým po cestičke pre cyklistov. Po cestičke pre cyklistov sa jazdí vpravo. Kde cestička pre cyklistov nie je alebo nie je zjazdná, jazdí sa pri pravom okraji vozovky. Ak sa tým neohrozujú ani neobmedzujú chodci, smie sa jazdiť po pravej krajnici vozovky.
nie som právnik ... ale nie som presvedčený, že je pravdivé tvrdenie "Len nech ma zakonodarca nenuti jazdit po cyklotrase paralelne iducej popri ceste, ked sportujem."
Mimochodom vela ludi si myli cesticku pre cyklistov a chodnik pre chodcov a cyklistov. Po chodniku pre chodcov a cyklistov povinny ist niesom. No a to slovo predovsetkym radsej rozoberat nebudem.
nic take tam nie je, zmiesany je len preto lebo sa tam ti ludia miesaju, navyse roztahuju po celej sirke a casto nie je mozne prejst bez toho aby ich clovek upozornoval ze tu nie su sami
je tam bud cesta oznacena dopravnou znackou B3 uz na krizovatke Vlastenecke namestie/Rusovska cesta (aktualne neviem ci pri rekonstrukcii tam este je), pri technopole na Kutlikovej (TU) na opacnej strane pri vjazde do arealu hotelu BonBon (TU) alebo od mostu cez rameno pri nemocnici je znacka 221 (Cyklistická komunikácia) kde maju chodci zakaz ale abysolutne nikto to nerespektuje a samozrejme ani to nikto nekontroluje ako vlastne nikde.
Nepotrebuje clovek jazdit ani tych 50 ale po cykloinfrastrukture sa skrz pesiakov a vsetkych co tam nemaju co robit neda ist ani len 30 co je bezna rychlost na cestaku. Chapem ze cyklotursti to maju inak.
uvidime ako oznacia tu novu "cestu" popri elektrickovej trati. ci to bude Spolocna alebo cisto cyklo. Aj tak to budu vsetci ignorovat a chodit tam peso ako to robia uz teraz. Dokonca s nazorom ktory mi povedali osobne, ze je to nove a preto tam chodia radsej
§ 55 Osobitné ustanovenia o cyklistoch
(1)
Na bicykli sa jazdí predovšetkým po cestičke pre cyklistov. Po cestičke pre cyklistov sa jazdí vpravo. Kde cestička pre cyklistov nie je alebo nie je zjazdná, jazdí sa pri pravom okraji vozovky. Ak sa tým neohrozujú ani neobmedzujú chodci, smie sa jazdiť po pravej krajnici vozovky.
nie som právnik ... ale nie som presvedčený, že je pravdivé tvrdenie "Len nech ma zakonodarca nenuti jazdit po cyklotrase paralelne iducej popri ceste, ked sportujem."
Bohužiaľ, zákonodarca núti a to aj po chodníku pre chodcov a cyklistov. Neurčuje to priamo zákon 8/2009, ale jeho vykonávacia vyhláška 30/2020 o dopravnom značení:
221 Cestička pre cyklistov:
Značka označuje cestičku pre cyklistov alebo cyklistický pruh a prikazuje cyklistovi použiť takto označenú cestičku alebo pruh.
222 Spoločná cestička pre chodcov a cyklistov
Značka označuje spoločnú komunikáciu určenú pre chodcov a cyklistov a prikazuje im ju použiť.
223 Oddelená cestička pre chodcov a cyklistov
Značka označuje oddelenú komunikáciu určenú pre chodcov a cyklistov a vyznačuje, ktorý pruh je určený pre chodcov a ktorý pruh je určený pre cyklistov; cyklistom a chodcom prikazuje použiť časť pre nich určenú
Je to z viacerých dôvodov blbosť, ale skrátka tak to je
Ale keby som mal ist do Gabcikova asi idem po samorinskej strane.
No v tom, ze ked uz mam niekde zmysluplnu cyklotrasu, kde mozem ist rychlo a kde nejazdi milion ludi, a ja sa napriek tomu cpem vedla na cestu, kde uplne zbytocne brzdim auta, lebo ako cyklista nemam sancu jazdit tak rychlo, a tym aj davam najavo, ze cyklotrasy su v skutocnosti uplne zbytocne, nemali by sa vobec ani budovat a nemam potom ani najmensie pravo sa stazovat, ked obdobnu vec mi robia pomalsi ucastnici na cyklotrase - aj oni si mozu povedat presne to iste, ze mam spomalit a davat pozor.