uvažujem nad TS,...mam xc,a pri prudších zjazdoch mám tendenciu si dávať sedlovku dolu,kvôli lepšej stabilite zad.kolesa....preto uvažujem o kúpe TS...ak má niekto skusenosti (+ aj -)..napíšte či má vyznam takáto investícia....ak hej tak aký tip sedlovky je idealny...dik moc
ahojte,
vie prosím niekto identifikovať medzikus medzi objímkou brzdy Magura Śhiftmix a páčkou OneUp? potrebujem namontovať páčku sedlovky na Magura brzdovú páku pod Purion 200, ktorý je dosť neforemný a veľký. prípadne poradiť páčku s objímkou, ktorá je viac odsadená od riadítok. ďakujem.
Ahojte. Sú tu dve aktívne témy, a môj problém patrí tak 50/50 do každej.
Na mojej Syncros Duncan 2.0 mi odišla patróna. A váham či ísť do novej patróny alebo rovno celej sedlovky. Nepotrebujem mať nejakú profi zas, tak som pozeral do tých 200€. Konkrétne tieto:
No neviem, či to aj pri tých troch nebude o tom istom. Teda neservisovatelnej patrone. Niekto skúsenosť, prípadne rada na typ sedlovky do 200 €, ktorá sa dá pekne celá opraviť, v prípade závady? Vďaka za rady ?
Siahol by som istotne po one up v2 kolo 200€ zoženieš. Nepostrehol som, že by niekto mal u nich problém s patrómou. Mám ju cca 4 roky a raz ročne spravým malý servis a chodí stále super. Ani v zime ma nikdy nesklamala.
Tiež sa prikláňam k V2 od One Up, za mňa blbuvzdorna sedlovka... Navyše vďaka rozmerom je častokrát možné použiť väčší zdvih ako u sedloviek od konkurencie.
Ja som nevedel nájsť skladom v2 mojom rozmere (31,6/210mm) a v3 bola už nad budget, tak som zobral PNW Loam.
Oproti ostatným má doživotnú záruku tak som zvedavý či ju niekedy vyskúšam
Aj PNW Loam bude solídna sedlovka ak nepotrebuješ naozaj každý milimeter k celkovej zástavbe. A aj SDG Tellis v2 môže byť slušná aj keď píšu, že stále ju ponechali s pomalým zdvihom ako aj v1. Ale nie je to nič hrozné...na traili si aj tak asi jazdci dvíhajú sedlo skôr pomalšie s protiváhou, ako by si ho mali v plnej palbe švihnúť o pytlík.
Oproti ostatným má doživotnú záruku tak som zvedavý či ju niekedy vyskúšam
Vyskusas ked jazdis v zime Mne nedavno poslali novu patronu az z Kalifornie lebo sa zasekavala po prichode zo zimy do tepla. A potom sa "odsekla" ked bola 10 minut v zime. Da sa k tomu vygooglit vela podobnych skusenosti.
Okrem toho je to fajn sedlovka, porovnatelna s OneUp. SDG Tellis je trochu dlhsia pri rovnakom zdvihu, mne pri 200mm nevosla do ramu tak som ju vratil, mal som to najprv poriadne premerat.
Jazdím ju od septembra a bola aj pod -5c a nezaznamenal som žeby sa zasekávala, oproti SDG tellis čo bola na bajku má o dosť hladší chod.
Uvidíme v budúcnosti, ja som ju bral z DE za polovičnú cenu oneup v3 takže za tie prachy...
ahojte uvazujem o kupe elektronickej sedlovky RockShox Reverb AXS A1. Chcem sa opytat ci sa ovladanie sedlovky da napojit na tretie tlacitko ovladaca prehadzovacky axs? nechcem by som mat dalsi ovladac na riaditkach. Aky zdvich Vam sedi na bicykloch XC. vdaka za info
Ahojte, mam Fox Transfer (2023_21 Transfer, F-S, K, Ø 31.6mm, 200mm Drop, Internal, AM). Hned od novoty ma dost prekvapil rotacny vakel (tak 2mm pri rotacii do oboch stran) no zacal byt citelny aj vakel do stran, resp. predozadny, ktory je vidielny pri plnom vysune aj na samotnom gufere. Teleskop nema za sebou ani sezonu a pri OneUp V2 som takyto vakel nemal nikdy ani po viacerych sezonach. Nez ju otvorim a vymenim igus klzne puzdra a valceky, zaujimaju ma vase skusenosti/postrehy. Dik
renovaziar vdaka za tip, no predpokladam, ze pri nalisovani igus klzneho puzdra cast nitratovej farby/pasty z jeho obvodu aj tak ostane na hrane tela vokajsej ciernej rury sedlovky. Rovnako ako docielis presne / rovnomerne vymedzenie po celom obvode? Kashima tvrda anodizacia je extra chulostiva na nadmerne trenie v jednom mieste, rovnako je to abrazivnejsi coating ako klasicka cierna anodizacia = ak je to velmi tesno, trpi / derie sa asi aj samotne igus klzne puzdro. Este by ma zaujimal nasledy servis / vybratie klzneho puzdra na ktorom casom nitratova farba / pasta zdegeneruje. Dik
.....celu minulu sezonu som s tým odjazdil, a všetko je v poriadku....zatial som ju ešte nerozoberal tak neviem ako to puzdro pôjde von.Puzdro nie je opotrebené,takže s jeho výmenou sa nič nezmení.
Ahoj, ja by som sa chcel opytat. Bol som v cyklopredajni vyberat pre mna 167cm vysokeho ebike. Rozhodoval som sa medzi velkostami M a S. Predajca mi hned zavrhol pre ebike velkost M, vraj je mi velky. Ale ako dovod povedal, ze sedlovka ked sa vysunie uplne hore, ze musim dociahnut na pedal a pohodlne pedalovat (v rure bola nadoraz dole zasunuta, ale teleskop bol hore, snad ma pochopite spravne ?). Ze sedlovka musi byt len uplne hore alebo uplne dole. Nikdy nic medzi tym. Je to pravda? Nemam vedomost o tom, ze velkost sa vybera podla sedlovky.
Doteraz som mal iba HT velkosti M, na S sa citim dost zvlastne a nepohodlne.
Idealne je mat sedlovku v hornej polohe tak ako porebujes, ale vobec to nicomu nevadi ked je vysunuta v nejakej medzipolohe. Sam obcas davam sedlo o par centimetrov dole ked potrebujem pedalovat v nejakej technickej pasazi, alebo ked robim wheelie.
Bicykel sa samozrejme vybera podla velkosti a geometrii ramu. Ak je velkost ramu v poriadku, ale je na bajku prilis dlha sedlovka, tak ju treba vymenit a nie kupovat mensi ram.
Presne ako píše Polo najprv vyber správnu veľkosť bicykla, a potom keď vidíme, že sedlovka je moc dlhá alebo krátka, dá sa vymeniť a rozumný predajca , by mal aj to vedieť ponúknuť. Ak nie, možnosť kúpim aj napriek tomu e-bike , bike u neho a kúpim vyšší, menši zdvih sedlovky. Alebo kašlem na neho, kúpim ten bajk inde a doriešim si to tak ako som písal, sedlovku novú a starú na bazár alebo niekomu v rodine posunieš. Alebo hľadám inde e-bike. Keď na tom sedíš, je dobre aby bola plne vysunutá, až nehľadáš zakaždým medzipolohu, kde sa dobre šliape, trpí celé telo potom, medzipoloha je fajn v určitých situáciach, v traverzoch a trailoch.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vie prosím niekto identifikovať medzikus medzi objímkou brzdy Magura Śhiftmix a páčkou OneUp? potrebujem namontovať páčku sedlovky na Magura brzdovú páku pod Purion 200, ktorý je dosť neforemný a veľký. prípadne poradiť páčku s objímkou, ktorá je viac odsadená od riadítok. ďakujem.
Na mojej Syncros Duncan 2.0 mi odišla patróna. A váham či ísť do novej patróny alebo rovno celej sedlovky. Nepotrebujem mať nejakú profi zas, tak som pozeral do tých 200€. Konkrétne tieto:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/sedlovky/teleskopicke/kind-shock-lev-si-internal-teleskopicka-sedlovka-316-mm-445-mm-150-mm-p103280.html?itm_medium=widget&itm_campaign=#description
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/sedlovky/teleskopicke/kind-shock-rage-i-teleskopicka-sedlovka-316-mm-442-mm-150-mm-p101206.html?itm_medium=widget&itm_campaign=
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/sedlovky/teleskopicke/crankbrothers-highline-3-teleskopicka-sedlovka-465-mm-150-mm-p126502.html?itm_medium=widget&itm_campaign=#286832
No neviem, či to aj pri tých troch nebude o tom istom. Teda neservisovatelnej patrone. Niekto skúsenosť, prípadne rada na typ sedlovky do 200 €, ktorá sa dá pekne celá opraviť, v prípade závady? Vďaka za rady ?
Kind Shock Rage-i teleskopická sedlovka, Ø - 31.6 mm, 442 mm/150 mm
173 €
-6% Crankbrothers Highline 3 teleskopická sedlovka, 465 mm/150 mm
199 € -6%
MOC 210,93 €Oproti ostatným má doživotnú záruku tak som zvedavý či ju niekedy vyskúšam
Vyskusas ked jazdis v zime
Okrem toho je to fajn sedlovka, porovnatelna s OneUp. SDG Tellis je trochu dlhsia pri rovnakom zdvihu, mne pri 200mm nevosla do ramu tak som ju vratil, mal som to najprv poriadne premerat.
Uvidíme v budúcnosti, ja som ju bral z DE za polovičnú cenu oneup v3 takže za tie prachy...
https://www.mtbiker.sk/forum/servis-opravy/servis-vidlic-tlmicov-fox-t22187-9825.html
....a tu nadmernu rotačnu vôlu by si vyriešil tak že by si si dal vyrobiť tie mosadzné aretačné tyčky hrubšie......ale tuto anomáliu som ja zatial neriešil.
....potom na nalisovanie puzdra budeš potrebovať toto:
https://www.mtbiker.sk/foto/666077/84155_domaca-dielna-bikera_63b87eeae3371jpg.html?type=user&typeId=84155&sort=most_recent&view=all
....ale môžeš si to vyrobiť aj s nejakej plastovej rury
Doteraz som mal iba HT velkosti M, na S sa citim dost zvlastne a nepohodlne.
Bicykel sa samozrejme vybera podla velkosti a geometrii ramu. Ak je velkost ramu v poriadku, ale je na bajku prilis dlha sedlovka, tak ju treba vymenit a nie kupovat mensi ram.