arrow_leftbranomelis napísal:
Veď to mi príde divné, že amíkovi sa to oplatí robiť a tu nikto nič poriadne. Z USA sú aj betterbolts a tam tiež sú takéto komplet hardware na celý bike za celkom slušné peniaze. Ale aj tak super, že ti to podľa výkresov vedel urobiť. A ešte za takú cenu. Mňa od toho odrádza jedine to clo a dovoz a daň. To sa mi nechce riešiť a platiť. Tu v EU nerozumiem prečo by takáto sprostosť mala stáť stovky eur. Titán nemá až takú hodnotu. Ale možno tu nie je k dispozícii materiál. Keď už taký výrobca ako Brakestuff má problém zohnať materiál, aby mohol držať kvalitu.

Tak s tou Maga musia nejak zacat.. ?
11.04.2025 - 08:02:59
00
large
Super postreh 👌. Ale sledoval som tým príspevkom niečo iné, čo som aj následne zistil. Každopádne dík za hodnotnú reakciu 👍
11.04.2025 - 08:11:39
00
Na aliexprese titanova (teda ta bezna zliatina) tycka 10x5 cm 70e, no, neni to uplne lacne .
11.04.2025 - 08:11:57
00
Titan je potrebne kupovat priamo u vyrobcu s certifikatom, kto chce nech mi posle spravu, kontakt posuniem ak ho najdem.(ak su k dispozicii CAD data/ vykres, da sa s nimi dohodnut aj na na praci ) Sranda je, ale to, ze doprava, clo a dph je drahsia ako material sam.

Oslovte sk wizarda ak uz mate material, ten vie spravit kadeco a take skrutky istotne robi s pivom v ruke 🥲
11.04.2025 - 08:45:44
02
Ešte ze som človek od fachu a viem si to u nas v robote urobiť aj sam ?. Sice tu v mojom pripade som nepotreboval robit vnutorny 6HR, ale mame naradie aj na to. A je to hlink, tak toho tu mame habadej.

Prílohy:

IMG_20201106_222558-01.jpeg
IMG_20201106_222558-01.jpeg 112.05 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20201105_192317.jpg
IMG_20201105_192317.jpg 98.65 KiB thumb_up0thumb_down

11.04.2025 - 09:01:10
112
postupne sa odhalia vsetci, co to vedia :lol:, zakazky sa budu hrnut, na tu orbeu sa to asi oplati aj do zasoby a ponukat niekde na allegre, s tym bude mat asi viac ludi problem
11.04.2025 - 09:10:34
02
No a o to mi príspevkom presne šlo. Skúsiť vytiahnuť ľudí čo to možno aj u nás vedia urobiť. V podstate som sa dozvedel zhruba čo som si myslel. Len zas nechcem tie osoby nejako otravovať s nejakými skrutkami.
11.04.2025 - 09:23:19
01
lto Viktor zo SlovakBikeparks drzi nejake skladom na Evil bikes, vraj je to bezny ukaz pri OEM trunnion skrutkach a tu a tam nejake preda.
Problem je, ze tieto potvory su bike-specific, takze nevies spravit par dlzok a potom roky dopredavat, lebo kazdy vyrobca ramu ma svoj priemer (niekto 10, niekto 11, niekto 12), svoju dlzku, svoju velkost hlavicky (podla priemeru loziska)... jedina standardizovana vec je zavit na konci, kedze ten ide do tlmica.
Zacnes robit kombinatoriku a zistis, ze musis vyrobit pochobot roznych skrutiek a cakat, kedy sa nejake predaju, alebo ich mat min. v ponuke a potom zakazdym sustruzit 2ks.
A ak to nerozbehnes vo velkom a nespravis tomu marketing, aby cely svet vedel, ze za tebou mozu dojst ked potrebuju akukolvek trunnion skrutku, moc lukrativny biznis to nebude, tu a tam zarobis par desiatok eur...
11.04.2025 - 09:39:53
03
No presne, aspoň skrutky by mohli mať jednotný štandard. Ako Boost oska, a podobne, len aj tam tuším si každý výrobca dáva iný závit na svoju vidlu ,či sa mýlim? Toto by za mňa malo byť jednotné. Vymyslí si rám, ok, a skrutky by boli uni max nejaké dĺžky, ako majú ložiská priemery a vyberieš čo potrebuješ.
11.04.2025 - 10:46:20
00
arrow_leftdotm napísal:
mne kedysi vnútorný šesťhran vyrobili elektroiskrovým obrábaním

Tiež nie moc lacná záležitosť pokial to nespravil niekto ako fušku v robote
11.04.2025 - 14:43:07
02
Ten 6hran sa dá vyrobiť asi 4 spôsobmi. Problém je v našich končinách materiál nikto ti nepredá taký kúsok ak sa im tam nevála z niečoho čo im zostalo. Napr niekde ti urežú minimálne 3m tyče, alebo ho vôbec nedostaneš kúpiť. Reálne sa s požiadavkou na súčiastky z titánu v bežnej strojarine nestretneš, čiže ti ani nemá z čoho zostať materiál pretože je to extrémne drahé, materiál aj obrábanie. Ten človek to spravil skoro zadarmo.
11.04.2025 - 17:43:45
07
Veru tak je to ako píše sk_wizard. U nás obrabame titan pár krát do roka a to sa každý "poteší". Materiál objednavame na presno. Čiže žiadne zbytky neostanú a o vyššej spotrebe naradia a času napriklad oproti hliníku na obrábanie ani nepíšem.
Ak sa niekto nešpecializuje na obrabanie titanu a nema xy priemerov, dĺžok, druhov titanu na sklade, tak vyroba takych dvoch skrutiek je celkom drahá sranda.
11.04.2025 - 19:18:36
01
Sranda je, ze odomna poziadavka na titan povodne ani nesla, chcel som tie skrutky spravit z nereze, ale problem bol vzdy ten 6hran alebo sialene vysoka cena.
Az ked som na Americkom fore narazil na hentoho typka, ktory sa na tieto skrutky/osky a pod. specializuje, doslo vobec na rec o titane.
Ja som sa ho dotazoval na nerez, ale povedal, ze to skladom nema, ze robi vsetko z titanu, ktoreho ma zasoby, a ze gro ceny aj tak tvori praca, kedze rozdiel v cene materialu pri tak malom mnozstve je zanedbatelny.
Tak som to prepocital a prekreslil znacne odlahcene vzhladom na vlastnosti titanu a nemam to len pevne, ale aj lahke a vyrobene za viac nez ferovu cenu, nemozem sa stazovat :-)
12.04.2025 - 00:57:34
02
Keď je konštrukčný návrh náročné vyrobitelny, treba upraviť konštrukciu. V práci vyuzivam titanove skrutky a všetky dávam vyrábať s drážkou na plochý skrutkovač. Netreba mať vždy všade fancy hex...
12.04.2025 - 05:52:06
00
Ja som toho názoru, že všetko okrem inbus a torx by malo byť zakázané v ústave. :D
12.04.2025 - 07:36:38
022

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty)
keyboard_arrow_up