Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Caute. Dostal som cyklopocitac Magene C506, dobra vecicka, avsak nechce nacitat gpx trasu vytvorenu na Mapy cz. Vsetky udaje su nulove (km, vyskove metre atd), mapu nenacita. Trasy vytvorene cez ich appku funguju. Stretol sa s tym uz niekto? Viete poradit?
Zobraziť komentár 10.01.2025 - 19:13:51
00
no asi budes musiet najprv gpx z mapy cz importovat do ich app a az potom odoslat do magenu. aspon u garmina to tak funguje.
Zobraziť komentár 10.01.2025 - 19:18:09
00
To som urobil. Ich appka to bez problemov nacita, ale cyklocomp uz nie.

Prílohy:

IMG_20250110_193524.jpg
IMG_20250110_193524.jpg 120.34 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 10.01.2025 - 19:37:27
00
ahojte, tiez mam tento GPS Magene, aku mate skusenost s parovanim hrudenho pasu. mam hrudny pas Polar, sparovalo mi ho, no počas jazdy mi neukazuje aktualnu hodnotu pulzu..
tatktiez sa chcem opytat, kde ukazuje aktualnu teplotu

Ďakujem
Zobraziť komentár 14.01.2025 - 14:08:43
00
S hrudným pásom nepomôžem, to nemám. Teplotu nastavíš pod Other - Temperature
Zobraziť komentár 14.01.2025 - 17:46:49
00
Ahojte, ja by som sa chcel opýtať aké podklady máp používa toto zariadenie. Neviem to nikde nájsť.
Zobraziť komentár 24.03.2025 - 11:55:05
00
Ahojte, aký držiak je v balení pre Magene C606? Podľa obrázkov usudzujem, že to bude len na gumičku, pokiaľ by som chcel niečo pevnejšie, viete mi dať tip, čo bude pasovať pre mtb riadidlá Ø 35 mm?
Zobraziť komentár 13.04.2025 - 17:23:08
00
je to kompatibilné s držiakmi Garmin (7:30 vo videu https://www.youtube.com/watch?v=2f9EPRNhgXM), ponuka je celkom pestrá. mám na Edge na 35 mm tento kovový https://www.aliexpress.com/item/1005005919622817.html
Zobraziť komentár 14.04.2025 - 08:50:39
02
dikes za odpoveď...mohlo by pasovať aj toto?
https://bicykle.schwabik.sk/giant-computer-mount-for-my21-tcr-stem/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw5PK_BhBBEiwAL7GTPTnMov_v47qXae07MpQ8Kw2fD4h-5GYmCPwbnm1Tz5C7A6_1ORLkrxoCx8gQAvD_BwE

je šanca, že osová vzdialenosť a dĺžka imbusov toho držiaka budú pasovať do môjho predstavca Giant CONTACT SL 35?
Zobraziť komentár 14.04.2025 - 13:42:52
00
ak sa chceš vyhnúť prípadnému vráteniu požiadaj ich o premeranie a budeš mať istotu. majú to skladom, nemal by byť problém. šírky predstavcov sa medzi výrobcami odlišujú, či aj v rámci toho istého výrobcu ťažko povedať.

EDIT: zle som sa pozeral, je to na objednávku. už len potom vyskúšať a keď nesadne vrátiť
Zobraziť komentár 14.04.2025 - 14:11:52
00
mám sa skúšku magene c506
mam nastavene sparovanie so Stravou
(pri parovaní / autorizacii bolo všetko povolené)
ALE - vo vyjazdoch nepripiše odjazdené km k bicyklu (,,Gear,, v Strave) resp. automaticky pri aktivitach neukáže daný bicykel (s mobilom, hodinkami problém nie je)
dokonca neukazuje ani GPS zariadenie (v tomto pripade Magene) - resp. zariadenie z ktorého bol záznam zhotovený (raz napíše, raz nie) (opäť s hodinkami problem nie je)

RE.
RIEŠENIE - v Strave pri danej aktivite ,,gear,, (bajk) zvoliť manuálne

Naposledy upravil tomtoylc dňa 20.05.2025 - 13:07:17, celkovo upravené 3 krát.

Zobraziť komentár 17.05.2025 - 17:42:49
00
Zdravim, zvažujem kúpu GPS Magene C506. Chcel by som to ako náhradu za klasicky tachometer, stravu v mobile a prípadne navigáciu po vytýčenej trase.
Máte nejaké skúsenosti?
Zobraziť komentár 19.05.2025 - 21:01:03
00
tento aj ďalši tyždeň budem ďalej testovať C506ku takže potom napišem :)

každopádne lubos.olah ako náhrada za mobil (Stravu) a tachometer je to super, len ta navigácia ma ešte svoje muchy (tu práve chcem skúsuť najbližšie dni)
Zobraziť komentár 20.05.2025 - 08:36:07
10
arrow_lefttomtoylc napísal:
tento aj ďalši tyždeň budem ďalej testovať C506ku takže potom napišem :)

každopádne lubos.olah ako náhrada za mobil (Stravu) a tachometer je to super, len ta navigácia ma ešte svoje muchy (tu práve chcem skúsuť najbližšie dni)

Super, vďaka. Ide mi hlavne o tú náhradu za mobil a tachometer. Navigácia je len malé plus, aby som nemusel vyťahovať mobil, keď si niekde nebudem istý trasov.
Zobraziť komentár 20.05.2025 - 14:27:49
00
Moja stručná recenzia na Magene C506 (po 5 jazdách a cca 30Okm)

Nastavenie profilu, obrazoviek, prepojenie s appkou, spárovanie cykloPC - všetko je easy.
Podarilo sa mi pripojiť všetky senzory (od Garminu) čo bežne používam - rychlosť, HR, kadencia. Všetko prebehlo rychlo a hladko. Pri kadenci som musel zvoliť spojenie cez BT. ANT+ nefungovalo, neviem prečo.
Čo sa týka prenosu dát na Stravu tak všetko bez problémov (vo výjazde pripíše automaticky bajk aj GPS zariadenie + všetky záznami zo senzorov). Import trasy do zariadenia tiež - no problem.

Prenos trasy do Magene je pomerne jednoduchý - stiahneš GPX subor (z máp cz, Stravy a podobne), uploadneš GPX subor na Googldisk, v mobile v appke (OnelapFit) otvorší subor z Googledisku a nasledne si trasu z appky pošleš do Magene. Garmin má toto jednoduchšie (skrz Stravu) ale aj tento spôsob sa dá akceptovať.

No a čo navigacia - no popravde celkom naprd - presne ako sa píše všemožne na internete. Totalne nelogické navigačné pokyny, prípadne tam kde by sa pokyn pýtal žiadny nie je. Fakt 80% su bludy. Keby človek nesleduje mapu tak ho navigacia povodí kade tade. A to aj na rovnej cyklotrase ! Stačí, že cyklotrasa trochu zmení priebeh a navigačný pokyn znie obočiť doprava, doslova :D Asi 5x som zle odbočil kvoli týmto pokynom. Následne som už sledoval len čisto mapu. V mape nie je nijaké spresnenie, znazornenie/detail. Jedine ak je nejaka väčšia zákruta, viac zakrut po sebe tak sa mapa zoom-ne sama, automaticky.
Jediné malé pozitivum, že aspoň náhradnú trasu rýchlo cykloPC prepočíta a zvýrazní v mape (načerveno, inak je trasa namodro).
Približenie/oddialenie mapy je len v 3 ! krokoch čo je fakt málo, s mapou sa tiež nedá posúvať/pracovať čo je dosť negativum, nehovoriac o tom, že mapá má málo detailov, farebné odlíšenie žiadne (lesy, polia, intravilan, atd. - proste nič !). V tomto je Garmin priam bezchybný.

Ešte je tu jeden problém a to ak vám začína aj končí trasa v rovnakom bode resp. resp,. záver/začiatok trasy máte rovnaký ta navigcia zblbne resp. sa ukončí :D Musíte ju zapnuť až v bode kde sa trasa tam/späť rozdeluje.
Keď už je pokyn správny - napr. odbočiť doprava, tak odbočím a po 50m stále ukazuje, že mam odbočiť - proste tie pokyny su oneskorené, resp. tie reakcie.

Velkosť, tvar, dizajn hodnostiť nebudem to je subjektívne - každému vyhovuje niečo iné. Mne vyhovoval plne akurát ten display by sa hodil fakt ten väčší asi (C606).
Inak držiaky/mounty su kompatibilné s GARMINom :)

Ak vyššie zmienené veci nezlepšia/neopravia/nedoplnia tak Magene by som NEodporučil - primárne na navigovanie. Ak áno, tak počítaje s tým, že obrazovka s mapou bude stále pred vámi a navigačné pokyny musíte z 80% ignorovať. Ak chcete Magene na záznam trasy + historiu km bicykla, alebo prehlad údajov počas výjazdu tak je C506 výborná volba.
Appka (OnelapFit) by tiež zaslúžila dopracovať. V prípade, že by tieto nedostatky dotiahli, potom sa oplatí rovno kúpiť ,,top,, model C606 s väčším display-om.

Po týždni by som ohodnotil asi 6,5 z 10.
(Inak mám Garmin 830 a stiahnute topo. mapy)

Naposledy upravil tomtoylc dňa 21.05.2025 - 21:43:42, celkovo upravené 3 krát.

Zobraziť komentár 21.05.2025 - 18:34:59
22
keyboard_arrow_up